Hero image

Leivänpaahtimet

Testasimme 29 leivänpaahdinta. Testissä löytyi monen hintaisia paahtimia, joilla saa tasaisen ruskeaa paahtoleipää nopeasti. Osa laitteista paahtaa kuitenkin hitaasti, eikä lopputuloksessakaan ole aina kehumista.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Leivänpaahdin, jossa on kaksi paahtoleipää.

Hinta ei takaa laatua

Leivänpaahdintesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Niin paahtimien hinnoissa, paahtonopeudessa kuin paahtotuloksessakin on suuria eroja. Korkea hinta ei takaa, että leivänpaahdin on laadukas. Jotkut kalliitkin mallit paahtavat leivän hitaasti, eivätkä ne välttämättä edes paahda leipää kunnolla.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Niin se vain on: leipä maistuu paremmalta paahdettuna. Mutta onko väliä, millaisella paahtimella leipänsä valmistaa? Paahtimien hinnat vaihtelevat joistain kympeistä jopa satoihin euroihin. Löydä vertailumme avulla paras leivänpaahdin omalle budjetillesi. Testissä on mukana sekä kahden että neljän leivän paahtimet.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin paahtimesta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat ja tiedon, mistä leivänpaahtimet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Leivänpaahtimien ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran eri merkkien välillä. Erilaisia ominaisuuksia ovat muun muassa sulatustoiminto, voileipäteline ja ajastinnäyttö. Osalla paahtimista onnistuu leivän lisäksi myös esimerkiksi patongin, rinkelin tai muffinsin paahtaminen. Löydät paahtimien ominaisuudet kätevästi samasta taulukosta testitulosten kanssa.

Leivänpaahtimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.5.2022.

 

Näin testasimme leivänpaahtimet

Leivänpaahtimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testasimme tuoreen ja pakastetun leivän paahtamista, paahtimien käyttömukavuutta, rakenteen laatua, sähkönkulutusta ja turvallisuutta.

Lue lisää leivänpaahtimien testauksesta

Nämä leivänpaahtimet testasimme

2 leivän paahdin

Biltema 84-0036
Bosch TAT6A113
Bosch TAT86
Clas Ohlson Coline
DeLonghi CTI2103
Dualit New Gen
Electrolux EAT 3300
Electrolux EAT 7700
Hay Sowden
House TA2221SP
Kenwood TCX751
KitchenAid Artisan 5KMT2204
KitchenAid 5KMT221
KitchenAid 5KMT2115
Magimix Vision
Myhome kitchen TA1046-GS 720
OBH Nordica 2260 Daybreak
OBH Nordica 2267 Manhattan
Philips HD2581
Sencor STS5050SS
Smeg TSF01

4 leivän paahdin

Ariete 156
Cloer 3710
OBH Nordica Manhattan 2268
OBH Nordica 2639 (litteä)
Severin AT 2234
Severin AT 2509
Smeg TSF02
Wilfa TOL-1400S

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.