Hero image

Ruohotrimmerit

Testasimme 21 noin 100–600 euron hintaista ruohotrimmeriä. Testitulosten perusteella hyvästä ruohotrimmeristä ei tarvitse maksaa edes kahta sataa euroa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin.

Pitkä ruoho ja nurmikon reunat haastavia

Ruohotrimmereiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Testissä perehdymme muun muassa laitteiden ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja akkukestoon. Nurmikon reunojen pystytrimmaus sekä pitkän ruohon lyhentäminen oli monilla trimmereillä haastavaa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos haluat siistiä pihanurmikkosi hyvin, pelkkä ruohonleikkuri ei välttämättä riitä, vaan tarvetta voi olla myös ruohotrimmerille. Erityisesti tarkkuutta vaativat alueet, kuten aidan ja polunvierustat, hoituvat paremmin hyvällä ruohotrimmerillä. Tuotteiden laadussa on kuitenkin paljon eroa, ja trimmerit kannattaakin vertailla ennen ostopäätöstä. Löydä vertailustamme itsellesi paras ruohotrimmeri!

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin trimmeristä. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä ruohotrimmerit saa ostettua halvimmalla.

Testin ruohotrimmerit on jaettu kolmeen kategoriaan:

  • lyhytvartisimmat kompaktit trimmerit
  • pidempivartisimmat sauvamalliset trimmerit
  • kaksiotekahvalla varustetut ruohoraivurit, toiselta nimeltään ruohonraivaussahat

Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja trimmerin tyypin perusteella. Kerromme artikkelissamme myös, mitä eroja erilaisilla ruohotrimmereillä on.

Ruohotrimmereiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 7.7.2022.

Tutustu myös ruohonleikkurien, robottiruohonleikkurien ja pensasleikkurien testeihimme.

Näin testasimme ruohotrimmerit

Trimmerit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin laitteiden suorituskykyä, akkua, käyttömukavuutta ja melua.

Ruohotrimmereiden suorituskyky testattiin kahden eri pituisen ammattilaisen toimesta kuivalla ruohikolla. Suorituskyvyn arvioinnissa huomioitiin esimerkiksi nurmikon ja kulkuväylän reunojen pystytrimmaus, nurmikon, aidan ja seinän vierusten vaakatrimmaus sekä pitkän ruohon ja heinikoiden trimmaus.

Lue lisää ruohotrimmerEIDEN testauksesta

Nämä ruohotrimmerit testasimme

Kompaktit trimmerit

Biltema GT 18 V
Black & Decker ST182320-QW
Bosch EasyGrassCut 18V-230
Bosch EasyGrassCut 18V-26
Cocraft LXC GT18
Gardena ComfortCut Li-18/23
Makita DUR181
Ryobi OLT1832
Ryobi RLT1825
Stihl FSA 45, siimalla
Stihl FSA 45, terällä
Worx WG163E.9

Sauvamalliset trimmerit

Biltema CGT 36
Dewalt DCMST561
Husqvarna 115iL
Makita DUR189RT
Ryobi RY18LTX33A
Skil 0250 CA
Stihl FSA 57
Stihl FSA 60 R

Ruohoraivurit

Einhell Agillo 36/255 BL
Makita DUR368A, komposiittiterällä
Makita DUR368A, ruohoterällä
Makita DUR368A, siimalla

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.