Hero image

Sähkövatkaimet

Testasimme 16 sähkövatkainta, hinnaltaan 15 eurosta 130 euroon. Kalliimmalla saa enemmän varusteita ja hiljaisemman koneen, mutta jo muutamalla kympillä saa kokonaisuutena hyvän vatkaimen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Sähkövatkain.

Isot erot käyttömukavuudessa

Sähkövatkaintesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen. Erot käyttömukavuudessa paljastuivat suuriksi: parhaiden sähkövatkaimien käyttömukavuus on erittäin hyvä, mutta joukkoon mahtui myös juuri ja juuri tyydyttävästi pärjänneitä laitteita.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä sähkövatkain on kätevä apuri niin kerman vaahdottamiseen kuin leivontaankin. Hinnat vaihtelevat paljon, sillä testin halvimman ja kalleimman vatkaimen hintaero on jopa yli 100 euroa. Myös vatkaimien suorituskyvyssä on eroja. Kaikki testimme sähkövatkaimet sopivat sekä oikea- että vasenkätisille, mutta kaikki eivät ole yhtä käteviä käyttää oikealla ja vasemmalla kädellä. Laitoimme tuotteet paremmuusjärjestykseen ja valitsimme esimerkiksi ominaisuuksiltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaat sähkövatkaimet.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin sähkövatkaimesta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä sähkövatkaimet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Sähkövatkainvertailu on julkaistu verkkosivuillamme 2.9.2021 sekä painetun lehden numerossa 6/2021.

Sähkövatkain, jolla on vatkattu taikinaa.

 

Näin testasimme sähkövatkaimet

Sähkövatkaimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa suorituskykyä,  helppokäyttöisyyttä, melua ja rakenteen laatua. Suorituskykyä tutkittiin esimerkiksi vatkaamalla kermaa, vaivaamalla leipätaikinaa ja  sekoittamalla kakkutaikinaa.

Lue lisää vatkaimien testauksesta

Nämä sähkövatkaimet testasimme

Biltema Sähkövatkain 300 W (84-0039)
Bosch MFQ36440
Bosch MFQ22100
Bosch MFQ40303
Braun HM 3137 WH
Coline Sähkövatkain 400 W (44-3121)
Electrolux ESM3310
Helkama HKV1400HM
House HM4020
Kenwood HMP 34.A0 WH Chefette Lite
Kitchen Gear Sähkövatkain 400 W
KitchenAid 5KHM9212
Matsui M12HMW17E
OBH Nordica Delightful White
Philips HR3740/00
Sencor SHM6203SS

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Raisa Kyllikki Ranta ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.