Hero image

Retkeilykengät

Testasimme 9 retkeilykenkää, joiden hinnat vaihtelevat noin 100 ja 220 euron välillä. Kengistä on saatavilla niin naisten kuin miesten mallit. Kenkien kestävyydessä oli suuria eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Musta retkeilykenkä.

Vedenkestävyys koetuksella

Retkeilykenkätesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista, kuten kestävydestä, vedenpitävyydestä, hengittävyydestä ja lämmöneristyksestä. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Kaikkia testin kenkiä markkinoidaan vedenpitävinä, mutta joidenkin kenkien testitulokset osoittivat toista. Testissä kenkiä pidettiin veden alla niin, että niiden pohjaa samalla taivutettiin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kengän pitää tuntua jalassasi hyvältä – muuten se jää pyörimään komeron perälle. Voit varmistaa istuvuuden helposti kenkää kokeilemalla. Kaupassa sinun voi olla kuitenkin mahdotonta arvioida retkeilykengän kestävyyttä, vedenpitävyyttä, hengittävyyttä ja lämmöneristystä. Siksi testasimme matalavartiset retkeilykengät niin miehille kuin naisille.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testatusta kengästä. Testituloksia voi rajata hinnan, merkin ja kokonaisarvosanan perusteella.

Retkeilykenkien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.6.2019 sekä painetun lehden numerossa 4/2019.

Kaksi henkilöä, joilla on jalassaan retkeilykengät istuvat heinikossa.

Naisten kenkiä testasi 2 naista ja miesten malleja 2 miestä. Mallit ovat teknisesti samanlaisia, mutta esimerkiksi lesteissä on eroa.

Näin testasimme retkeilykengät

Retkeilykengät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti kenkien testaamiseen erikoistuneessa laboratoriossa sekä käyttäjätesteillä. Testipaneeli käytti kenkiä parin kuukauden ajan. Testauksessa arvioitiin muun muassa vedenkestävyyttä, hengittävyyttä, lämmöneristävyyttä sekä materiaalien kestävyyttä.

Lue lisää retkeilykenkien testauksesta

Nämä retkeilykengät testasimme

Adidas Terrex Swift R2 GTX
Haglöfs Ridge GT
Hanwag Belorado II Tubetec GTX
Keen Targhee III
Meindl X-SO 30 GTX
Merrell Moab 2 GTX
Salomon Outline GTX
Salomon X Ultra 3 Prime GTX
The North Face Ultra Fastpack III GTX

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.