Mitä testi sisältää?
Mikroaaltouunia ostaessa kannattaa miettiä, millä tavoin mikroa tulee käyttämään. Monelle riittää perusmikro, joka sulattaa ja lämmittää, mutta grilli- ja yhdistelmämikrojen ominaisuuksilla mikroaaltouunilla tapahtuvan ruoanlaiton mahdollisuudet laajenevat.
Grillimikrolla voi valmistaa esimerkiksi rapeaa kanaa tai pizzaa, höyrytoiminto mahdollistaa vaikkapa vihannesten ja lohen kypsentämisen ja yhdistelmämikrolla eli yhdistelmäuunilla voi jopa korvata tavallisen uunin.
Mikroaaltouunin toimintojen lisäksi on tietenkin hyvä tietää, mikä mikro hoitaa nämä tarvittavat tehtävät hyvin. Testasimme puolestasi 56 vapaasti sijoiteltavaa mikroaaltouunia, jotka voi laittaa esimerkiksi keittiön tasolle, pöydälle, hyllyyn tai aamiaiskaappiin. Testattujen mikrojen hinnat vaihtelevat muutamista kympeistä useisiin satoihin euroihin. Testituloksista selviää, että hyvän mikroaaltouunin saa myös edullisesti. Vertailu kannattaa, sillä kaikki laitteet eivät lämmitä ruokaa tasaisesti, ja osa grillimikroista grillaa kehnosti.
Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tuotteiden ajantasaisia hintoja ja voit katsoa, mistä mikroaaltouunin saa ostettua halvimmalla.
Mikroaaltouunien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.1.2025. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 1/2025 (ilmestymispäivä 29.1.2025).
Lue myös: Integroitavien mikroaaltouunien testi
Näin testasimme mikroaaltouunit
Mikroaaltouunit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin mikrojen suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta. Suorituskykyä arvioitiin muun muassa sulattamalla ja lämmittämällä lasagnea, grillaamalla broileria sekä yhdistelmäuunien osalta myös paistamalla muffineita.
Lue lisää mikrojen testauksesta