Hero image

Jäätelökoneet

Testasimme 12 jäätelökonetta, joista yksi on yleiskoneen lisäosa, jolla voi valmistaa jäätelöä. Osa testin laitteista on esijäädytettäviä ja osa itsejäädyttäviä. Jäätelökoneiden välillä on suuria eroja, ja omiin tarpeisiin parhaan jäätelökoneen valinta kannattaakin tehdä huolella.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Valkoinen jäätelökone.

Älä osta sokkona

Jäätelökoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa jäätelökoneiden suorituskykyyn ja ominaisuuksiin.

Laitteissa oli suuria eroja niin jäätelöiden laaduissa kuin siinä, miten paljon ne tekevät jäätelöä kerralla. Laboratoriotestissä etenkin sorbetin valmistus oli monelle koneelle haastavaa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Mikäli olet jäätelön tai sorbetin ystävä, voi jäätelökone olla hyvä hankinta. Laitteella voi pyöräyttää itselleen juuri sellaisen jäätelön kuin haluaa, ja varsin edullisesti. Testimme avulla saat selville mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras jäätelökone.

Testasimme koneita kolmella erilaisella reseptillä: sitruunasorbetilla, vaniljajäätelöllä ja jogurttijäätelöllä. Jäätelökonetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa jäätelön valmistusaikaan sekä siihen, miten hyvin kone valmistaa eri tyyppisiä jäätelöitä tai sorbettia.

Testissä oli mukana niin esijäädytettävät kuin itsejäädyttävät jäätelökoneet. Esijäädytettävissä koneissa kulho täytyy ennen jäätelöntekoa jäähdyttää pakastimessa. Itsejäädyttävissä koneissa esijäädytystä ei tarvita, vaan koneen voi laittaa pyörimään heti, kun ainekset ovat sisällä. Lisäksi testissä oli mukana verrokkituotteena yksi yleiskoneen lisäosa, jolla jäätelöä voi valmistaa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koneesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaisia hintoja eri kaupoissa. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja laitteen toimintaperiaatteen perusteella.

Jäätelökoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.7.2024.

Jäätelöä, vadelmia ja mintun lehtiä kulhossa.

Näin testasimme jäätelökoneet

Jäätelökoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin koneiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, rakenteen laatua, sähkönkulutusta ja turvallisuutta. Jäätelön valmistusta testattiin valmistamalla laitteilla vaniljajäätelöä, sitruunasorbettia sekä jogurttijäätelöä.

Lue lisää jäätelökoneiden testauksesta

 

Nämä jäätelökoneet testasimme

Esijäädytettävät

WMF KITCHENminis 3-In-1
Ninja Creami NC300EU
Princess 282605

Itsejäädyttävät

Camry CR 4481
F&B 31668
Graef GRIM700
Point POICM1211
Princess 282608
Sage BC1600 The Smart Scoop
Severin EZ7405
Wilfa ICM1S-250

Yleiskoneen lisävaruste

Ankarsrum Assistent Original jäätelökoneen lisävaruste

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.