Hero image

Kesärenkaat 205/55 R16

Testasimme peräti 41 kesärengasta, joiden kappalehinnat vaihtelevat noin 70 ja 130 euron välillä. Renkaiden vaikutusta ajoturvallisuuteen ei voi yliarvioida. Hyvä pito on renkaiden tärkein ominaisuus, mutta niitä voi arvioida myös monilla muilla perusteilla. Testasimme renkaista myös kulutuskestävyyden.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kesärenkaat.

Jarrutusmatkoissa isot erot

Kesärengastesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme renkaiden valintaan vaikuttaviin asioihin, kuten jarrutusmatkaan. Jarrutusmatkojen erot testiryhmässä ovat melkoiset sekä märällä että kuivalla asfaltilla. Testivoittaja pysähtyy märällä asfaltilla 80 kilometrin tuntinopeudesta 34,4 metrin matkalla, mutta heikoin kesärengas tarvitsee pysähtymiseen 54 metriä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvälaatuiset, kunnossa olevat ja olosuhteisiin nähden oikein valitut auton kesärenkaat tuovat turvallisuutta ajoon ja ovatkin kenties auton kaikkein tärkein turvallisuusvaruste. Hyvän ja huonon renkaan välillä on lukuisia eroja. Arvioimme kesärenkaat tiukassa testissämme ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen. Testimme auttaa sinua selvittämään, mitkä ovat budjettiisi ja tarpeisiisi parhaat kesärenkaat.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin renkaasta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, renkaan käyttöiän ja kokonaisarvosanan perusteella.

Tämän testin kesärenkaat ovat kokoluokkaa 205/55 R16, joka edustaa paljon myytyä keskisarjaa.

Kesärengasvertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.4.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 3/2023.

Etsitkö toista kokoluokkaa? Olemme testanneet kesärenkaat myös kokoluokassa 215/55 R17 – tutustu testiin täällä.

Näin testasimme kesärenkaat

Renkaat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti autoliittojen ja kuluttajaorganisaatioiden kansainvälisenä yhteistyönä. Testauksessa arvioitiin muun muassa autojen käsiteltävyyttä ja jarrutusmatkaa kuivalla ja märällä ajoradalla. Testissä tutkittiin myös renkaiden kulutuskestävyyttä, melua ja renkaiden vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Testiautona oli Volkswagen Golf 8.

Testissä kaikkia renkaita oli mukana suuri määrä ja myös testien toistomäärä on suuri, jotta sekä eri rengasyksilöiden väliset erot että mahdolliset testikertojen väliset erot saadaan eliminoitua mahdollisimman pitkälle.

Lue lisää kesärenkaiden testauksesta

 

Auto ajamassa märällä ajoradalla.

Jarrutusmatka ja ajo-ominaisuudet testataan kuivalla ja märällä ajoradalla.

 

Nämä kesärenkaat testasimme

Kesärenkaat 205/55 R16 V91

Apollo Alnac 4G
Avon ZV7
Barum Bravuris 5HM
Berlin Tires Summer UHP 1 G2
BF Goodrich Advantage
Bridgestone Turanza T005
Continental PremiumContact 6
Continental UltraContact
Cooper Zeon CS8
Debica Presto HP 2
Dunlop Sport BluResponse
Falken Ziex ZE310 Ecorun
Firestone Roadhawk
Fulda EcoControl HP2
Giti GitiSynergy H2
Goodyear Efficient Grip Performance 2
GT Radial FE2
Hankook Ventus Prime4
Hifly HF 201
Kenda Kenetica Pro KR210
King Meiler Sport1
Kleber Dynaxer HP4
Kumho Ecsta HS52
Lassa Driveways
Laufenn S Fit EQ+
Michelin e Primacy
Michelin Primacy 4+
Minerva F 209
Nexen N´Fera Primus
Nokian Tyres Wetproof
Petlas Imperium PT515
Pirelli Cinturato P7 C2
Radar RPX 800
Riken Road Performance
Rotalla RH 01
Sava Intensa HP2
Semperit Speed-Life 3
Toyo Proxes Comfort
Uniroyal RainSport 5
Viking Protech Newgen
Westlake Z-107

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.