Hero image

Silitysraudat

Silitysraudalla on yksi tehtävä: silittää tekstiilit. Testasimme 23 höyrysilitysrautaa, joista yksikään ei silitä kaikkia kangastyyppejä hyvin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Silitysrauta.

Höyrynmuodostuksessa isoja eroja

Silitysrautatesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme, jossa perehdymme tarkemmin muun muassa silitystuloksiin, käyttömukavuuteen ja höyrynmuodostuksen eroihin.

Kuivia kankaita silittäessä on tärkeää, että höyryä muodostuu riittävästi. Esimerkiksi “kahden pallon” lämpötilassa kuusi testattua silitysrautaa tuottaa höyryä erittäin huonosti.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kaikin puolin hyvä silitysrauta ei ole helppo yhtälö. Höyrysilitysrautojen silitystulos riippuu paitsi itse silitysraudasta, myös vaatteiden materiaalista. Eri kankaat siliävät eri tavalla. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras silitysrauta.

Testissä on mukana 23 höyrysilitysrautaa eri hintaluokista. Puuvilla-polyesteri siliää kunnolla yli puolella raudoista, mutta puuvilla ja etenkin farkut jäävät monen silitysraudan kohdalla ryppyisiksi.

Silitystuloksen lisäksi ostopäätöstä tehdessä kannattaa huomioida myös silitysraudan käyttömukavuus: onko säätöjä helppo käyttää ja näkyykö säiliössä jäljellä oleva vesimäärä hyvin? Myös laitteiden painossa, vesisäiliön tilavuudessa ja sähköjohdon pituudessa on eroja.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös silitysrautojen ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä silitysraudan saa ostettua halvimmalla.

Silitysrautojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 11.10.2023 ja painetun lehden numerossa 7/2023.

Näin testasimme silitysraudat

Silitysraudat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin silitystulosta, käyttömukavuutta, höyrynmuodostusta, kalkinsietoa ja pohjan naarmuuntumista.

Silitystestissä jokaisella silitysraudalla silitettiin kolme näytettä puuvillaa, kolme näytettä puuvilla-polyesteriä ja kolmet puuvillasta tehdyt farkut. Kolme asiantuntijaa arvioi ryppyjen siliämistä, kun kaikki vaatteet olivat levänneet silityksen jälkeen samanpituisen ajan, vähintään tunnin.

Lue lisää silitysrautojen testauksesta

Nämä silitysraudat testasimme

Braun SI1070PU TexStyle 1
Braun SI5006BL TexStyle 5
Braun SI5078GY TexStyle 5
Braun SI9270WH TexStyle 9
Electrolux E6SI1-4MN Refine 600
Electrolux E7SI1-4WB Refine 700
Electrolux EDB1730
Electrolux EDB1740LG
Philips GC4567/80 Azur
Philips DST3011/20 3000 Series
Philips DST3030/70 3000 series
Philips DST5030/80 5000 Series
Philips DST8020/21
Philips GC4556/20 Azur
Russell Hobbs 26483-56 Light & Easy Brights Sapphire
Sencor SSI 8710VT
Singer Steamcraft 2600 W
Tefal FV1845E0 Maestro 2
Tefal FV2839 Express Steam
Tefal FV5718 Easygliss Plus
Tefal FV5781 Easygliss Eco
Tefal FV6842E0 Ultragliss Anti-Calc Plus
Tefal FV6872E0 Smart Protect Plus

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.