Hero image

Langattomat kuulokkeet

Testasimme 27 vastamelukuulokkeet ja 11 langattomat kuulokkeet ilman vastamelutoimintoa. Testin parhaat vastamelukuulokkeet ovat kalliit, mutta halvimmistakin kuulokkeista löytyy hyviä ostoksia.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Langattomat kuulokkeet.

Äänenlaadussa ja akkukestossa on eroja

Langattomien kuulokkeiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin tuotteiden testituloksiin ja kuulokkeiden välisiin eroihin.

Testattujen tuotteiden joukosta löytyy kuulokkeita, joissa on erinomainen äänenlaatu ja vastamelutoiminto. Parhaimmillaan kuulokkeiden akut kestävät useita vuorokausia yhtä soittoa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvät kuulokkeet ovat mukavat päässä, helpot käyttää ja tarjoavat mainion äänenlaadun. Mikäli kuulokkeita aikoo käyttää esimerkiksi avokonttorissa, lentokoneessa tai junassa, kannattaa valita vastamelutoiminnolla varustetut kuulokkeet. Langattomien kuulokkeiden hinnoissa ja laadussa on kuitenkin merkittäviä eroja. Testimme auttaa sinua selvittämään, mitkä ovat parhaat kuulokkeet sinun budjettiisi ja tarpeisiisi.

Testasimme 27 vastamelukuulokkeet ja 11 langattomat kuulokkeet ilman vastamelutoimintoa. Kaikki ovat korvan ympärille asetettavia eli niin sanottuja over-ear-kuulokkeita. Langattomat kuulokkeet kytketään yleensä bluetooth-yhteydellä äänilähteeseen, kuten puhelimeen tai televisioon. Suurinta osaa voi käyttää myös langallisesti mukana tulevan 3,5 millimetrin äänikaapelin kanssa.

Kuulokkeiden vertailu kannattaa, sillä eroja löytyy muun muassa äänenlaadusta, akkukestosta ja vastamelutoiminnon tehokkuudesta. Valitsimme parhaat kuulokkeet erilaisten musiikkityylien ja puheäänen toistoon sekä selvitimme, miten hyvin vastamelukuulokkeet vaimentavat erilaisia ääniä. Arvioimme myös, kuinka hyvin kuulokkeiden mikrofoni toimii hands-free-puheluissa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tuotteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä kuulokkeet saa ostettua halvimmalla.

Langattomien kuulokkeiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 18.10.2023. Vastamelukuulokkeiden testitulokset voit lukea myös painetun lehden numerosta 7/2023.

Lue myös: testissä langattomat nappikuulokkeet.

Näin testasimme langattomat kuulokkeet

Kuulokkeet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin äänenlaatua, vastamelutoimintoa, käyttömukavuutta, akunkestoa ja kestävyyttä. Äänenlaatua arvosteltiin kuuntelemalla puhetta, klassista musiikkia, rock-musiikkia ja jazzia.

Lue lisää kuulokkeiden testauksesta

Nämä langattomat kuulokkeet testasimme

Langattomat kuulokkeet vastamelutoiminnolla

Apple AirPods Max
Bang & Olufsen Beoplay HX
Bose QC45
Bose QuietComfort SE
Bowers & Wilkins PX7 S2
Bowers & Wilkins PX8
Fairphone Fairbuds XL
JBL Live 460NC
JBL Live 660NC
JBL Tour One M2
JBL Tune 670NC
JBL Tune 760NC
JBL Tune 770NC
KEF Mu 7
Philips TAH8506
Philips TAH9505
Sennheiser Momentum 4 Wireless
Shure Aonic 40
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM5
Sony WH-CH720N
Sony WH-XB910N
Soundcore Space Q45
Technics EAH-A800
Valco VMK25
Yamaha YH-E700A
Yamaha YH-E700B

Langattomat kuulokkeet ilman vastamelutoimintoa

Adidas RPT-02 SOL
Audio-Technica ATH-M20xBT
Audio-Technica ATH-M50xBT2
Audio-Technica ATH-S220BT
Austrian Audio Hi-X25BT
JBL Tune 510 BT
JBL Tune 520BT
JBL Tune 720BT
Marshall Major IV
Philips TAH5205
Sony WH-CH520

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Kultainen Sherpa oy ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.