Hero image

Oliiviöljyt

Testasimme 10 ekstra-neitsytoliiviöljyä, joita myydään ruokakaupoissa. Halpa oliiviöljy maistui testissä yhtä hyvältä kuin kallis.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Oliiviöljy ja vihreitä oliiveja.

Ovatko oliiviöljyt sitä mitä luvataan?

Oliiviöljytesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme myös öljyjen tuotantoon ja muun muassa siihen, ovatko ekstra-neitsytoliiviöljyt sitä mitä luvataan. Yksi testin öljyistä ei täyttänyt ekstraneitsyen öljyn määritelmää. Oliiviöljyt ovat lisäksi maailman väärennetyimpiä elintarvikkeita. Esimerkiksi turkkilaista öljyä saatetaan kaupata italialaisena tai vähemmän laadukasta öljyä laadukkaana ekstraneitsytoliiviöljynä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Oliiviöljyn pitää toki olla maukasta ja terveellistä, mutta pelkän pullon perusteella on vaikea kaupassa arvioida, mikä on paras oliiviöljy. Testasimme ekstraneitsytoliiviöljyt, eli parhaan laatuluokan oliiviöljyt. Ekstraneitsytöljyt tunnetaan aromeistaan, jotka ovat parhaimmillaan, kun öljyä lorautetaan suoraan pullosta valmiin annoksen, esimerkiksi salaatin, päälle.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Testituloksia voi rajata merkin, litrahinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Oliiviöljyjen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 2.8.2017 sekä painetun lehden numerossa 5/2017.

Useiden eri tuotemerkkien oliiviöljyjä.

Näin testasimme oliiviöljyt

Ekstraneitsytoliiviöljyt testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Oliiviöljyihin erikoistuneet ammattilaiset arvioivat öljyjen makua ja tuoksua aistinvaraisilla arvioilla. Testissä tutkittiin myös oliiviöljyn aitoutta ja oliivien käsittelyn laatua. Lisäksi oliiviöljyt tutkittiin haitallisten aineiden varalta.

Lue lisää oliiviöljyjen testauksesta

Nämä oliiviöljyt testasimme

Bertolli Olio extra vergine di oliva
Borges Extra Virgin Olive Oil Original
Filos Ekstra-neitsyt-oliiviöljy Original
Gaea Extra virgin olive oil Region Sitia
Memmas Knossos Ekstra Neitsyt Oliiviöljy
Olitalia Extra virgin olive oil
Pirkka Ekstra-neitsyt-oliiviöljy
Primadonna Bio Organic Espanjalainen luomu ekstra-neitsytoliiviöljy
Stockmann Delicatess Italialainen ekstraneitsyt-oliiviöljy
Zeta Olio extra vergine di oliva fruttato 7

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.