Hero image

Akkuporakoneet

Testasimme 30 akkuporakonetta, joista valtaosa sopii varsin hyvin kotikäyttöön. Eroja on esimerkiksi laitteiden suorituskyvyssä ja akkujen kestossa. Viisi laitetta reputti kestävyystestin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Akkuporakone.

Parhaat akkuporakoneet eri materiaaleille

Akkuporakoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa porakoneiden suorituskykyyn.

Useilla akkuporakoneilla saa porattua reiät ja kiinnitettyä ruuvit sutjakasti. Kaikki iskuporakoneet eivät kuitenkaan poraa kunnolla koviin materiaaleihin, ja kevyiden akkuporakoneiden joukossa on malleja, joilla on vaikeuksia porata ruuveja riittävän syvälle edes puuhun.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Akkuporakone sopii monenlaiseen käyttöön, kuten remontointiin, nikkarointiin, huonekalujen kasaamiseen tai taulureikien poraamiseen. Tavallisella akkuporakoneella voi porata esimerkiksi puuta ja metallia, mutta jos aiot käsitellä kovempia materiaaleja, kannattaa hankkia tehokas iskuporakone.

Mitä tahansa porakonetta ei kuitenkaan kannata kaupan hyllyltä valita, sillä laitteissa on selkeitä eroja. Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 30 akkukäyttöistä porakonetta, joista 14 on tavallisia akkuporakoneita, 10 akkuiskuporakoneita ja 6 kevyempiä porakoneita. Poimimme eri tuoteryhmistä parhaat porakoneet ja hinta-laatusuhteeltaan fiksut valinnat.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Voit vertailla muun muassa akkuporakoneiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, akunkestoa ja laitteiden kestävyyttä pitkäaikaisessa käytössä. Näet taulukosta myös porakoneiden ajantasaisia hintatietoja ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.

Akkuporakoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.3.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2024.

Lue myös: johdollisten iskuporakoneiden testi.

Näin testasimme akkuporakoneet

Akkuporakoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Porakoneiden suorituskykyä testattiin poraamalla puuhun ja metalliin, iskuporakoneilla myös graniittiin ja betoniin. Kestävyyttä testattiin poraamalla laitteilla vuosien kotikäyttöä vastaavia määriä. Lisäksi arvioitiin porakoneiden käyttömukavuutta ja akkua.

Lue lisää porakoneiden testauksesta

 

Nämä porakoneet testasimme

Akkuporakoneet

Bosch AdvancedDrill 18 (runko)
Bosch EasyDrill 18V-40
Bosch GSR 18V-21 (runko)
Bosch UniversalDrill 18V-60
DeWalt DCD708D2T-QW
DeWalt DCD791D2-QW
HiKOKI DS18DD
Makita DDF453SYE
Makita DDF484RTJ
Makita DDF486RTJ
Makita DDF487RAJ
Metabo BS 18 LTX BL I (runko)
Skil 3065 CA (runko)
Stanley SFMCD720D2K-QW

Iskuakkuporakoneet

BiltemaHDB 18V (runko)
Bosch AdvancedImpact 18
Bosch EasyImpact 18V-40
Bosch GSB 18V-110 C (runko)
Bosch GSB 18V-21 (runko)
DeWalt DCD778S2T
Einhell TE-CD 18 Li-i BL (runko)
Einhell TE-CD 18/50 Li-i BL
Makita DHP486RTJ
Metabo SB 18 LTX BL I (runko)

Kevyet akkuporakoneet

Black+Decker BCD001C1-QW
Black+Decker BDCDC18-QW
DeWalt DCD701D2-QW
Makita DF332DSAJ
Metabo PowerMaxx BS 12
Metabo PowerMaxx BS Basic

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.