Sähkösopimukset

Arvostelimme 20 määräaikaista, kiinteähintaista ja uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähkösopimusta. Kerrostalossa asuva voi kilpailuttamalla säästää vuodessa yli satasen, sähköllä lämmittävä omakotitaloasukas lähes 300 euroa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Eri sopimus kerrostaloon ja omakotitaloon

Sähkösopimustesti sisältää laajasti tietoa niin hinnoista, palvelutasosta kuin asiakastyytyväisyydestä. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme siihen, mitä kannattaa huomioida, kun valitsee itselleen parasta sähkösopimusta. Kerromme myös, mikä on hyvä sähkösopimus erilaisiin asumismuotoihin. Kerrostalossa asuva voi saada säästöjä erityisesti halvoista kuukausimaksuista, kun taas sähkön suurkuluttajan kannattaa tarkastella kulutusmaksuja tarkasti.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Sähkö on pakollinen asumiseen liittyvä kulu, ja siitä voi kertyä suuriakin summia maksettavaksi vuosien aikana. Sähkösopimuksia vertailemalla voi säästää paljon rahaa, mutta niiden kilpailuttaminen itse voi olla vaikeaa ja aikaa vievää. Vertailimme Suomen suurimpien sähkönmyyjien sähkösopimukset puolestasi.

Otimme testissä kattavasti huomioon erilaiset asumismuodot, sähkön tuotantotavat ja muut sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat asiat. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on omiin tarpeisiisi paras sähkösopimus.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja tietoja jokaisesta testin sähkösopimuksesta. Testituloksia voi rajata sähköyhtiön, tuotantomuodon ja kokonaisarvosanan perusteella.

Sähkösopimusten vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 10.3.2021 sekä painetun lehden numerossa 2/2021.

Sähkötorni ja sähkölinjoja.

Testin sähkösopimukset ovat kiinteähintaisia, eli hinta ei muutu sopimuskauden aikana. Yritykset päivittävät sopimustensa hinnat tasaisin väliajoin.

Näin testasimme sähkösopimukset

Sähkösopimukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin sopimusten hintaa perusmaksujen, sähkön kulutusmaksujen ja lisäpalveluiden osalta. Lisäksi testissä pisteytettiin laskutuksen, irtisanomisen ja muuton joustavuus sekä asiakaspalvelukanavien monipuolisuus ja aukioloajat. S-bonukset sekä Ekoenergia-merkki otettiin myös huomioon arvioinnissa.

Lue lisää sähkösopimusten testauksesta

Nämä sähkösopimukset testasimme

Fortum Takuu & EKOtuulisähkö
Fortum Takuu & 100 % uusiutuva energia
Fortum Takuu & Aurinkovalinta
Helen Kiinteähintainen 24 kk
Kotimaan Energia Hyvä Diili 24 kk & Vihreä valinta
Kotimaan Energia Hyvä Diili 24 kk & Vaikuttava valinta
Loiste Lappi
Loiste Tuuli
Loiste Puhdas
Loiste Aurinko
Lumme Energia Eko Lumme Puu
Lumme Energia Eko Lumme Vesi
Lumme Energia Eko Lumme Tuuli
Nordic Green Energy Vesivoima
Nordic Green Energy Aurinkovoima
Nordic Green Energy Tuulivoima
Oomi Energia Oomi kiinteä & Oomi uusiutuva
Vattenfall Tuulisähkö
Vattenfall Aurinkosähkö
Vattenfall Vesisähkö

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.