• Kalustepeitteiset astianpesukoneet
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Näin testasimme
 • Kalustepeitteiset astianpesukoneet

  Testasimme 37 täysleveää, kalustepeitteistä astianpesukonetta. Testistä selvisi, että hinnalle saa usein vastinetta pesutuloksessa ja käyttömukavuudessa. Erot eivät kuitenkaan ole laadussa yhtä suuria kuin hinnassa.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Pesuaika vaihtelee paljon

  Astianpesukonetesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa koneiden pesuaikoihin. Mikäli arki on kiireistä ja astiat saatava puhtaaksi nopeasti, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota pesuaikaan. Se vaihtelee todella paljon eri koneiden ja ohjelmien välillä.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Jos haluat pitää tiskikoneen siististi piilossa kaapinovien takana, kalustepeitteinen astianpesukone on oikea ratkaisu sinulle. Nykyään hillitystä ilmeestä ei tarvitse edes maksaa ekstraa, toisin kuin joitain vuosia sitten. Astianpesukoneiden hinnat vaihtelevat kuitenkin eri mallien välillä runsaasti. Hinnoissa pitää myös huomioida, että koneeseen kiinnitettävä, vähintään joidenkin kymmenien eurojen kalusteovi ei kuulu hintaan.

  Tiskikoneiden ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran eri mallien välillä, joten konetta ostaessa on hyvä olla tarkka. Eri ominaisuuksia ovat muun muassa lapsilukko, pesuohjelman keston näyttö, automaattinen luukun avautuminen ohjelman loputtua ja liantunnistin. Koneisiin mahtuu myös hieman erikokoisia lautasia. Testimme avulla löydät ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan juuri sinulle sopivan astianpesukoneen.

  Tässä testissä vertailimme pelkästään kalustepeitteiset eli integroitavat, 60 senttimetriä leveät tiskikoneet. Olemme testanneet toisessa testissä myös työtason alle asetettavat astianpesukoneet, joissa koneen luukku ja painikkeet näkyvät ulospäin sen sijaan että ne olisivat piilossa kaapinovien takana. Näiden lisäksi olemme testanneet myös kapeat astianpesukoneet ja pöytämalliset astianpesukoneet.

  Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin astianpesukoneesta. Näet taulukosta koneiden ajantasaiset hintatiedot ja sen, miten hinta on kehittynyt. Lisäksi näet, mistä tiskikoneet saa ostettua halvimmalla.

  Kalustepeitteisten astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 19.8.2021.

  Näin testasimme kalustepeitteiset astianpesukoneet

  Integroitavat astianpesukoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti kodinkoneiden testaukseen erikoistuneessa laboratoriossa. Testi tehtiin sekä normaali- että säästöohjelmalla.

  Likoina käytettiin esimerkiksi kananmunaa, kaurahiutaleita, margariinia ja tomaattimehua. Tiskikone täytettiin likaisilla ruokailuvälineillä, lautasilla, kupeilla ja vuoilla sekä muilla keittiövälineillä.

  Testauksessa arvioitiin muun muassa pesu- ja kuivaustulosta, käyttömukavuutta, ohjelman kestoa ja melua.

  Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

  Astianpesukoneiden ostajan opas

  Olemme testin lisäksi tehneet oppaan, jossa selvennämme astianpesukoneiden ostoon liittyviä asioita ja termistöä. Kerromme muun muassa mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota astianpesukoneostoksilla ja mitä eroa on erityyppisillä koneilla.

  Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijasta laitteiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä kalustepeitteiset astianpesukoneet testasimme

  AEG FSE63307P
  AEG FSE63657P
  AEG FSK63607P
  Asko DFI433B/1
  Beko EDIN28535
  Bosch SMV6ZDX49E
  Bosch SMV4ECX14E
  Bosch SMV8YCX01E
  Bosch SMV4EDX17E
  Bosch SMV4EVX14E
  Electrolux KESC7311L
  Electrolux EEZ67300L
  Electrolux EEM48320L
  Electrolux EES47310L
  Electrolux KEQC7200L
  Electrolux EEA17100L
  Ikea Diskad 404.754.16
  Ikea Proffsig 404.754.21
  Ikea Rengöra 404.755.72
  Ikea Hygienisk 204.756.10
  Ikea Lagan 504.754.25
  Ikea Renodlad 904.756.16
  Miele G 7362 SCVi AutoDos
  Miele G 7310 SCi AutoDos CS
  Miele G 7310 SCi AutoDos BW
  Miele G 7150 SCVi
  Miele G 7155 SCVi XXL
  Miele G 7152 SCVi
  Miele G 7590 SCVi AutoDos
  Miele G 7100 SCi
  Miele G 5072 SCVi
  Miele G 5050 SCVi Active
  Siemens SN73H800BE
  Siemens SN63HX60AE
  Siemens SN61IX09TE
  Siemens SX63H800UE
  Whirlpool WIS 5010

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.