Hero image

Jäätelökoneet

Testasimme 14 jäätelökonetta, joiden hinnat vaihtelevat noin 50 ja 500 euron välillä. Mukana oli 7 esijäädytettävää ja 7 itsejäädyttävää laitetta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Älä osta sokkona

Jäätelökonetesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa jäätelökoneiden suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Laitteissa oli suuria eroja niin jäätelöiden laaduissa kuin siinä, miten paljon ne tekevät jäätelöä kerralla. Ei kannata siis ostaa ensimmäistä kohdalle osuvaa laitetta, jottei joudu pettymään. Laboratoriotestissä etenkin sorbetin valmistus oli monelle koneelle haastavaa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Mikäli olet jäätelön tai sorbetin ystävä, voi jäätelökone olla hyvä hankinta. Laitteella voi pyöräyttää itselleen juuri sellaisen jäätelön kuin haluaa, ja varsin edullisesti. Testimme avulla saat selville mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras jäätelökone.

Testissä oli mukana niin esijäädytettävät kuin itsejäädyttävät jäätelökoneet. Esijäädytettävissä koneissa kulho täytyy ennen jäätelöntekoa jäähdyttää pakastimessa. Itsejäädyttävissä koneissa esijäädytystä ei tarvita, vaan koneen voi laittaa pyörimään heti, kun ainekset ovat sisällä.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koneesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä jäätelökoneet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Jäätelökoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 17.6.2021.

Näin testasimme jäätelökoneet

Jäätelökoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin koneiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, rakenteen laatua, sähkönkulutusta ja turvallisuutta. Jäätelön valmistusta testattiin valmistamalla laitteilla vaniljajäätelöä, sitruunasorbettia sekä jogurttijäätelöä.

Lue lisää jäätelökoneiden testauksesta

 

Nämä jäätelökoneet testasimme

Esijäädytettävät jäätelökoneet

Clatronic ICM 3581
Klarstein Creamberry
Krups Perfect Mix GVS2
Princess 282605
Rommelsbacher IM12
Steba IC 20
WMF KITCHENminis 3-in-1

Itsejäädyttävät jäätelökoneet

Camry CR 4481
Caso Design IceCreamer
De’Longhi Il Gelataio ICK 6000
Domo DO9201I
Sage BCI600 The Smart Scoop
Sandström S15ICE14E
Severin EZ 7405

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.