Hero image

Käsitiskiaineet

Testasimme 19 käsitiskiainetta. Riittoisuudessa on merkittävät erot: litralla astianpesuainetta saa pestyä mitä tahansa 1 900 lautasesta 20 000 lautaseen. Osassa käytetään myös allergisoivia tai ympäristölle haitallisia ainesosia.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Vihreä käsitiskiainepullo.

Astianpesua tehokkaasti ja halvalla

Käsitiskiaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa astianpesuaineiden riittoisuuteen. Tiskiainetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota riittoisuuden lisäksi litrahintaan. Testin riittoisin astianpesuaine on hinnaltaan 2,5-kertainen testivoittajaan nähden. Tällöin yhden lautasen tiskaaminen maksaa tuplasti enemmän testivoittajaan verrattuna.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Olipa sinulla astianpesukonetta tai ei, arjessa on vaikea välttyä kokonaan käsin tiskaamiselta. Astianpesuainetta ostaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkaavainen, sillä eri tuotteiden välillä on isoja eroja. Hyvä ja riittoisa käsitiskiaine säästää rahan lisäksi vaivaa, kun tiskiainetta tarvitsee ostaa vain harvoin. Vertailimme astianpesuaineet puolestasi. Testimme auttaa selvittämään, mikä on tarpeisiisi paras astianpesuaine.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tiskiaineesta. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, litrahinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Käsitiskiaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 22.4.2021 sekä painetun lehden numerossa 3/2021.

Kaksi kahvikuppia, kolme lautasta ja tiskiharja.

Näin testasimme käsitiskiaineet

Astianpesuaineet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin astianpesuaineiden puhdistuskykyä ja rasvanpoistokykyä. Näiden lisäksi testauksessa kiinnitettiin huomiota ei-toivottuihin kemikaaleihin ja pakkausmerkintöihin.

Lue lisää käsitiskiaineiden testauksesta

Nämä käsitiskiaineet testasimme

EcoClean Sitruunamelissa
Ecover Zero Astianpesuneste
Fairy Astianpesuaine 0% Tuoksuja & Väriaineita
Fairy Platinum Original
Fairy Ultra Original
K Menu Astianpesuaine Lime
LV Eco Astianpesuneste
Method Astianpesuaine Coconut water
Mini Risk Astianpesuaine herkkäihoisille hajusteeton
Perfekt+ Astianpesuaine Pirteä Omena
Pirkka Astianpesuainetiiviste hajusteeton
Pirkka Astianpesu hajusteeton
Rainbow Sensitive Astianpesuaine
Rainbow Aloe Vera
Seventh Generation Hand dish wash Free & Clear
Sun Astianpesuainetiiviste Lime
W5 Sensitive washing up liquid
W5 Washing up liquid Power Green
Xtra Astianpesuaine

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.