Hero image

Vaelluskengät

Testasimme 9 vaelluskengät hintaluokassa 80–290 euroa. Kaikki kengät eivät pitäneet vettä, ja myös kulutuskestävyydestä paljastui suuria eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin.

Vaelluskengät.

Sopivan kengän valinta

Vaelluskenkätesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Ennen kenkien hankintaa kannattaa miettiä, minkälaiseen maastoon ja minkälaiselle kelille kenkää pääasiassa etsii. Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, mitkä vaelluskengät sopivat valmiiksi tallatuille poluille ja mitkä epätasaisempaan maastoon. Kosteampaan maastoon sopivat kengät, jotka pitävät hyvin vettä eivätkä luista märällä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Luonnossa ulkoilu antaa mukavaa tasapainoa muuhun arkeen. Pitkä tai lyhyempi luontoretki voi olla todella rentouttava kokemus – ainakin sopivilla varusteilla. Hyvät vaelluskengät pitävät jalat kuivina eivätkä paina tai hiosta.

Kaupassa on myynnissä monenlaisia vaelluskenkiä laajassa hintahaarukassa. Niitä pystyy sovittamaan paikan päällä, mutta joitain ominaisuuksia voi olla vaikea arvioida itse. Vertailimme vaellukseen ja retkeilyyn sopivat kengät puolestasi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin vaelluskengästä. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Vaelluskenkävertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.6.2021 sekä painetun lehden numerossa 4/2021.

Henkilö kävelemässä hiekkatiellä.

Näin testasimme vaelluskengät

Vaelluskengät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa ja käyttäjätestein. Laboratoriossa tutkittiin muun muassa kenkien päällismateriaalien laatua, pohjan pitävyyttä ja materiaalien kulutuskestävyyttä. Lisäksi miehistä ja naisista koostuva testipaneeli käytti kenkiä reilun kuukauden ajan arvioiden kenkien mukavuutta jalassa, kävelyominaisuuksia, kengän huoltoa ja nauhoja sekä kengän viimeistelyn laatua.

Lue lisää kenkien testauksesta

Nämä vaelluskengät testasimme

Adidas Terrex Eastrail MID GTX
Haglöfs Skuta Mid Proof Eco
Hanwag Banks GTX
Jack Wolfskin Downhill Texapore Mid
Lowa Renegade GTX Mid
Meindl Litepeak GTX
Merrell Moab 2 Mid GTX
Salomon X Ultra 4 MID Gore-Tex
The North Face Vectiv Exploris Mid Futurelight

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock, Laura Oja ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.