Hero image

Mesh-verkkolaitteet

Testasimme 24 mesh-järjestelmää. Kahdesta tai useammasta wifi-tukiasemasta muodostuvan mesh-verkkojärjestelmän avulla langaton verkko toimii kattavasti suuremmassakin asunnossa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kolme mesh-verkkolaitetta.

Mesh-verkko vai yksittäinen wifi-reititin?

Mesh-verkkolaitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa avaamme testin tuloksia ja perehdymme mesh-järjestelmän hankinnassa huomioitaviin asioihin.

Kerromme, mikä mesh-tukiasema on ja millaisia hyötyjä siitä saa verrattuna yksittäiseen wifi-reitittimeen. Parhaat mesh-järjestelmät tarjoavat erittäin nopeaa tiedonsiirtonopeutta ja monipuolisia ominaisuuksia, kuten liikenteen priorisointia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Onko kotisi verkkoyhteydessä ongelmia? Haluaisitko käyttää nettiä myös pihalla tai talosi toisessa päässä, mutta yhteys ei riitä sinne asti? Mesh-järjestelmä voi olla hyvä valinta sinulle.

Mesh-tukiasemat ovat perusperiaatteeltaan normaaleja kodin langattoman verkon tarjoavia wifi-tukiasemia. Mesh-järjestelmiä myydään tyypillisesti kahden tai kolmen tukiaseman paketeissa, jotka yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Mesh-verkko sopii tilanteeseen, jossa yksi internetin ja lähiverkon muille laitteille jakama wifi-tukiasema tai reititin ei riitä, vaan katettavana on suurempi alue kuten kaksikerroksinen asunto tai iso omakotitalo pihapiireineen.

Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras mesh-tukiasema. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista.

Kaikki testin laitteet toimivat sekä 2,4 että 5 gigahertsin taajuusalueella, muutamat tukevat myös uusinta ja nopeinta 6 GHz:n taajuutta. Lisäksi kaikissa tukiasemissa on vähintään yksi langallinen ethernet-verkkoliitäntä.

Mesh-verkkolaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.3.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 3/2024 (ilmestymispäivä 24.4.2024).

Näin testasimme mesh-verkkolaitteet

Mesh-järjestelmät testattiin perusteellisesti suuressa omakotitalossa, jonka pihalla oli puutarhavaja. Testauksessa arvioitiin laitteiden suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, ominaisuuksia ja tietoturvaa. Lisäksi laitteiden rakenteen laatu sekä sähkönkulutus tutkittiin. Päätelaitteina käytettiin älytelevisiota, puhelimia ja tietokoneita.

Lue lisää verkkolaitteiden testauksesta

Nämä mesh-verkkolaitteet testasimme

Asus Zen WiFi XD4 Plus (3-pack)
Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)
Asus ZenWiFi XD5 (3-pack)
AVM Fritz!Box Repeater 1200AX ja Fritz!Box 7590AX
AVM Fritz!Box Repeater 6000 ja Fritz!Box 7590AX
D-Link Covr X1863
Google Nest Wifi Pro (3-pack)
Huawei Mesh 3 3-pack
Linksys Atlas 6 MX2003-KE (3-pack)
Linksys Atlas Pro 6 MX5502-KE (2 Pack)
Linksys Velop MX12600
Linksys Velop Pro WiFi 6E MX6203-KE (3-pack)
Netgear Orbi RBK763S (3-pack)
Netgear Orbi RBK853 Mesh Wifi 6 (3-pack)
TP-link Deco E4 3-pack
TP-link Deco M4 3-pack
TP-link Deco M5 3-pack
TP-link Deco M9 Plus V2 3-pack
TP-link Deco P9 Powerline 3-pack
TP-link Deco S4 3-pack
TP-link Deco X20 3-pack
TP-link Deco X50 3-pack
TP-link Deco X50 Wifi 6 PoE (3-pack) (Wifi)
TP-link Deco XE75 Pro Mesh Wifi 6E (3-pack)

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.