Hero image

Viinikaapit

Testasimme 9 viinikaappia, joiden hinnat vaihtelevat noin 600 ja 3 150 euron välillä. Testin alle 90 cm korkeat viinikaapit on tarkoitettu 34–62 pullolle. Testitulosten perusteella parhaat viinikaapit ovat kalliita ja kuluttavat paljon sähköä.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Viinikaappi, jonka sisällä on viinipulloja.

Viinien säilyvyyteen vaikuttaa moni asia

Viinikaappien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Viinille optimaalinen säilytysympäristö on tasaisen viileä, pimeä, kostea ja tärinätön. Lämpötilan pitäisi olla noin 5–15 astetta. Artikkelissa käsittelemme tarkemmin viinin säilyvyyteen vaikuttavia asioita sekä perehdymme viinikaappien helppokäyttöisyyteen ja sähkönkulutukseen.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Oletko innokas viiniharrastaja, mutta sinulla ei ole viineille sopivaa säilytyspaikkaa? Viinikaappi voi olla hyvä valinta, sillä se pitää viinit sopivassa lämpötilassa ja kaappiin saa mahtumaan kymmenittäin pulloja. Viinikaapeissa on kuitenkin eroja niin tuotteiden laadussa, ominaisuuksissa kuin niiden hinnoissakin. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on paras viinikaappi omiin tarpeisiisi ja budjettiisi nähden.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin viinikaapista. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä viinikaapit saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Testatut viinikaapit ovat ulkomitoiltaan samaa kokoluokkaa: kaappien leveys on noin 60 cm ja korkeus 80–90 cm. Kaikissa testin viinikaapeissa on kaksi lämpötilavyöhykettä. Eri lämpötiloissa voidaan säilyttää erilaisia viinejä. Jotkut kaappien muista ominaisuuksista eroavat kuitenkin toisistaan. Osassa kaapeista on aktiivihiilisuodatin, osassa voi lukita oven tai saada hälytyksen avoimesta ovesta, ja hyllyjen määrä vaihtelee. Myös viinikaappien asennustavat eroavat toisistaan. Testissä on mukana:

  • tason alle sijoitettavat viinikaapit (2kpl)
  • vapaasti sijoitettavat viinikaapit (1kpl)
  • vapaasti tai tason alle sijoitettavat viinikaapit (6kpl)

Näistä ja muista ominaisuuksista löydät tiedon kätevästi testitaulukosta.

Viinikaappien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 25.8.2022. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 6/2022.

Näin testasimme viinikaapit

Tuotteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa viinikaappien suorituskykyä, sähkönkulutusta, käyttömukavuutta, rakenteen laatua, melua ja tärinää.

Viinikaappien suorituskyky testattiin sekä 20 että 10 asteen huoneenlämmössä. Kaksivyöhykkeisten kaappien ylä- tai vasen vyöhyke asetettiin seitsemän asteen lämpötilaan ja ala- tai oikea vyöhyke 12 asteen lämpötilaan koko testin ajaksi. Kaapit täytettiin 75 senttilitran punaviinipulloilla. Viinin lämpötilaa, sen vaihteluväliä ja keskiarvoa, suhteellisen kosteuden keskiarvoa sekä sähkönkulutusta mitattiin 24 tunnin ajan.

Lue lisää viinikaappien testauksesta

Viinikaapissa on viinipulloja ja lämpömittareita.

Kaksivyöhykkeisten kaappien ylä- tai vasen vyöhyke asetettiin seitsemän asteen lämpötilaan ja ala- tai oikea vyöhyke 12 asteen lämpötilaan koko testin ajaksi.

Nämä viinikaapit testasimme

Caso WineChef Pro 40
CaveCool Chill Topaz
Cavin Scandinavian Collection 40, SW-40
Gram VS 54586-90 B/1
Liebherr UWTgb 1682
Miele KWT 6321 UG
Temptech SOM2DX60DRB
Thermex Winemex 40
Vestfrost WFG 45

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.