Hero image

Kasvikuivurit

Testasimme 14 kasvikuivuria, joiden hinnat vaihtelevat 30 ja 540 euron välillä. Kesän ja syksyn sato kuivuu mainiosti halvallakin kasvikuivurilla. Pienet marjat vaativat joissakin laitteissa paperia alleen, jotta ne eivät tipu ritilöistä läpi.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kasvikuivuri.

Hidasta kuivausta

Kasvikuivurien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa kuivauksen nopeuteen. Kuivaus on kaikilla testin kuivureilla hidasta, ja pitkään päällä huriseva laite lisää sähkölaskua. Kuivausajoissa on kuitenkin isoja eroja, sillä esimerkiksi viinirypäleiden kuivaus kestää hitaimmillaan peräti kaksi vuorokautta, kun nopeimmillaan siihen menee vajaa 10 tuntia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Keräsitkö marjoja tai sieniä liiankin kanssa tai nousiko kasvimaalta ennätyssato? Jos vatsa ja pakastin ovat jo täynnä ja lähipiiriäkin on ilahdutettu, saa loput herkut säilöön kasvikuivurin avulla. Kaupassa voi kuitenkin olla vaikea tietää, mikä kasvikuivuri on hyvä.

Testasimme kasvikuivurit puolestasi, ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kasvikuivurista.

Kasvikuivurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 28.7.2021 sekä painetun lehden numerossa 5/2021.

Kuivattuja kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

Näin testasimme kasvikuivurit

Kasvikuivurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin muun muassa kuivurien suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua ja sähkönkulutusta.

Lue lisää kasvikuivurien testauksesta

Nämä kasvikuivurit testasimme

Clas Ohlson SBL-1215
Emerio FD-109543
Esperanza EKD003
ETA Fresa 6301 90000
Evermat Evermat hyötykasvikuivuri
Klarstein GQ7-FruitJerky Plus 6
OBH Nordica 6775
Orakas Hyötykasvikuivuri 5521
Princess Food dryer
Profi Cook DR 1116
Sedona Classic SD-P9000-F (Normaali) muovitasot
Severin OD 2940
Steba ED5
WMF KITCHENminis Snack to Go 0415250011

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.