Hero image

Lehtipuhaltimet

Testasimme 18 lehtipuhallinta. Testimme perusteella jopa alle sadalla eurolla voi saada hyvän lehtipuhaltimen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Lehtipuhallin.

Lehdet kasaan noin kahdessa minuutissa

Lehtipuhaltimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden kykyyn puhaltaa lehtiä erilaisilta alustoilta. Moni puhaltaa lehdet nurmikolta hyvin, mutta joukossa on pari huonoakin. Nopeimmin lehdet puhaltuivat testissä nurmikolta kasaan noin kahdessa minuutissa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Erityisesti syksyn myötä tarve lehtipuhaltimille korostuu, kun lehdet tippuvat ja valtaavat pihan. Hyvä lehtipuhallin toimii kätevänä apurina pihan siistimistöissä.

Testatuista lehtipuhaltimista 12 sai käyttövoimansa laitteeseen sisäänrakennetusta akusta ja 6 sähköjohdon kautta. Laitteista yksi oli hybridilaite, eli siinä oli sekä akku että sähköjohto. Sähköjohdolliset lehtipuhaltimet pystyvät myös imemään ja silppuamaan lehtiä.

Laitteiden hinnat vaihtelevat paljon, sillä halvin maksaa vain 50 euroa, kun kallein peräti 720 euroa. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras lehtipuhallin.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin lehtipuhaltimesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, laitetyypin ja kokonaisarvosanan perusteella.

Lehtipuhaltimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 22.9.2021.

Lehtipuhallin lehtien päällä.

Näin testasimme lehtipuhaltimet

Laitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin lehtipuhaltimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, akkua, melua ja tärinää. Testaajat puhalsivat lehtiä nurmikolta, kukkapenkistä ja kovalta alustalta. Sähkökäyttöisillä laitteilla testattiin lisäksi lehtien imeminen ja silppuaminen.

Lue lisää lehtipuhaltimien testauksesta

Nämä lehtipuhaltimet testasimme

Akkukäyttöiset lehtipuhaltimet

Bosch ALB 18 Li
Einhell GE-CL 18 Li E Cordless Kit
Gardena PowerJet Li-18
Husqvarna 120iB
Makita DUB184Z
Metabo LB 18 LTX
Ryobi OBL1820H hybridi
Ryobi RY18BLXB
Stiga SAB 100 AE
Stihl BGA86
Stihl BGA 57

Sähköjohdolliset lehtipuhaltimet

Black and Decker BEBLV260-QS
Bosch Universal GardenTidy 2300
Bosch Universal GardenTidy
Cocraft HL 2500
Gardena ErgoJet 3000
Ryobi RBV3000CESV

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.