Hero image

Sähköhammasharjat

Testasimme 13 sähköhammasharjaa, joista suurin osa on kaupan hyllystä tuttuja Oral-B:tä tai Philipsiä. Hyvän sähköhammasharjan saa jo todella pienellä budjetilla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Akkukestossa eroja

Sähköhammasharjojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa sähköhammasharjojen akkukestoon. Sekä akkukestossa että latausajoissa löytyi melko suuria eroja. Lyhimmillään sähköhammasharjojen akku kesti hieman yli 40 minuuttia ja pisimmillään yli 3 tuntia

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hampaiden hyvinvointi vaikuttaa terveyteen monella tavalla, ja siksi niiden puhtauteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Hyvä sähköhammasharja helpottaa arjen harjausrutiineja. Sähköhammasharjojen hinnat vaihtelevat hurjasti: 17 eurosta peräti 280 euroon – tosin niin kalleimpia kuin edullisempiakin laitteita saa joskus samaan hintaan kaksi kappaletta.

Myynnissä on monenlaisia sähköhammasharjoja erilaisilla harjaspäillä ja ominaisuuksilla. Joissakin testatuissa hammasharjoissa on esimerkiksi eri nopeustasoja, ajastin tai mahdollisuus kytkeä älypuhelinsovellukseen. Niissä voi olla myös mukana erilaisia lisävarusteita, kuten matkakotelo tai suojus harjaspäille. Testissämme sähköhammasharjat tutkittiin useilla erilaisilla harjaspäillä. Taulukkoon päätyivät vain ne yhdistelmät, joilla saatiin paras puhdistustulos.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin hammasharjasta. Voit rajata testituloksia monipuolisesti esimerkiksi merkin, hinnan tai kokonaisarvosanan perusteella. Mikäli etsit tuloksia jostain tietystä hammasharjan runko-osasta tai harjaspäästä, niidenkin perusteella voi rajata tuloksia.

Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on omaan budjettiisi ja tarpeisiisi paras sähköhammasharja. Sähköhammasharjojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.11.2020.

Näin testasimme sähköhammasharjat

Hammasharjat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Hammasharjojen puhdistustehoa arvioi 20 hengen testipaneeli. Testauksessa arvioitiin puhdistustehon lisäksi muun muassa harjojen helppokäyttöisyyttä, akkua ja melua.

Lue lisää hammasharjojen testauksesta

Nämä sähköhammasharjat testasimme

Oral-B Genius 8100S White
Oral-B Genius 10100S Orchid Purple
Oral-B Genius 8900 White
Oral-B Genius X 20900 Black & Rosegold
Oral-B Pro 2 2000N Blue CrossAction
Oral-B Pro 2 2500 Black CrossAction
Oral-B Pro 2 2700 Blue
Oral-B Pro 2 2900 Black
Oral-B Pro 2 2500 Black edition CrossAction
Oral-B Smart 5 5000N White
Oral-B Smart 5 5200W
Oral-B Smart 5 5900 Black / white
Oral-B Vitality 100 CrossAction White
Oral-B Vitality 100 CrossAction Black
Oral-B Vitality 100 CrossAction Blue
Oral-B Vitality 170 CrossAction Blue
Oral-B Vitality 100 CrossAction Pink
Oral-B Smart 6 6200W white/blue
Oral-B Smart 6 6600
Oral-B Smart 4 4000N CrossAction White
Oral-B Smart 4 4500 Black
Oral-B Genius X 20100S White
Oral-B Genius X 20100S Blush Pink
Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800/04 Black
Philips Sonicare ProtectiveClean HX6806/04 Pastel pink
Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803/04 Light blue
Philips Sonicare ProtectiveClean HX6830/44 Black
Philips Sonicare ProtectiveClean HX6837/24 White / Light blue
Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56 Black
Philips Sonicare Diamond Clean HX9363/63 Pink
Philips Sonicare Diamond Clean HX9911/13 Black
Silk’n Sonic Smile SS1PEUW001 White / silver

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.