Hero image

Mesh-verkkolaitteet

Testasimme 17 mesh-tukiasemajärjestelmää. Mesh-tukiasemilla voi toteuttaa langattoman verkkoyhteyden suureenkin kotiin, jopa pihapiiriä ja ulkorakennuksia unohtamatta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Mesh-tukiasemat vai yksittäinen wifi-reititin?

Mesh-verkkolaitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme testitulosten lisäksi siihen, mitä asioita kannattaa huomioida oman kodin verkkolaitetta valitessa. Kerromme esimerkiksi mikä mesh-tukiasema on ja minkälaisia hyötyjä siitä saa verrattuna yksittäiseen wifi-reitittimeen.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Onko kotisi verkkoyhteydessä ongelmia? Haluaisitko käyttää kodin nettiä myös pihalla tai talosi toisessa päässä, mutta yhteys ei riitä sinne asti? Mesh-järjestelmä voi olla hyvä valinta sinulle.

Mesh-tukiasemat ovat perusperiaatteeltaan normaaleja kodin langattoman verkon tarjoavia wifi-tukiasemia, mutta niitä myydään yleensä kahden tai kolmen tukiaseman paketeissa. Mesh-tukiasemat on tarkoitettu useamman tukiaseman kokonaisuuteen: tilanteeseen, jossa yksi internetin ja lähiverkon muille laitteille jakama wifi-tukiasema tai wlan-reititin ei riitä, vaan katettavana on suurempi alue kuten iso omakotitalo pihapiireineen.

Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras mesh-tukiasema. Kaikki testin laitteet toimivat sekä 2,4 että 5 gigahertsin taajuusalueella. Lisäksi kaikissa tukiasemissa on vähintään yksi langallinen ethernet-verkkoliitäntä.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä mesh-verkkolaitteet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Mesh-verkkolaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 13.10.2022. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 7/2022.

 

Näin testasimme mesh-verkkolaitteet

Mesh-järjestelmät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin muun muassa laitteiden suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, ominaisuuksia ja tietoturvaa. Näiden lisäksi laitteiden rakenteen laatu sekä sähkönkulutus tutkittiin.

Mesh-verkkolaitteet testattiin suuressa omakotitalossa, jonka pihalla oli puutarhavaja. Signaalinvahvuudet ja tiedonsiirtonopeudet mitattiin talon kaikissa huoneissa, autotallissa sekä erillisessä puutarhavajassa. Päätelaitteina käytettiin älytelevisiota, Android- ja iPhone- puhelimia sekä Mac- ja Windows-tietokoneita.

Lue lisää verkkolaitteiden testauksesta

Nämä mesh-verkkolaitteet testasimme

Asus ZenWifi AX Mini XD4
Asus ZenWiFi AX XT8
D-Link Covr X1863
Google Wifi Mesh
Huawei Mesh 3
Linksys Velop Tri-band WHW0303
Netgear Orbi RBK353 Mesh Wifi 6
Netgear Orbi RBK753 Mesh Wifi 6
TP-link Deco E4
TP-link Deco M4
TP-link Deco M5
TP-link Deco M9 Plus V2
TP-link Deco P9 Powerline
TP-link Deco S4
TP-link Deco X20
TP-link Deco X50
TP-link Deco X60

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.