Hero image

Jääkaapit

Testasimme 17 jääkaappia. Täyskorkeat jääkaapit ovat todella tilavia, joten ne sopivat suuremmallekin perheelle. Suorituskyvyssä ja sähkönkulutuksessa on kuitenkin suuria eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Harmaa jääkaappi.

Ruoan säilytyksessä on isoja eroja

Jääkaappitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa jääkaappien säilytyslämpötiloihin.

Läheskään kaikki jääkaapit eivät pidä ruokia riittävän kylminä valmistajan suositusasetuksilla. Liian korkeat lämpötilat tai liian hidas jäähdytys voivat uhata ruokien säilyvyyttä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä jääkaappi on tarpeeksi tilava ja säilyttää ruoat oikeassa lämpötilassa. Testasimme 10 vapaasti seisovaa jääkaappia ja 7 kalusteasenteista jääkaappia. Testattujen täyskorkeiden jääkaappien vetoisuus on noin 300–400 litraa, joten ne sopivat suuremmallekin perheelle.

Laboratoriotestimme perusteella kovakaan hinta ei takaa, että jääkaappi pitäisi ruoat kylminä: jääkaappien ylimmiksi lämpötiloiksi mitattiin pahimmillaan yli 10 astetta. Lisäksi vain harva jääkaappi jäähdyttää sinne lisätyt ruoat nopeasti.

Testimme avulla selvität, mikä jääkaappi on paras omaan keittiöösi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös jääkaappien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä laitteen saa ostettua halvimmalla.

Tutustu myös muihin kylmälaitetesteihimme: jääkaappi-pakastimet, pakastimet, side by side -kylmälaitteet ja arkkupakastimet.

Jääkaappien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.7.2023 ja painetun lehden numerossa 5/2023.

Näin testasimme jääkaapit

Kylmälaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä mitattiin, kuinka hyvin jääkaapin eri osat pysyvät oikeassa lämpötilassa ympäröivän lämpötilan ollessa +20 °C ja +10 °C. Lisäksi testissä arvioitiin jäähdytyskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua ja rakenteen laatua.

Lue lisää jääkaappien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä jääkaapin tai pakastimen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijaan kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin jääkaappia tai pakastinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä jääkaapit testasimme

Vapaasti sijoitettavat jääkaapit

Beko RSSE445M25WN
Bosch KSV36VBEP
Electrolux LRC6ME36W
Grundig GSNE 107E20 FN
Ikea Fullgöra (204.948.02)
LG GLM71MBCSF
LG GLT51SWGSZ
Liebherr SRe 5220
Siemens KS36VAIDP
Whirlpool SW8 AM2Y WR 2

Kalustepeitteiset jääkaapit

AEG SKE818E9ZC
Bosch KIR81VSF0
Electrolux LRB3DE18C
Hisense RIL391D4AWF
Ikea Frysa (304.972.73)
Miele K7733 E
Smeg S8L1743E

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.