• Side-by-side-kylmälaitteet
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Side-by-side-kylmälaitteet

  Testasimme 9 side-by-side-kylmälaitetta. Ne ovat tilavia ja helppokäyttöisiä, mutta jääkaappi- ja pakastintoiminnoissa on parantamisen varaa.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Iso jääkaappipakastin.

  Monipuoliset jääkaappipakastimet

  Side-by-side-kylmälaitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.

  Hyvä jääkaappipakastin pitää ruoat tasaisen kylminä sekä jäähdyttää ja pakastaa lisätyt ruoat nopeasti. Osassa moderneista side-by-side-kylmälaitteista on myös kätevä jääpalakone ja vesiautomaatti.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Side-by-side-kylmälaitteessa jääkaappi ja pakastin ovat kylki kyljessä sen sijaan, että ne olisivat allekkain kuten perinteisessä jääkaappipakastimessa. Tyypillisissä side-by-side-kylmälaitteissa on pariovet, jolloin vasemman oven takana on pakastin ja oikealla jääkaappi. Lisäksi markkinoilla on ranskalaisilla ovilla olevia versioita eli niin kutsuttuja french door -jääkaappipakastimia, joiden yläosassa on kaksiovinen jääkaappi ja alaosassa pakastin pariovilla tai vetolaatikolla.

  Kylmälaitteita vertaillessa kannattaa huomioida etenkin omat säilytystarpeet ja keittiön koko. Side-by-side-jääkaappipakastimet ovat tilavia mutta myös kookkaita. Testaamamme 9 side-by-side-laitetta vaativat tilaa noin metrin leveydeltä ja ne ovat noin 180 cm korkeita.

  Laboratoriomittauksissa paljastui, että kylmälaitteiden suorituskyvyssä, sähkönkulutuksessa ja melutasossa on eroja. Laitteiden käyttömukavuus on pääosin hyvä, mutta hyllyjen ja erilaisten lokeroiden määrä vaihtelee eri mallien välillä. Joissain malleissa on myös ikkuna, josta näkee jääkaapin sisälle ilman oven avaamista. Osassa laitteista on myös wifi-yhteys ja mobiilisovellus.

  Testimme avulla voit selvittää, mikä on paras side-by-side-jääkaappipakastin juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin jääkaappipakastimesta. Näet taulukosta myös laitteiden ajantasaisia hintatietoja eri kaupoissa.

  Lue myös muut kylmälaitetestimme: jääkaappi-pakastimet, jääkaapit, pakastimet ja arkkupakastimet.

  Side-by-side-kylmälaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 17.4.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 3/2024.

  Iso jääkaappipakastin.

  Näin testasimme side-by-side-kylmälaitteet

  Jääkaappipakastimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä mitattiin kylmälaitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua sekä rakenteen ja materiaalien laatua.

  Lue lisää kylmälaitteiden testauksesta

  Kylmälaitteen ostajan opas

  Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä jääkaapin tai pakastimen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijaan kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin jääkaappia tai pakastinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä side-by-side-kylmälaitteet testasimme

  Elvita CBS4910X
  Haier HSR5918DIPB
  Hisense RS711N4ACE
  LG GSGV80EPLD
  LG GSXV91MCAE
  Point RS900BSN
  Samsung RF24R7201SR
  Siemens KF96NAXEA
  Smeg FQ60XDF

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.