Hero image

Antiperspirantit

Testasimme 18 antiperspiranttia ja yhden deodorantin. Mukana oli sekä naisille että miehille tarkoitettuja tuotteita. Monissa tuotteissa on allergisoivia hajusteita, mutta löysimme myös herkälle hipiälle sopivia tuotteita.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Roll-on-antiperspirantti.

Moni tahraa vaatteita

Antiperspiranttien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa eri antiperspiranttien eroihin hikoilun estämisessä ja vaatteiden tahraamisessa. Testin perusteella noin puolet dödöistä jättää tahroja paidankainaloihin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Puhekielessä kainalon raikastajista käytetään nimitystä deodorantti tai dödö. Antiperspirantti ja deodorantti kuitenkin toimivat eri tavoin. Antiperspiranttin tarkoituksena on estää hikoilua, kun deodorantti estää vain hajua. Tässä testissä on pääasiassa antiperspirantteja. Miesten tuotteet olivat kaikki spray-pulloissa, naisten tuotteista testattiin myös roll-oneja.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Antiperspiranttien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.1.2016 ja painetun lehden numerossa 1/2016.

Lähikuva roll-on-antiperspirantista ja suihkutettavasta antiperspirantista.

Näin testasimme antiperspirantit

Antiperspirantit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Antiperspiranttien suorituskykyä mitattiin testaamalla, kuinka paljon ne vähentävät hien ja hajun muodostusta ja kuinka paljon ne tahraavat vaatteita. Käyttäjätesteissä jokaista tuotetta testasi 30 vapaaehtoista.

Lue lisää antiperspiranttien testauksesta

Nämä antiperspirantit testasimme

Naisille

Adidas Climacool Spray
Cien Natural Minerals Roll-On
Dove Original Roll-On
Dove Invisible Dry Roll-On
Dove Original Spray
Garnier InvisiCalm Roll-on
Nivea Dry Comfort Plus Roll-On
Nivea Invisible For Black & White Spray
Nivea Invisible for Black & White Clear Roll-On
Palmolive Naturals Invisible Roll-on
Rexona Invisible Aqua Roll-On

Miehille

Adidas Fresh Cool & Dry Spray
Axe Dry Dark Temptation Spray
Axe Dark Temptation Deodorantti Spray
Dove Men Care Clean Comfortm Spray
Nivea Men Dry Impact Plus Spray
Rexona Men Cobalt Dry Motionsense System Spray

Unisex

Eucerin Sensitive Skin 24h Roll-On
Vichy Deodorant Antitranspirant 48h Anti White Marks Roll-On

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.