Matkavakuutukset

Testasimme 8 vakuutusyhtiön jatkuvat matkavakuutukset. Korvauksista ja hinnoista löytyi merkittäviäkin eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Matkavakuutusten vertailu kannattaa

Testi sisältää laajasti tietoa matkavakuutusten hinnoista ja ehdoista. Artikkelissa kerromme muun muassa, mikä matkavakuutus on paras, kun matka peruuntuu, keskeytyy tai siirtyy.

Lapselle ei välttämättä tarvitse ottaa omaa matkavakuutusta, sillä joillain yhtiöillä lapset sisältyvät aikuisen matkustajavakuutukseen. Löysimme myös hyviä vaihtoehtoja riskiurheilulajeja harrastaville.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Matkavakuutuksia on kahdenlaisia: jatkuvia ja määräaikaisia. Jatkuva matkavakuutus tulee yleensä edullisemmaksi, jos matkustaa ulkomaille tai kotimaassa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Osa vakuutuksista kuitenkin turvaa kotimaassa vain lisämaksusta.

Matkustajavakuutus korvaa sairastumisen tai tapaturman aiheuttamia lääkärilaskuja sekä esimerkiksi peruuntuneen loman, mutta se ei korvaa kadonnutta matkalaukkua, varastettua passia tai muita tavaravahinkoja. Tätä varten on oltava erillinen matkatavaravakuutus.

Arvioimme jatkuvat matkustaja- ja matkatavaravakuutukset puolestasi, ja kokosimme matkavakuutuksen valintaan vaikuttavat tiedot testitaulukkoomme. Taulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja tietoja jokaisesta testin vakuutuksesta. Testituloksia voi rajata vakuutusyhtiön ja hinnan perusteella.

Matkavakuutusten vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.5.2022 ja painetun lehden numerossa 4/2022.

Suomen passi, matkavakuutuskortti ja moniste, jossa on tekstiä.

Näin testasimme matkavakuutukset

Jatkuvat matkavakuutukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testissä arvioitiin vakuutusten ehdot ja hinnat sekä yritysten asiakastyytyväisyys.

LUE LISÄÄ VAKUUTUSTEN TESTAUKSESTA

Nämä jatkuvat matkavakuutukset testasimme

Fennia Matkavakuutus
LähiTapiola Matkavakuutus
Pohjantähti Matkavakuutus
Pohjola Vakuutus Matkavakuutus
POP Vakuutus Matkavakuutus
Säästöpankin Vakuutukset Matkavakuutus
Turva Matkavakuutus

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.