• Kalustepeitteiset astianpesukoneet
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Näin testasimme
 • Hero image

  Kalustepeitteiset astianpesukoneet

  Testasimme 30 kalustepeitteistä astianpesukonetta. Hinta näkyy pesu- ja kuivauskykyä enemmän laitteiden energiatehokkuudessa ja käyttömukavuudessa.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Auki oleva astianpesukone, jonka sisällä on puhtaita astioita.

  Pesuohjelmien kestoissa valtavat erot

  Integroitavien astianpesukoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin muun muassa koneiden pesuaikoihin ja energiatehokkuuteen.

  Pesuajat vaihtelevat suuresti. Pääohjelma kestää pisimmillään yli kolme tuntia, mutta eko-ohjelma voi pyöriä jopa yli viisi tuntia. Löysimme eroja myös astianpesukoneiden veden- ja sähkönkulutuksesta.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Integroitava astianpesukone asennetaan keittiökaappien ulkoasua vastaavan kalusteoven taakse, jolloin se sulautuu tyylikkäästi keittiön sisustukseen.

  Testasimme 30 kalustepeitteistä astianpesukonetta. Niistä yksi on puoli-integroitava tiskikone, jossa laitteen käyttöpaneeli on näkyvissä kalusteoven yläpuolella. Muut ovat kokonaan keittiökalusteisiin integroitavia, joissa ohjauspaneeli jää piiloon luukun yläreunaan. Testatut tuotteet ovat täysleveitä, 60-senttisiä tiskikoneita.

  Hyvä astianpesukone tekee puhdasta jälkeä kohtuullisessa ajassa – ja mielellään myös energiatehokkaasti. Testissämme eroja ilmeni esimerkiksi kattiloiden, vuokien ja muovirasioiden kuivaustuloksissa, pesuohjelmien kestoissa sekä laitteiden melutasossa.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin astianpesukoneesta. Voit rajata tuotteita merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja energialuokituksen perusteella. Näet taulukosta myös astianpesukoneiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä koneen saa ostettua halvimmalla.

  Mikäli kalustepeitteinen, 60 cm leveä astianpesukone ei ole sopiva valinta keittiöösi, olemme testanneet myös tavalliset työtason alle asetettavat astianpesukoneet, kapeat astianpesukoneet ja pöytämalliset astianpesukoneet.

  Kalustepeitteisten astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 29.3.2023.

  Näin testasimme kalustepeitteiset astianpesukoneet

  Integroitavat astianpesukoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Arvioimme muun muassa pesu- ja kuivaustulosta, käyttömukavuutta, ohjelman kestoa, melua, rakenteiden laatua sekä sähkön- ja vedenkulutusta.

  Pesu- ja kuivaustesteissä käytettiin sekä pää- että säästöohjelmaa. Likoina käytettiin esimerkiksi kananmunaa, kaurahiutaleita, margariinia ja tomaattimehua.

  Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

  Astianpesukoneen ostajan opas

  Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan astianpesukoneen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijaan tiskikoneiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä kalustepeitteiset astianpesukoneet testasimme

  AEG FSB32610Z
  AEG FSE63657P
  AEG FSE75748P
  AEG FSE83737P
  Bosch SMD6TCX00E
  Bosch SMV4ECX14E
  Bosch SMV4EVX14E
  Bosch SMV4HVX33E
  Electrolux EEM48330L
  Electrolux EES47310L
  Electrolux EEZ67300L
  Electrolux KEQC7200L
  IKEA Diskad (404.754.16)
  IKEA Hygienisk (204.756.10)
  IKEA Lagan (504.754.25)
  IKEA Proffsig (404.754.21)
  IKEA Rengora (404.755.72)
  IKEA Renodlad (904.756.16)
  Miele G 7160 SCVi
  Miele G 7200 SCi
  Miele G 7250 SCVi
  Siemens SN61IX09TE
  Siemens SN63HX60AE
  Siemens SX73HX60CE
  Smeg ST354BQL
  Smeg STL232CL
  Smeg STL233CLH
  Smeg STL333CL
  Whirlpool WCIO 3T341 PES
  Whirlpool WIS 5010

  Verrokkituote:
  Fisher & Paykel DD60SHI9

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.