• Langattomat kotikaiuttimet
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Hero image

  Langattomat kotikaiuttimet

  Testasimme 32 langatonta kotikaiutinta, jotka toistavat musiikkia bluetooth- tai wlan-yhteyden kautta. Testivoittaja maksaa lähes 600 euroa, mutta jo 200–250 eurolla saa kaiuttimia, joiden äänenlaatu ei häviä edes testijoukon kalleimmalle, 1 000 euroa maksavalle kaiuttimelle.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Langaton kotikaiutin.

  Laadukasta äänentoistoa kotiin

  Langattomien kotikaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa kaiuttimien äänenlaatuun.

  Testin kärkikaiuttimet tarjoavat erittäin laadukasta ääntä, mutta joidenkin kaiuttimien äänenlaatu jää huomattavasti heikommaksi. Myös kaiuttimien äänentoistoala vaihtelee suuresti.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Langattomalla kaiuttimella voi kuunnella musiikkia bluetooth- tai wifi-yhteydellä esimerkiksi puhelimen, tabletin tai tietokoneen kautta suoratoistopalvelusta. Langattomuus koskee vain musiikin toistoa, sillä akuttomat kotikaiuttimet vaativat sähkötöpselin virransyöttöön.

  Hyvä langaton kaiutin toistaa musiikkia erittäin hyvällä äänenlaadulla ja riittävällä äänenvoimakkuudella – ja säröttömästi. Kaiutintestimme perusteella eri osa-alueiden kohdalla on kuitenkin tehtävä kompromisseja. Testissä on mukana 32 kaiutinta sekä verrokkituotteina kaksi aktiivikaiutinparia.

  Ostopäätöstä tehdessä kannattaa huomioida, että eri kaiuttimet toimivat eri toistolähdelaitteiden ja -sovellusten kanssa. Testin kaiuttimista 22 tukee Applen Airplaytä, 24 Spotify Connectia ja 12 Google Chromecastia. Suurin osa kaiuttimista toimii sekä bluetooth- että wifi-yhteydellä, mutta osa toimii vain bluetoothilla tai wifillä. Käytettävällä yhteydellä on vaikutusta myös äänenlaatuun.

  Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on omaan budjettiisi ja tarpeisiisi paras langaton kaiutin. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös kaiuttimien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä kaiuttimen saa ostettua halvimmalla.

  Mikäli haluat akullisen kaiuttimen, tutustu kannettavien bluetooth-kaiuttimien testiin. Akullisen bluetooth-kaiuttimen voi ottaa mukaansa mihin tahansa, ja ne sopivat myös ulkokäyttöön.

  Langattomien kotikaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 20.9.2023.

  Näin testasimme kaiuttimet

  Langattomat kaiuttimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin äänenlaatua, käyttömukavuutta ja sähkönkulutusta. Kaiuttimille tehtiin teknisiä mittauksia ja lisäksi äänenlaatua arvioi viisi laboratorion asiantuntijaa.

  Lue lisää kaiuttimien testauksesta

  Nämä langattomat kotikaiuttimet testasimme

  Langattomat kotikaiuttimet

  Amazon Echo (4th gen)
  Apple HomePod (2nd generation)
  Apple Homepod mini
  Audio Pro A10 Mk II
  Audio Pro G10
  Bang & Olufsen Beosound Emerge
  Bluesound Pulse M
  Bowers & Wilkins Zeppelin (2021)
  Canton Smart Soundbox 3 Gen 2
  Denon Home 150
  Denon Home 250
  Google Nest Audio
  Google Nest Hub (2nd gen)
  Google Nest Mini
  Harman Kardon Citation One MK III
  Ikea Symfonisk Kehys Wi-Fi-kaiuttimella
  Ikea Symfonisk Lattiavalaisin
  Ikea Symfonisk Pöytävalaisin
  Ikea Symfonisk Wifi-kaiutinhylly 2. sp
  Marshall Acton II
  Marshall Acton III
  Marshall Stanmore II
  Marshall Stanmore III
  Marshall Woburn III
  Naim Audio Mu-so Qb 2nd Gen
  Philips TAW6205
  Sonos Era 100
  Sonos Era 300
  Sonos Five
  Sonos One (Gen 2)
  Sonos One SL
  Sony SRS-RA3000

  Kaiutinparit (verrokkituotteet)

  Canton Smart GLE 3 S2
  KEF LSX II

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.