Hero image

Robotti-imurit

Testasimme 19 robotti-imuria. Modernit robotti-imurit kulkevat järjestelmällisesti huoneesta toiseen, tyhjentävät pölysäiliönsä automaattisesti ja jopa moppaavat samalla lattiat.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Robotti-imuri.

Parhaat robotti-imurit eri käyttötarkoituksiin

Robotti-imuritesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa robottien imurointi- ja moppaustuloksiin.

Monissa robotti-imureissa on moppaustoiminto, mutta todellisuudessa laitteet eivät pese lattioita, vaan korkeintaan pyyhkivät ne nihkeällä rätillä. Moppaustoiminnon toimivuus riippuu siitä, millaista tahraa puhdistetaan.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Itsenäisesti siivoava robottipölynimuri on kätevä arjen apu, vaikka sillä ei välttämättä saa yhtä puhdasta jälkeä kuin tavallisella pölynimurilla. Modernit robotti-imurit siivoavat järjestelmällisesti huone kerrallaan ja palaavat tarvittaessa latausasemalle täydentämään akkua. Ne yleensä osaavat myös tunnistaa satunnaiset esteet, kuten lattialle jääneet sukat tai johdot.

Robotti-imurin puhdistus- ja huoltotarvetta voi vähentää hankkimalla tyhjennysasemalla varustetun laitteen, jolloin imuri tyhjentää roskat automaattisesti telakassa olevaan pölypussiin. Lisää helpotusta kodin siivoukseen saa valitsemalla moppaavan robotti-imurin, joka pyyhkii lattiat imuroinnin ohessa.

Mitä tahansa robotti-imuria ei kuitenkaan kannata ostaa. Testasimme 19 robottipölynimuria, ja siivoustuloksissa on suuria eroja. Testatuista tuotteista esimerkiksi vain yksi moppaa hyvin, ja yksi siivoaa lemmikinkarvat matoilta muita paremmin.

Suorituskyvyn lisäksi robotti-imurien hinnoissa on satojen eurojen eroja. Rahalla saa monipuolisempia ominaisuuksia, mutta hyvin siivoavan robotin löytää myös edullisemmasta hintaluokasta. Testimme auttaa selvittämään, mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras robotti-imuri.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista sekä tiedot imurien ominaisuuksista ja lisävarusteista. Näet taulukosta laitteiden ajantasaisia hintatietoja ja voit katsoa, mistä robotti-imurin saa ostettua halvimmalla.

Robotti-imurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 21.2.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2024.

Näin testasimme robotti-imurit

Robottipölynimurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin siivoustulosta, käyttömukavuutta, navigointia ja esteiden väistämistä, melutasoa ja sähkönkulutusta.

Lue lisää robotti-imurien testauksesta

Pölynimurin ostajan-opas

Kannattaako perinteinen imuri vaihtaa pölypussittomaan versioon, itsenäisesti siivoavaan robottiin tai näppärään varsi-imuriin? Vastaus riippuu siivoustarpeistasi ja siitä, millainen koti sinulla on. Ostajan oppaassa kerromme yleisellä tasolla imurityyppien eroista, jotta löytäisit helposti kotiisi sopivimman imurin.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä robotti-imurit testasimme

Robotti-imurit ilman tyhjennysasemaa

Dreame D9 Max
Ecovacs Deebot T10
iRobot Combo i5
iRobot Roomba Combo i8 Silver
iRobot Roomba Combo j5
iRobot Roomba Combo J7
Kärcher RCV 3
Kärcher RCV 5
Roborock S8

Robotti-imurit tyhjennysasemalla

Ecovacs Deebot T20 Omni
Hoover HG550DP
iRobot Roomba Combo i5+
iRobot Roomba Combo i8+
iRobot Roomba Combo j5+
iRobot Roomba Combo j7+
iRobot Roomba Combo j9+
Philips XU3110/02
Philips XU7100/01
Samsung Jet Bot+

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: CheckPoint Production oy ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.