Hero image

Ruohotrimmerit

Testasimme 39 ruohotrimmeriä. Testitulosten perusteella hyvän ruohotrimmerin saa jo noin sadalla eurolla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin.

Ruohotrimmeri.

Piha siistiksi ruohotrimmerillä

Ruohotrimmeritesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme erilaisten ruohotrimmerien ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja akkukestoon.

Pidemmän ruohikon ja rikkakasvien trimmaus ei suju kaikilla trimmereillä helposti. Myös laitteiden äänekkyys saattaa tehdä ruohonleikkuusta ikävää, sillä joidenkin akkutrimmerien melutaso nousee jopa 90 desibeliin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos haluat siistin nurmikon, pelkkä ruohonleikkuri ei välttämättä riitä, vaan tarvetta voi olla myös ruohotrimmerille. Hyvä ruohotrimmeri leikkaa helposti tarkkuutta vaativat alueet, kuten aitojen, kulkuväylien ja istutusten reunukset. Tuotteiden laadussa on kuitenkin merkittäviä eroja, ja trimmerit kannattaakin vertailla ennen ostopäätöstä. Löydä testistämme pihallesi paras ruohotrimmeri!

Testissä on mukana 39 ruohotrimmeriä, jotka on jaettu kolmeen kategoriaan:

  • lyhytvartiset, kompaktit akkutrimmerit
  • pitkävartiset akkutrimmerit
  • kahdella kahvalla varustetut ruohoraivurit, toiselta nimeltään ruohonraivaussahat.

Valtaosassa testin laitteista ruoho leikataan siiman avulla, eli ne ovat niin kutsuttuja siimaleikkureita. Muutamassa testin ruohotrimmereistä leikkuu sujuu sen sijaan muovisen tai metallisen terän avulla.

Ruohotrimmeriä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin suorituskykyyn, varren pituuteen ja säädettävyyteen, käyttömukavuuteen, akkukestoon ja melutasoon. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös ruohotrimmerien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä laitteen saa ostettua halvimmalla.

Ruohotrimmereiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.5.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 4/2024 (ilmestymispäivä 4.6.2024).

Lue myös ruohonleikkurien testi ja robottiruohonleikkurien testi.

Näin testasimme ruohotrimmerit

Akkutrimmerit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin laitteiden suorituskykyä, akkua, käyttömukavuutta ja melua.

Ruohotrimmereiden suorituskyky testattiin kahden eri pituisen ammattilaisen toimesta kuivalla ruohikolla. Suorituskyvyn arvioinnissa huomioitiin esimerkiksi nurmikon ja kulkuväylän reunojen pystytrimmaus, nurmikon ja seinän vierusten vaakatrimmaus sekä pitkän ruohon ja heinikoiden trimmaus.

Lue lisää ruohotrimmerEIDEN testauksesta

Kaksi henkilöä leikkaamassa ruohoa ruohotrimmerillä ja arvioimassa työn jälkeä.

 

Nämä ruohotrimmerit testasimme

Lyhytvartiset ruohotrimmerit

AL-KO GT 1825
Biltema GT 18V (runko)
Black & Decker ST182320-QW
Bosch EasyGrassCut 18V-230
Bosch EasyGrassCut 18V-26
Bosch UniversalGrassCut 18V-26
Cocraft LXC GT18
Einhell GE-CT 18 Li Kit
Gardena ComfortCut Li 23/18V
Gardena EasyCut 23/18V
Gardena SmallCut 23/18V
Greenworks G24LT25
Greenworks G24LT28
Ryobi OLT1832 (runko)
Ryobi RY18LT23A-120
Skil 0230AA
Stiga GT 100e Kit
Stiga GT 300e Kit
Stihl FSA 45

Pitkävartiset ruohotrimmerit

Biltema CGT 36 (runko)
Bosch AdvancedBrushCut 36V-23-750 (runko)
Bosch AdvancedGrassCut 36-30
Bosch AdvancedGrassCut 36V-33
Dewalt DCMST561P1-QW
Husqvarna 215iL
Husqvarna Aspire T28-P4A
Makita DUR189RT
Makita DUR193RT
Meec Multiseries 40 V (011221)
Ryobi RY18LT33A-0 (runko)
Ryobi RY18LTX33A-0 (runko)
Skil 0250BA
Stihl FSA 57
Stihl FSA 60R
Toro 60V Max (runko)

Ruohoraivurit

Einhell Agillo 18/200 (runko)
Makita DUR368APT2
Ryobi OBC1820B (runko)
Stiga SBC 700 AE (runko)

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.