• Astianpesukoneet työtason alle
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Artikkeli
 • Hero image

  Astianpesukoneet työtason alle

  Testasimme 34 työtason alle sijoitettavaa astianpesukonetta. Vain osa testatuista koneista pesi astiat erittäin hyvin. Erityisen hankalaksi osoittautui kattiloiden ja vuokien pesu.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Valkoinen astianpesukone.

  Eko-ohjelmaa ei kannata sivuuttaa

  Astianpesukonetesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa koneiden pesu- ja kuivaustulokseen sekä sähkönkulutukseen. Testitulosten perusteella säästeliästä eko-ohjelmaa ei kannata sivuuttaa. Peräti 14 konetta pesee astiat paremmin eko-ohjelmalla kuin normaaliohjelmalla.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Hyvä astianpesukone helpottaa arkea, kun taas huono voi aiheuttaa paljon lisävaivaa. Monesti valinnan sanelee käytettävissä oleva budjetti, etenkin jos konetta on ostamassa vaikkapa mökille. Testattujen koneiden hinnat vaihtelevat merkittävästi, sillä halvin astianpesukone maksaa 240 euroa ja kallein peräti 1 700 euroa.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin astianpesukoneesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja energialuokituksen perusteella.

  Tiskikoneiden ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran eri mallien välillä, joten on hyvä olla tarkka konetta ostaessa. Eri ominaisuuksia ovat muun muassa lapsilukko, pesuohjelman keston näyttö, astioiden määrän tunnistin ja ajastettu käynnistys. Koneisiin mahtuu myös hieman erikokoisia lautasia ja aterimien sijoituspaikka vaihtelee. Löydät tiedot koneiden ominaisuuksista testitaulukostamme. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan sinulle paras astianpesukone.

  Tässä testissä vertailimme pelkästään työtason alle asetettavat astianpesukoneet. Testin koneissa luukku ja painikkeet ovat näkyvissä ulospäin. Kaikki testatut astianpesukoneet ovat leveydeltään noin 60 cm. Olemme testanneet myös kalustepeitteiset astianpesukoneet, jotka näyttävät ulospäin yhdeltä kaapinovelta, eli luukku ja painikkeet eivät ole näkyvissä. Näiden lisäksi olemme testanneet kapeat astianpesukoneet ja pöytämalliset astianpesukoneet.

  Työtason alle sijoitettavien astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 14.3.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2023.

  Henkilö asettamassa pesuohjelmaa astianpesukoneen luukussa olevasta näppäimestä.

  Näin testasimme astianpesukoneet

  Työtason alle sijoitettavat tiskikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Pesutulosta arvioitiin muun muassa tutkimalla, oliko astia täysin puhdas, oliko siinä pieniä vai suuria likatahroja ja minkä verran tahroja oli. Kuivaustulosta arvioitiin vesipisaroiden ja -jälkien määrää tutkimalla. Lisäksi arvioitiin muun muassa käyttömukavuutta, ohjelman kestoa, sähkön- ja vedenkulutusta sekä melua.

  Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

  Astianpesukoneiden ostajan opas

  Olemme testin lisäksi tehneet oppaan, jossa selvennämme astianpesukoneiden ostoon liittyviä asioita ja termistöä. Kerromme muun muassa, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota astianpesukoneostoksilla ja mitä eroa on erityyppisillä koneilla.

  Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijasta laitteiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä astianpesukoneet testattiin

  Beko BDUN1E420W
  Bosch SMS2ITI11E
  Bosch SMS4HVI33E
  Bosch SMU2HTI64S
  Bosch SMU4ECI14S
  Bosch SMU4HAW48S
  Bosch SMU6ZAW00S
  Bosch SMU6ZDW76S
  Cylinda 2T RFC
  Cylinda 2TC
  Electrolux ESF5206LOW
  Electrolux ESF5533LOX
  Electrolux ESS67300SX
  Elvita CDM2601W
  Elvita CDM6605X
  Gram OM 6340-90 RT
  Grundig EGNUP4540WC
  Grundig GNLP4630XDW
  LG DU355FW
  LG SDU557HW
  Logik LDW60W20N
  Logik LDWE60W20N
  Miele G 5022 SCU BRWS
  Miele G 7110 SCU
  Miele G 7200 SCU BRWS
  Miele G 7222 SCU BRWS
  Miele G 7410 SCU
  Miele G5233 SCU BRWS
  Samsung DW60R7070UW
  Siemens SN43EC16CS
  Siemens SN43HI33TS
  Smeg STFABBL3
  Whirlpool WUO 3O41 PLG
  Whirlpool WUO3T333PF

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.