Hero image

Painepesurit

Testasimme 15 painepesuria. Suorituskykyinen laite maksaa usein paljon. Parilla sadalla eurollakin voi silti saada hyvän painepesurin – tai sortua vikaostokseen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Painepesuri.

Painepesurien hinnoissa ja laadussa suuret erot

Painepesurien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa painepesurien puhdistuskykyyn.

Osa paine- ja terassipesureista ei saa pintoja kunnolla puhtaaksi. Testituloksissa on nähtävissä vedenkulutuksen yhteys puhdistuskykyyn, mutta pesutehoon vaikuttaa myös esimerkiksi suuttimen muotoilu.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Painepesuri on monipuolinen laite, joka sopii esimerkiksi terassin, auton ja ulkokalusteiden pesuun. Painepesureissa voi olla erilaisia suihkutyyppejä ja lisätarvikkeita, kuten pesuharjoja. Osaan malleista kuuluu myös terassipesuri, jolla saa tasaiset pinnat helposti puhtaaksi. Vertailu kannattaa, jotta löytää omiin tarpeisiinsa parhaan painepesurin.

Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 15 painepesuria, joiden hinnat vaihtelevat noin 50 eurosta yli 600 euroon. Useimmat painepesurit toimivat verkkovirralla, mutta mukana on myös kaksi akkukäyttöistä painepesuria. Valintaa tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota myös laitteen käyttötarkoitukseen. Osa laitteista suoriutuu paremmin esimerkiksi auton tai pihalaattojen pesusta kuin toiset. Lisäksi painepesurien painossa sekä liikuteltavuudessa on isoja eroja.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös painepesurien ajantasaisia hintoja eri kaupoissa.

Painepesurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 29.5.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 4/2024.

Näin testasimme painepesurit

Painepesurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Painepesureista arvioitiin laitteiden suorituskyky, käyttömukavuus, melu ja vedenkulutus. Puhdistuskykyä testattiin betonilla, pihakivetyksellä, pihalaatoilla ja terassilaudoilla. Myös auton pesua testattiin.

Lue lisää painepesurien testauksesta

Nämä painepesurit testasimme

Painepesurit ilman terassipesuria

Husqvarna PW 480
Nilfisk Premium 180-10
Ryobi RY130PWA
Ryobi RY170PWA
Ryobi RY18PWX41A-0 (runko)
Ryobi RY36PWX41A-0 (runko)

Painepesurit terassipesurilla

Biltema HPW 105
Biltema HPW 160 DB
Kärcher K 5 Classic Home
Kärcher K 5 Premium Smart Control
Kärcher K 7 Premium Smart Control Flex
Meec Painepesuri 110 bar 1400 W
Meec Painepesuri 160 bar 2200 W
Nilfisk Excellent 170-10
Nilfisk Premium 190-12

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.