• Akkukäyttöiset moottorisahat
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Akkukäyttöiset moottorisahat

  Testasimme 13 kotitalouskäyttöön sopivaa akkusahaa sekä vertailun vuoksi kolme perinteistä polttomoottorillista moottorisahaa. Työskentely parhailla akkukäyttöisillä moottorisahoilla ei jää suorituskyvystä kiinni, mutta akun valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, koska muuten sahausaika voi jäädä lyhyeksi.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Moottorisaha.

  Akuissa isoja eroja

  Moottorisahatesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa sahojen akun kestoon. Pisimmillään akku kestää testatuissa sahoissa 15 minuuttia ja lyhimmillään vain vähän yli 5 minuuttia. Pidempää urakkaa varten kannattaa varata useampi akku tai pitkät tauot.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Akkukäyttöiset moottorisahat ovat lisääntyneet koti- ja mökkikäytössä viime vuosina. Moottorisahojen hinnat vaihtelevat paljon, sillä halvimman testin sahan saa vähän noin 150 eurolla ja kalleimman hinta on lähes nelinkertainen. Sahojen suorituskyvyssä on myös eroja ja toiset sahat ovatkin eri käyttötarkoituksiin parempia kuin toiset. Löydä vertailumme avulla omiin tarpeisiisi ja budjettiisi paras akkukäyttöinen moottorisaha.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin moottorisahasta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja sahan tyypin perusteella.

  Akkukäyttöisten moottorisahojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 31.3.2022.

  Näin testasimme akkukäyttöiset moottorisahat

  Akkusahat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Moottorisahoista testattiin suorituskyky, käyttömukavuus, akku ja melu.

  Lue lisää moottorisahojen testauksesta

  Nämä akkukäyttöiset moottorisahat testasimme

  Akkusahat

  Biltema CCS 36
  Bosch UniversalChain 18
  Dewalt DCM565
  Einhell GE-LC 18 Li
  Greenworks G40CS30
  Hecht 9940
  Husqvarna 120i
  Kärcher CSW 18-30
  Makita DUC303
  Ryobi OCS1830
  Stihl MSA 140 C-B
  Stihl MSA 120 C-B
  Toro 51845T

  Moottorisahat

  Echo CS-4510ES
  Husqvarna 435 Mk II
  Husqvarna 120 Mk II

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.