Hero image

Silitysraudat

Testasimme 20 höyrysilitysrautaa hintaluokassa 20–140 euroa. Testin silitysraudat silittivät sekoitekuitukankaiset vaatteet pääosin hyvin, mutta farkkujen silitys osoittautui useimmilla melko hankalaksi.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Höyrynmuodostuksessa isoja eroja

Silitysrautatesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa silitysrautojen suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Testauksessa paljastui isoja eroja esimerkiksi höyrynmuodostuksessa. Nopeimmillaan höyryn muodostumiseen meni aikaa 25 sekuntia tai alle, hitaimmillaan peräti minuutti ja 40 sekuntia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä höyrysilitysrauta saa vaatteet sileiksi varsin tehokkaasti. Höyrysilitysrautojen silitystulos riippuu paitsi itse silitysraudasta, myös vaatteiden materiaalista. Eri kankaat siliävät eri tavalla. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras silitysrauta.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin silitysraudasta. Taulukosta voi helposti tarkastella, löytyykö raudoista eri ominaisuuksia ja toimintoja, kuten superhöyrytystä, suihkusuutinta, ja kalkinkerääjää. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Silitysrautojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 1.4.2021.

Näin testasimme silitysraudat

Tuotteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin silitystulosta, käyttömukavuutta, höyrynmuodostusta, kestävyyttä ja pohjan naarmuuntumista.

Jokaisella silitysraudalla silitettiin kolme näytettä puuvillaa, kolme näytettä puuvilla-polyesteriä ja kolmet puuvillasta tehdyt farkut. Kolme asiantuntijaa arvioi ryppyjen siliämistä, kun kaikki vaatteet olivat levänneet silityksen jälkeen samanpituisen ajan, vähintään tunnin.

Lue lisää silitysrautojen testauksesta

Nämä silitysraudat testasimme

Braun SI3030PU
Braun SI9188EBK TexStyle 9
Braun SI3054GY TexStyle 3
Braun SI3055BK TexStyle 3
Domo DO7054S
Electrolux E7SI1-4WB Refine 700
Electrolux EDB1730
Electrolux EDB1740LG
Philips GC4909/60 Azur
Philips GC4563/30 Azur
Philips GC4556/20 Azur
Philips GC2673/80 EasySpeed Advanced
Philips GC2145/20 EasySpeed Plus
Philips GC1751/80 EasySpeed
Philips GC1756/20 EasySpeed
Sencor SSI 8710 VT
Tefal FV4981 Smart Protect
Tefal FV5615 Turbo Pro
Tefal FV5718 Easygliss Plus
Tefal FV1845 Maestro 2

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.