Hero image

Otsalamput

Testasimme 9 keskihintaista ja edullista otsalamppua. Eroja löytyi niin valotehosta, valokeilan kantamasta kuin toiminta-ajastakin. Suurin osa lampuista reputti vedenkestävyystestin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Otsalamppu.

Valoa pitkälle vai sivuille?

Tarvitseeko sinun nähdä mahdollisimman pitkälle eteenpäin, vai laajasti ympärille ja sivuille? Useimmat testin lamput eivät tee aivan yhtä hyvin molempia. Joskus lampusta voi valita, haluaako pitkän kantaman vai laajan valokeilan.

Otsalamppujen testi helpottaa ostopäätöksessä antamalla laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Otsalamppu on hyödyllinen varuste niin vaellusretkille, pimeille lenkkipoluille kun myöhäisillan arkipuuhiinkin. Laitteissa on kuitenkin olennaisia eroja, joten kaupasta ei kannata kahmaista mukaan ensimmäistä käteen osuvaa mallia.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Näet taulukosta otsalamppujen ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä lamput saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Suurin osa testatuista otsalampuista on paristokäyttöisiä, mutta mukana on myös muutama ladattava otsalamppu.

Vertailumme auttaa sinua selvittämään, mikä on omiin tarpeisiisi paras otsalamppu. Otsalamppujen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 18.8.2022.

Näin testasimme otsalamput

Otsavalot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa ja käyttötestein. Testauksessa arvioitiin muun muassa lamppujen valovoimaa, valokeilan kantamaa ja valotehoa. Lisäksi lamppuja käytettiin lopputalvesta muutaman viikon ajan kävelyillä, lenkeillä ja kodin askareissa. Käyttötesteissä testaajat arvioivat muun muassa lamppujen eri valotehot, valon jakautumisen, käyttömukavuuden ja rakenteen laadun.

Lue lisää otsalamppujen testauksesta

 

Nämä otsalamput testasimme

Black Diamond Spot 350
Fenix HM23
Ledlenser MH3
Lumonite Pixel
Olight HS2
Petzl Actik 350 lm
Petzl Tikka
Petzl Tikkina
Silva Trail Runner Free

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.