Hero image

Kirjopesuaineet

Testasimme 21 Suomessa myytävää kirjopesuainetta. Kirjopesuaineet eivät haalista tekstiilien värejä, mutta erilaisten tahrojen puhdistuksessa erot ovat merkittäviä.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pesuainepullo.

Rasvatahrat osoittautuivat hankaliksi

Kirjopesuaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa pesuaineiden tahranpoistoon. Testauksessa käsiteltiin kolmea eri tahratyyppiä: rasvatahroja, entsyymitahroja ja valkaisua vaativia tahroja. Erityisesti eläinperäisten rasvatahrojen puhdistuksessa ilmeni haasteita.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Pyykkien peseminen on pakollinen arjen askare. Pyykkiä tulee pestyä vuoden aikana paljon ja pesuainetta kuluu runsaasti. Siksi onkin hyvä, että käytössä on sopiva pyykinpesuaine. Kirjopesuaineet sopivat erityisesti värillisen pyykin pesuun eivätkä ne sisällä valkaisuainetta. Useat testimme pesuaineista sopivat herkkäihoisille. Testissä on mukana pelkästään nestemäisiä kirjopesuaineita.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pesuaineesta. Testituloksia voit rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Kirjopesuaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 22.7.2021 sekä painetun lehden numerossa 5/2021.

Kaksi pesuainepulloa ja kolme pesupalloa, joissa on pesuainetta.

Näin testasimme kirjopesuaineet

Nestemäiset kirjopesuaineet testattiin puolueettomasti pesuaineiden testaukseen erikoistuneessa laboratoriossa 40 asteen ohjelmalla ja pehmeää vettä käyttäen. Puhdistuskykyä tutkittiin pesemällä standardin mukaisilla likaseoksilla käsiteltyjä kangastilkkuja. Pesujen jälkeen mitattiin, kuinka hyvin likatahrat olivat poistuneet.

Lue lisää pesuaineiden testauksesta

Nämä kirjopesuaineet testasimme

A+ Sensitive colour
Bio Luvil Sensitive color
Erisan Biohajoava pyykinpesuneste
Formil Sensitive colour
Formil Colour
Heti Kirjopyykki
Lumme Kirjopyykki Sensitive
LV Color pyykinpesuneste
Mini Risk Color
Mulieres Natural Laundry Wash Pure uncented
Neutral Colour
Nordic Eco Clean Sitrushedelmät
Omo Color Sensitive
Perfekt+ Pyykinpesuneste kirjavat hajusteeton
Perlana Care & Free
Pirkka Kirjo Pyykinpesuneste kirjo- ja valkopyykille
Rainbow Color sensitive
Serto Hajusteeton Pyykinpesuneste
Seventh Generation Perfume Free Laundry Detergent
Surf Tropical lily & ylang ylang
Wau! Sensitive Color

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.