Hero image

Kiikarit

Testasimme 14 kiikaria syksyn luontobongauksiin. Hyvä kiikari maksaa lähes parisataa euroa. Lähes kaikista kiikareista paljastui haitallisia aineita.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kiikarit.

Pienet vai isot kiikarit?

Kiikaritesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa pienten ja isojen kiikarien vahvuuksiin ja heikkouksiin. Testissämme pieniksi luokiteltiin kiikarit, joiden etulinssin halkaisija on 25 millimetriä ja suuriksi sellaiset, joiden etulinssin halkaisija on 42 tai 50 milliä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kiikari kuuluu lintubongarin ja monen metsässä liikkujan vakiovarusteisiin. Syksyn pimenevissä illoissa ei ole kuitenkaan yhdentekevää, millaiset okulaarit nenälleen nostaa.

Kiikarien hinnat vaihtelevat parista kympistä yli viiteensataan euroon. Testimme avulla löydät omiin tarpeisiisi ja budjettiisi parhaat kiikarit.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kiikarista. Testitulokset on jaettu kahteen osaan kiikareiden koon mukaan:

  • Pienet kiikarit 10×25
  • Isot kiikarit 10×42 ja 10×50

Koon lisäksi testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Kiikarivertailu on julkaistu verkkosivuillamme 18.9.2019 sekä painetun lehden numerossa 6/2019.

Kiikarit, jotka ovat penkin käsinojan päällä.

Näin testasimme kiikarit

Kiikarit testattiin puolueettomasti optiikkaan, kemikaaleihin sekä kestävyyteen ja käytettävyyteen erikoistuneissa laboratorioissa. Testauksessa arvioitiin muun muassa kiikareiden optimisia ominaisuuksia ja kestävyyttä sekä käytön helppoutta. Kiikareita tutkittiin myös haitallisten aineiden varalta.

Lue lisää kiikarien testauksesta

Nämä kiikarit testasimme

Pienet kiikarit 10×25

Braun Binocular 10X25
Bresser Travel 10X25
Leica Trinovid 10X25 BCA
Minox BF10X25 BR
Nikon Aculon A30 10X25
Steiner Safari Ultrasharp 10X26
Zeiss Terra ED Pocket 10X25

Isot kiikarit 10×42 ja 10×50

Bresser Condor 10X50
Nikon Prostaff 3S 10X42
Olympus 10X42 PRO
Olympus 10X50 DPS I
Steiner Skyhawk 4,0 10X42
Zeiss Terra ED 10X42

Verrokkituote

Canon 10X30 IS II

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.