Hero image

Robotti-imurit

Testasimme 41 robotti-imuria, joiden hinnat vaihtelevat noin 100 ja 1 400 euron välillä. Robotti-imuri vähentää arkisiivouksen tarvetta, kun laite lakaisee lattiat itsenäisesti esimerkiksi työpäivän aikana.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Isot erot akkukestossa

Robotti-imuritesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme ja perehdymme muun muassa imurien suorituskykyyn ja akkukestoon.

Parhaimmillaan robotti-imureiden akut kestävät 3,5-4 tuntia yhdellä latauksella ja huonoimmillaan alle tunnin. Lyhyellä akkukestolla ei ole suurta merkitystä, etenkään jos siivottava asunto on pieni. Jos robotilla kuitenkin on huono akkukesto, jonka lisäksi se lataa akkuaan telakassa pitkään, puhdasta jälkeä tulee todella hitaasti.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Itsenäisesti siivoava robottipölynimuri voi olla kätevä arjen apu, vaikka se ei välttämättä siivoa yhtä hyvin kuin tavalliset pölynimurit. Parhaat robotti-imurit navigoivat loogisesti alue tai huone kerrallaan, ja jos akku sattuu loppumaan kesken asunnon siivoamisen, ne osaavat palata latausasemalle täydentämään akkua. Edistyneimmät laitteet osaavat myös tunnistaa satunnaiset esteet, kuten lattialle jääneen yksittäisen sukan.

Robotti-imurien hinnat vaihtelevat paljon. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi imurien ominaisuudet, jotka vaihtelevat jonkin verran mallien välillä. Aivan kaikissa imureissa ei esimerkiksi ole latausasemaa, vaan laite on ladattava erillisen laturin avulla. Joitain robotti-imureita voi ohjata älypuhelimen tai kauko-ohjaimen avulla, ja osassa on mukana Hepa-suodatin, joka suodattaa imurin poistoilman haitallisista hiukkasista. Testimme auttaa selvittämään, mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras robotti-imuri.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin imurista, sekä tieto imurien eri ominaisuuksista ja lisävarusteista. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hintatiedot ja sen, miten imurien hinta on kehittynyt. Lisäksi näet, mistä robotti-imurit saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata esimerkiksi merkin, hinnan ja ominaisuuksien perusteella.

Robotti-imurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 13.9.2022 sekä painetun lehden numerossa 6/2022.

Näin testasimme robotti-imurit

Robottipölynimurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa siivoustulosta, käyttömukavuutta, melua ja sähkönkulutusta. Lisäksi tutkittiin imurien navigointia ja esteiden väistämistä. Esteinä käytettiin esimerkiksi huonekaluja, sähköjohtoja ja verhoja.

Lue lisää robotti-imurien testauksesta

Robotti-imurin ostajan opas

Olemme testin lisäksi tehneet oppaan, joka auttaa ymmärtämään, minkälainen robotti-imuri sopii parhaiten omaan käyttöösi. Oppaassa perehdymme yksittäisten imurimallien sijasta laitteiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Oppaassa selvennämme järjestelmällisesti etenevien ja satunnaisesti etenevien robotti-imurien eroja ja kerromme, miten voit tehdä kodistasi robottiystävällisen. Lisäksi perehdymme siihen, mitä hyötyä on siitä, jos robotti-imurin voi yhdistää älypuhelinsovellukseen.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä robotti-imurit testasimme

Cleanmate S950
Dreame D9
Ecovacs Deebot N8
Ecovacs Deebot N8 Pro
Ecovacs Deebot N8 Pro +
Ecovacs Deebot N8+
Ecovacs Deebot OZMO 950
Ecovacs Deebot T9
Ecovacs Deebot T9 +
Ecovacs DEEBOT OZMO T8 AIVI
Electrolux Pure i9.2 PI92-4STN
Irobot Roomba 694
Irobot Roomba 976
Irobot ROOMBA 981
Irobot Roomba i3 i3158
Irobot Roomba i3+ i3558(40)
Irobot Roomba I4+ I4558
Irobot Roomba i7 i7158
Irobot Roomba i7+ i755840
Irobot Roomba J7 (J7158 40)
Irobot Roomba J7+ J7558 40
Irobot Roomba s9+ with app
Miele Scout RX3 Runner
Neato D10
Neato D8
Neato D9
ProfiCare PC-BSR 3042
Roborock S5 Max
Roborock S6 MaxV
Samsung Jet Bot AI+ VR50T95735W
Samsung Jet Bot+ VR30T85513W
Sencor SRV 6250BK-EUE3
Vileda VR 102
Vileda VR 201 PetPro
Xiaomi E5
Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro (BHR5204EU)
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 ULTRA
Zaco A10
Zaco A9s Pro

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.