Hero image

Kapselikahvikoneet

Kapselikeittimellä valmistat helposti ja nopeasti hyvän espresson. Testasimme Nescafé Dolce Gusto-, Nespresso Original- ja Nespresso Vertuo -kahvikapseleita käyttäviä kapselikahvikoneita yhteensä 25 kappaletta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Musta kapselikahvikone.

Hyvää espressoa helposti ja nopeasti

Kapselikahvikoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa kapselikeittimien valmistaman kahvin laatuun sekä laitteiden käyttömukavuuteen ja ominaisuuksiin. Valtaosa testin laitteista saa tehdyn kahvin mausta täyden kympin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kapselikeittimillä voi tehdä helposti ja nopeasti erilaisia kahveja, kuten espressoa, ristrettoa, lungoa ja tavallista kahvia. Osalla kapselikoneista voi valmistaa myös maitokahvijuomia kuten cappuccinoa, lattea tai latte macchiatoa. Joillakin laitteilla voi myös keittää vettä esimerkiksi teetä varten tai valmistaa kaakaojuomia tai pelkkää maitovaahtoa.

Testasimme yhteensä 25 kapselikahvikonetta, jotka jakautuvat kolmeen ryhmään: Nescafé Dolce Gusto -kahvikapseleita käyttäviin malleihin, Nespresso Original -kapseleita käyttäviin kahvinkeittimiin sekä Nespresso Vertuo -kapselikeittimiin. Testimme avulla saat selville, mikä tarpeisiisi ja budjettiisi paras kapselikahvikone.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista kapselikoneista. Löydät taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä kapselikahvinkeittimet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata esimerkiksi mallin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Näet taulukosta myös tiedot eri kapselikeittimillä valmistettavista kahvityypeistä.

Kapselikahvikoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 10.5.2023.

Katso myös testimme kahvikoneista ja kahvinkeittimistä.

Kapselikahvikone valmistamassa juomaa kahvikuppiin.

Näin testasimme kapselikahvikoneet

Kapselikeittimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin kahvin laatua ja valmistusta, käyttömukavuutta ja sähkönkulutusta.

Kahvin laatua arvioi kymmenen ammattimaistajaa sokkotestinä. Ulkonäön arviointi piti sisällään creman koostumuksen, pysyvyyden, tasaisuuden, värin ja sen tasaisuuden arvioinnin. Tuoksua arvioitiin aromin voimakkuuden ja monimuotoisuuden perusteella. Makua arvioitiin jälkimaun ja sen pysyvyyden, maun täyteläisyyden, hapokkuuden, kitkeryyden sekä suutuntuman perusteella.

Lue lisää kapselikeittimien testauksesta

Kahvinkeittimen ostajan opas

Tutustu testin lisäksi myös ostajan oppaaseen, jossa käsittelemme yksittäisten laitteiden sijasta kahvinkeittimiä yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota uutta kahvinkeitintä valitessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä kapselikahvikoneet testasimme

Nespresso Original

249450 (Nespresso), Princess
L`Or Barista Sublime, Philips LM9012
Nespresso Atelier, Krups XN890
Nespresso Citiz, De’Longhi EN167
Nespresso Citiz, Krups XN741
Nespresso Citiz & Milk, Krups XN761
Nespresso Creatista Plus, Sage SNE800
Nespresso Essenza Mini, De’Longhi EN85
Nespresso Essenza Mini, Krups XN110
Nespresso Gran Lattissima, De’Longhi EN650
Nespresso Lattissima One, De’Longhi EN510
Nespresso Pixie, Krups XN304

Nespresso Vertuo

Nespresso Vertuo Next, De’Longhi ENV120
Nespresso Vertuo Next, Krups XN910
Nespresso Vertuo Plus, De’Longhi ENV150
Nespresso Vertuo Plus, Krups XN903
Nespresso Vertuo Plus, Deluxe De’Longhi ENV155
Nespresso Vertuo Plus, Deluxe Krups XN900
Nespresso Vertuo Pop, De’Longhi ENV90
Nespresso Vertuo Pop, Krups XN920

Nescafé Dolce Gusto

249450 (Dolce Gusto), Princess
Dolce Gusto Genio S, De’Longhi EDG225
Dolce Gusto Genio S Plus, De’Longhi EDG315
Dolce Gusto Genio S Touch, De’Longhi EDG426
Dolce Gusto Mini Me, De’Longhi EDG155

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.