Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Makkaraa ei ole enää jaoteltu A- ja B-luokkaan, mutta valikoima on kasvanut hurjasti

Julkaistu: 03.05.2025
Grillissä paistuu useita makkaroita. Henkilö pistää haarukalla grillissä paistuvaa makkaraa.

Suomessa on harrastusseura, joka on pyrkinyt maistamaan kaikkia suomalaisia makkaroita. Näin makkarat jaotellaan nykyään.

Yli 5 000 makkaraa. Sen verran riippumaton kuluttajajärjestö Akateeminen Kiuas-Seura on niitä maistellut vuodesta 1991 alkaen kokoontumisissaan. Puheenjohtaja Jyri Jämsä toteaa, että tuona aikana valikoima on huomattavasti monipuolistunut.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

A-luokka

B-luokka

lihapitoisuus

makkara

makkaran luokittelu