Tekniikka

Kaikki artikkelit

testi-televisiot

Testissä 254 televisiota: iso ja laadukas tv maksaa tuhansia euroja

23.11.2023Tekniikka

Televisioissa koko maksaa. 50-tuumaisissa parasta laatua saa jo tonnilla.

Eri kokojen ja tekniikoiden lisäksi monilla televisioilla on lähes identtisiä rinnakkaismalleja, joita myydään eri kodinkoneketjuissa hiukan eri mallinumerolla. Rinnakkaismallit eroavat yleensä toisistaan vain vähän, esimerkiksi jalustan muotoilultaan. Tekniikaltaan identtiset rinnakkaismallit voivat olla taulukoituja malleja selvästi halvempia tai kalliimpia, joten voit säästää jopa satoja euroja tarkistamalla rinnakkaismallin saatavuuden naapurimyymälästä. Tämä pätee erityisesti poistuviin, edellisvuotisiin malleihin.

puhelimen-ostajan-opas1

Puhelimen ostajan opas

22.11.2023Ostajan oppaat

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä puhelimia. Lue ostajan oppaastamme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota puhelinta ostettaessa.

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä älypuhelimia. Uusimmassa puhelintestissämme marraskuussa 2023 mukana oli 99 puhelinta. Puhelimista on testattu esimerkiksi kameroiden kuvanlaatu, näytön kuvanlaatu, akkukesto ja latausnopeus, suorituskyky ja käyttömukavuus, veden- ja iskunkestävyys sekä puheluiden kuuluvuus heikossa kentässä.

Parhaan kokonaisarvosanan ansainneelle puhelimelle tai puhelimille myönnämme Kuluttajan Testivoittaja-merkin. Hinta-laatusuhteeltaan parhaille puhelimille myönnämme Hyvä ostos -merkin.

Testivoittaja-merkin ansainneet puhelimet ovat tyypillisesti todella kalliita, selvästi yli tuhannen euron hintaisia. Lähes yhtä hyviä, Hyvä ostos -maininnan ansainneita puhelimia voi saada huomattavasti halvemmalla. Kuluttajan puhelintestin avulla voit säästää siis selvää rahaa.

Puhelintesteissämme kerromme, mitkä ovat parhaat kamerapuhelimet, akkukestoltaan parhaat puhelimet, parhaat puhelimet eri hintaluokissa, kestävyydeltään parhaat puhelimet ja puheluiden äänenlaaduiltaan parhaat puhelimet, myös heikossa kentässä.

television-ostajan-opas

Television ostajan opas

22.11.2023Ostajan oppaat

Tämän ostajan oppaan avulla selvität, mikä televisio sopii parhaiten omaan käyttöösi.

Televisiota ostaessa on hyvä tietää, mitkä termit ja numerot ovat tärkeitä. Malleihin kannattaa tutustua rauhassa, ja tarkistaa mitä ominaisuuksia omasta televisiosta pitäisi löytyä. Näillä vinkeillä pystyt löytämään itsellesi sopivan mallin satojen televisioiden joukosta.

Kuluttaja-lehti on testannut televisioita poikkeuksellisen kattavasti vuosien ajan. Uusimmassa, marraskuussa 2023 julkaistussa televisiotestissä mukana oli peräti 254 mallia viidessä eri kokoluokassa 32-tuumaisista 65-tuumaisiin. Televisioista on testattu esimerkiksi kuvanlaatu teräväpiirtokuvalla ja hdr-laajasävykuvalla, ruudun kirkkaus, kontrasti ja värintoisto, äänenlaatu ja virrankulutus.

Mittaustuloksistamme saat selville, miten hyvin valmistajan ilmoittamat lukemat käyvät yhteen laboratoriomittausten kanssa. Julkaisemistamme kattavista ominaisuuslistoista löytyy vastaukset muihin television hankinnan yhteydessä esille nouseviin kysymyksiin.

Testeissämme voit rajata näytettäviä televisioita esimerkiksi valmistajan, kokoluokan tai hinnan osalta.

black-friday

Nämä Kuluttajan vuoden 2023 Testivoittajat ovat Black Friday -alennusmyynnissä

17.11.2023Tekniikka

Kuluttaja testaa vuosittain yli 1 000 tuotetta. Selvitimme, mitkä vuoden 2023 Testivoittajat ovat Black Friday -alennuksessa.

Black Friday -alennusmyynnit ovat taas alkaneet. Tänä vuonna tarjouksessa on esimerkiksi useita uusimman, 8.11. 2023 julkaistun televisiotestimme Testivoittajia. Uusimmassa televisiotestissämme on mukana 254 televisiota 5 eri kokoluokassa. Parhaimmillaan testimme parhaita televisioita saa jopa -50 prosentin alennuksella, tai euromääräisesti peräti lähes 1 500 euron alennuksella.

Alennusmyynnistä löytää myös uusimman, 15.11. 2023 julkaistun varsi-imuritestimme Testivoittajan, pussittomien imurien Testivoittajan, liesituulettimella varustettujen induktiotasojen Testivoittajan, jääkaappien Testivoittajan ja videoprojektorien Testivoittajan.

Nämä Kuluttajan vuoden 2023 Testivoittajat ovat Black Friday -tarjouksessa. Klikkaa tuotteen nimeä nähdäksesi tuotteen tiedot ja testitulokset. Black Friday -tarjoushintoihin pääset Halvin Black Friday -linkistä.

Lue myös ilmaiset ostajan oppaamme, kuten:

65-tuumaiset televisiot

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.