Gps-paikannuslaitteet

Testasimme 18 retkeilijän ja pyöräilijän gps-paikannuslaitetta. Vain yksi gps-laite opastaa kohtuullisen hyvin. Monen laitteen akku hyytyy liian nopeasti.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Osa laitteista vaikeita käyttää

Gps-laitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden helppokäyttöisyyteen. Osalla laitteista reitin syöttäminen laitteeseen on hankalaa, ja se sujuu paremmin tietokoneella. Joidenkin laitteiden pieni näytön koko vaikeuttaa käyttöä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Gps-laite voi olla hyvä hankinta esimerkiksi retkeilyyn, sienestykseen ja pyöräilyyn. Pyöräilijä voi kiinnittää laitteen ohjaustankoon ja seurata siitä liikuntasuoritustaan. Gps-paikannuslaite kertoo muun muassa keskinopeudesta, kuljetusta matkasta ja syemittariin yhdistettynä myös sykkeestä. Gps-laitteita voi käyttää myös geokätköjen etsintään.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin laitteesta. Testatut gps-laitteet on jaettu kolmeen ryhmään:

  • Harjoitustietokoneet pyöräilyyn
  • Gps-laitteet pyöräilyyn
  • Gps-laitteet retkeilyyn

Gps-paikannuslaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.8.2015 sekä painetun lehden numerossa 5/2015.

Gps-paikannuslaite kiinnitettynä polkupyörään.

Näin testasimme gps-paikannuslaitteet

Gps-laitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Laitteille tehtiin teknisiä testejä laboratoriossa ja käytännön testejä normaaleissa käyttötilanteissa.  Testauksessa arvioitiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, monipuolisuutta ja rakennetta.

Lue lisää gps-laitteiden testauksesta 

Nämä Gps-paikannuslaitteet testasimme

Harjoitustietokoneet pyöräilyyn

Garmin Edge 500
Garmin Edge 510
Garmin Edge 200
Sigma Rox 10,0 Set

Gps-laitteet pyöräilyyn

Garmin Edge 810
Garmin Edge 1000
Garmin Edge Touring
Garmin Edge Touring Plus
Mio Cyclo 315HC
Mio Cyclo 505
Mio Cyclo 505HC

Gps-laitteet retkeilyyn

Garmin eTrex 10
Garmin Foretrex 301
Garmin GPSMAP 64s
Garmin Montana 650t
Garmin Oregon 600
Garmin Oregon 650t
Teasi One2

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.