Hero image

Videotykit

Testasimme 15 videotykkiä, joiden joukossa on kolme ultralähiprojektoria ja yksi kannettava projektori. Erittäin hyvään kuvanlaatuun yltää vain yksi laite.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Videotykki.

Projektoreiden kuvanlaadussa selviä eroja

Videotykkien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, miten videoprojektorin valoteho ja kontrastisuhde vaikuttavat kuvanlaatuun. Laboratoriomittauksissa selvisi, että laitteiden kontrastisuhteet ovat huomattavasti pienempiä kuin valmistajien ilmoittamat.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Videotykin avulla olohuoneesta saa tehtyä kotiteatterin: projektorilla seinälle tai valkokankaalle voi heijastaa halkaisijaltaan jopa useiden metrien mittaisen kuvan. Testasimme 11 videoprojektoria, 3 ultralähiprojektoria ja yhden pienikokoisen, kannettavan projektorin.

Videotykkien hintaerot ovat suuret: testaamiemme projektorien hinnat vaihtelevat 700 eurosta yli 3 000 euroon saakka. Hyvää kuvanlaatua saa jo alle tonnilla, mutta huippulaadukkaasta kuvasta täytyy maksaa enemmän.

Ennen videotykin hankintaa kannattaa miettiä laitteen asennuspaikkaa. Useimmilla testin projektoreista lyhyin suositeltu matka laitteen ja seinän välillä on noin metri. Suurin suositeltu heijastusetäisyys on tyypillisesti 7 ja 10 metrin välillä.

Televisioihin verrattuna videoprojektoreiden isoja pullonkauloja ovat kontrasti ja melutaso. Katselunautintoa voivat häiritä tuulettimen hurina, harmaana toistuva musta tai silmissä vilkkuvat sateenkaaren värit. Testin avulla selvität, mikä on paras videotykki omiin tarpeisiisi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin laitteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Lisäksi voit valita haluamasi kuvan tarkkuuden, kuvatekniikan (LCD tai DLP) ja projektorin valonlähteen tekniikan (kaasupurkauslamppu, laser tai led).

Videotykkien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 17.1.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 1/2023.

Mustavalkoinen ruudukko ja testauslaite.

ANSI-kontrasti mitataan valkoisia ja mustia ruutuja sisältävän testikuvan avulla.

 

Näin testasimme videotykit

Videoprojektorit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa kuvanlaatua, käyttömukavuutta, melua ja sähkönkulutusta.

Lue lisää videotykkien testauksesta

Nämä videotykit testasimme

Videoprojektorit

Acer PL1520i
BenQ TH585P
BenQ TK700STi
BenQ W1800i
Epson EB-FH06
Epson EH-TW7000
Optoma HD146X
Optoma UHD55
Optoma UHZ50
Viewsonic PX701-4K
Xgimi Horizon Pro

Ultralähiprojektorit

Acer ApexVision L811
Epson EH-LS300B
Samsung SP-LSP7T The Premiere

Verrokkituote, kannettava projektori

Samsung SP-LSP3BLA The Freestyle

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.