• Vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Hero image

  Vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit

  Testasimme 42 vapaasti sijoitettavaa mikroaaltouunia, joista 17 mallissa on grillitoiminto ja kahdessa mallissa myös kiertoilmatoiminto.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Mikroaaltouuni.

  Hyvä mikroaaltouuni eri tarpeisiin

  Mikroaaltouunien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin tuotteiden testituloksiin ja mikroaaltouunien ominaisuuksiin. Vertailemme perusmikrojen, grillimikrojen ja yhdistelmämikrojen ominaisuuksia ja kerromme, mikä on hyvä mikro eri käyttötarkoituksiin.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Kaupoissa on myynnissä monenlaisia mikroaaltouuneja. Ennen ostopäätöstä kannattaakin miettiä, millä tavoin mikroa tulee käyttämään. Monelle riittää perusmikro, joka sulattaa ja lämmittää, mutta grilli- ja yhdistelmämikrojen ominaisuuksilla mikroaaltouunilla tapahtuvan ruoanlaiton mahdollisuudet laajenevat.

  Grillimikrolla voi valmistaa esimerkiksi rapeaa kanaa tai pizzaa, höyrykypsennystoiminto mahdollistaa vaikkapa vihannesten ja lohen höyrykypsentämisen ja kiertoilmatoiminnolla varustettua mikroa voi käyttää tavallisen uunin tavoin.

  Mikroaaltouunia valitessa on syytä kiinnittää huomiota myös helppokäyttöisyyteen ja meluun. Lapsiperheiden kannattaa tarkistaa, onko mikrossa lapsilukko.

  Mikroaaltouunin toimintojen lisäksi olisi tietenkin hyvä tietää, mikä mikro hoitaa nämä tarvittavat tehtävät hyvin. Testasimme puolestasi 42 mikroaaltouunia, jotka voi sijoittaa vapaasti esimerkiksi keittiön tasolle, hyllyyn tai aamiaiskaappiin. Kaikki eivät lämmitä ruokaa tasaisesti, ja osa grillimikroista grillaa kehnosti.

  Testattujen mikrojen hinnat vaihtelevat alle satasesta useisiin satoihin euroihin. Testituloksista selviää, että hyvän mikroaaltouunin saa myös edullisesti.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testatusta tuotteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, koon, mikron tyypin ja kokonaisarvosanan perusteella, jolloin löydät helposti parhaan mikroaaltouunin omiin tarpeisiisi.

  Vapaasti sijoitettavien mikroaaltouunien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 1.2.2023.

  Lue myös: Integroitavien mikroaaltouunien testi

  Näin testasimme mikroaaltouunit

  Vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin mikrojen suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta. Suorituskykyä arvioitiin muun muassa sulattamalla ja lämmittämällä lasagnea, paistamalla pakastepitsaa ja grillaamalla broileria.

  Lue lisää mikrojen testauksesta

  Mikroaaltouunin ostajan opas

  Tutustu testin lisäksi myös mikroaaltouunin ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan mikroaaltouunin valintaan. Oppaassa kerromme laitetyyppien eroista, mikron sijoittamisesta ja muista näkökulmista, joita kannattaa miettiä uutta mikroaaltouunia hankkiessa.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit testasimme

  Perusmikrot

  Elvita CMU2204S
  Elvita CMU4251V
  Elvita M203
  Ikea Tillreda (504.867.92)
  Kenwood K20MB21E
  Kenwood K20MSS21E
  Kenwood K23MSW21E
  Logik LCMW21E
  Logik LMWB21DE
  Menuett 005413
  Menuett 005414
  Panasonic NN-E20JWM
  Panasonic NN-SD28HS
  Panasonic NN-ST45KWEPG
  Samsung MS23K3513AW
  Samsung MS23K3515AW
  Samsung MS23K3555EW
  Samsung MS23T5018AK/EE
  Samsung MS28F303TFW/EE
  Sharp YC-MS01E-S
  Whirlpool MWF 420/BL
  Whirlpool MWP 101/W
  Whirlpool MWP 251/W

  Grillimikrot

  Bosch FEL023MS2
  Electrolux EMS30301OX
  Elvita CMU3202X
  Gorenje MO4250CLB
  Menuett 002964
  Miele M 6012 SC
  Panasonic NN-GD34HW
  Panasonic NN-GD38HS
  Samsung MG23K3585AW/EE
  Severin MW 7763
  Sharp YC-MG02E-S
  Whirlpool MAX 38/IX
  Whirlpool MAX 49/MB
  Whirlpool MCP345/WH
  Whirlpool MCP 346/WH
  Whirlpool MWP 103/W
  Whirlpool MWP 203/W

  Yhdistelmämikrot

  Logik L23CS21E
  Sage SMO870BSS4EEU1

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.