Hero image

Ostajan oppaat

Ostajan oppaiden tarkoituksena on auttaa sinua vertailemaan tuotteita sekä tekemään valintoja, jotka kestävät. Kerromme tuoteryhmittäin yleisellä tasolla, mitä asioita kannattaa huomioida ostopäätöstä tehdessä.

Pyykinpesukone.

Kaikki ostajan oppaat

Robotti-imuri olohuoneessa.

Robotti-imurin ostajan opas

6.3.2024Koti ja piha

Osa robotti-imureista etenee kotona järjestelmällisesti, osa haahuilee sattumanvaraisesti edestakaisin.

Robotti-imurin voi ajastaa siivoamaan kodin silloin, kun omistajat ovat poissa. Tällöin lattiat pysyvät yleissiisteinä. Robotti-imureiden imuteho ei kuitenkaan vastaa tavallisia imureita. Esimerkiksi roskien imaiseminen syvältä lautalattian raoista tai paksuilta matoilta hoituu testiemme perusteella roboteilta heikommin kuin perinteisellä imureilla. Helpommat alustat kuten kova laattalattia puhdistuvat selvästi paremmin. Robotti-imurit ovatkin ennemmin irtoroskat siivoavia lakaisukoneita kuin tehokkaita imureita. Puuttuvaa imutehoa korvaa siivouksen säännöllisyys: robotti siivoaa vaikka joka päivä.

Olemme testanneet robotti-imurien lisäksi pölypussilliset imurit, pussittomat imurit ja varsi-imurit.

ostajan-opas-wearables1

Älykellon ja aktiivisuusrannekkeen ostajan opas

Mihin käyttöön eri älyrannelaitteet on suunnattu? Huomioi nämä asiat valitessasi älykelloa tai aktiivisuusranneketta.

Älykellojen serkkuja ovat aktiivisuusrannekkeet. Ne eivät yleensä tarjoa aivan kaikkia älykellojen ominaisuuksia, mutta soveltuvat älykelloja paremmin liikunnan seuraamiseen. Lisäksi niiden akkukestot ovat tyypillisesti älykelloja parempia.

Jääkaappi-pakastin.

Kylmälaitteen ostajan opas

24.1.2024Koti ja piha

Kylmälaitteen ostajan oppaassa kerromme, mitä sinun on hyvä tietää, kun olet ostamassa jääkaappia, pakastinta, jääkaappi-pakastinta, side by side -yhdistelmälaitetta tai arkkupakastinta. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Kylmälaite on yksi kodin tärkeimmistä ja monille myös hintavimmista kodinkonehankinnoista, joten vertailuun kannattaa käyttää aikaa. Kuluttaja-lehti testaa kylmälaitteita säännöllisesti. Tutustu kattaviin testituloksiimme jääkaapeista, pakastimista, arkkupakastimista ja jääkaappi-pakastimista. Kun luet testejämme netistä, voit halutessasi rajata näytettäviä kylmälaitteita esimerkiksi valmistajan, hinnan tai kokonaisarvosanan mukaan.

Puhelimet.

Puhelimen ostajan opas

22.11.2023Ostajan oppaat

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä puhelimia. Lue ostajan oppaastamme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota puhelinta ostettaessa.

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä älypuhelimia. Uusimmassa puhelintestissämme marraskuussa 2023 mukana oli 99 puhelinta. Puhelimista on testattu esimerkiksi kameroiden kuvanlaatu, näytön kuvanlaatu, akkukesto ja latausnopeus, suorituskyky ja käyttömukavuus, veden- ja iskunkestävyys sekä puheluiden kuuluvuus heikossa kentässä.

Parhaan kokonaisarvosanan ansainneelle puhelimelle tai puhelimille myönnämme Kuluttajan Testivoittaja-merkin. Hinta-laatusuhteeltaan parhaille puhelimille myönnämme Hyvä ostos -merkin.

Testivoittaja-merkin ansainneet puhelimet ovat tyypillisesti todella kalliita, selvästi yli tuhannen euron hintaisia. Lähes yhtä hyviä, Hyvä ostos -maininnan ansainneita puhelimia voi saada huomattavasti halvemmalla. Kuluttajan puhelintestin avulla voit säästää siis selvää rahaa.

Puhelintesteissämme kerromme, mitkä ovat parhaat kamerapuhelimet, akkukestoltaan parhaat puhelimet, parhaat puhelimet eri hintaluokissa, kestävyydeltään parhaat puhelimet ja puheluiden äänenlaaduiltaan parhaat puhelimet, myös heikossa kentässä.

Televisio ja kaukosäädin.

Television ostajan opas

22.11.2023Ostajan oppaat

Tämän ostajan oppaan avulla selvität, mikä televisio sopii parhaiten omaan käyttöösi.

Televisiota ostaessa on hyvä tietää, mitkä termit ja numerot ovat tärkeitä. Malleihin kannattaa tutustua rauhassa, ja tarkistaa mitä ominaisuuksia omasta televisiosta pitäisi löytyä. Näillä vinkeillä pystyt löytämään itsellesi sopivan mallin satojen televisioiden joukosta.

Kuluttaja-lehti on testannut televisioita poikkeuksellisen kattavasti vuosien ajan. Uusimmassa, marraskuussa 2023 julkaistussa televisiotestissä mukana oli peräti 254 mallia viidessä eri kokoluokassa 32-tuumaisista 65-tuumaisiin. Televisioista on testattu esimerkiksi kuvanlaatu teräväpiirtokuvalla ja hdr-laajasävykuvalla, ruudun kirkkaus, kontrasti ja värintoisto, äänenlaatu ja virrankulutus.

Mittaustuloksistamme saat selville, miten hyvin valmistajan ilmoittamat lukemat käyvät yhteen laboratoriomittausten kanssa. Julkaisemistamme kattavista ominaisuuslistoista löytyy vastaukset muihin television hankinnan yhteydessä esille nouseviin kysymyksiin.

Testeissämme voit rajata näytettäviä televisioita esimerkiksi valmistajan, kokoluokan tai hinnan osalta.

Ruohonleikkureita kaupassa.

Ruohonleikkurin ostajan opas

21.6.2023Koti ja piha

Tässä oppaassa kerromme, millaisia asioita kannattaa pohtia ruohonleikkurikauppoja tehdessä. Oppaan pohjana ovat Kuluttajan tekemät ruohonleikkuritestit.

Tuoreimmassa ruohonleikkuritestissämme olemme testanneet peräti 68 ruohonleikkuria. Lisäksi olemme testanneet erikseen itsenäisesti toimivat robottiruohonleikkurit. Uusimassa robottiruohonleikkuritestissämme on mukana 32 laitetta.

Tässä ilmaisessa ostajan oppaassa kerromme kattavien testitulostemme perusteella, miten erilaiset ruohonleikkurityypit eroavat toisistaan, ja mitä asioita kannattaa pitää mielessä ruohonleikkuria hankittaessa.

Testissämme on huomioitu ruohonleikkurin suorituskyvyn osalta esimerkiksi leikkuuaika määriteltyä pinta-alaa kohden, leikatun ruohikon siisteys, pitkän ja kostean ruohikon sekä heinikon leikkuu, leikkuutulos haastavalla alustalla kuten epätasaisella tai kaltevalla nurmikolla, nurmikoiden reunustojen ja seinänvierustojen leikkuu sekä ruohon silppuaminen ja kerääminen. Lisäksi testissä on huomioitu käyttömukavuuden eri osa-alueet, leikkurin kestävyys, turvallisuus ja rakenteen laatu, ominaisuudet ja säädöt, sekä melu ja energiakustannus. Tarkemmin ruohonleikkureiden testaamisesta voit lukea testin Näin testasimme -osiosta.

Robottiruohonleikkureissa olemme huomioineet muun muassa suorituskyvyn, käyttömukavuuden, melun, rakenteen laadun sekä turvallisuuden. Suorituskyvyssä olemme huomioineet esimerkiksi robotille soveltuvan pihan koon, leikkuujäljen sekä perusnurmikolla että erilaisten esteiden kuten puiden, aidan ja kukkapenkin vieressä, epätasaisen nurmikon leikkaamisen, leikkuutehokuuden ja akkukeston sekä akunlatausajan. Turvallisuustesteissä olemme huomioineet sekä sähköturvallisuuden että jalkaterän tunnistuksen, eli mitä käy, jos robotti yrittää kiivetä esteen kuten jalan päälle. Tarkemmin robottiruohonleikkureiden testaamisesta voit lukea testin Näin testasimme -osiosta.

Ladataan...

Monta tapaa lukea Kuluttajaa

Kuluttaja tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Tilaajana pääset käsiksi kaikkiin asiantunteviin testeihin, vertailuihin ja artikkeleihin, joiden avulla teet fiksuja valintoja.

  • Teet parempia ostopäätöksiä.
  • Löydät helposti laadukkaat tuotteet.
  • Säästät rahaa vertailemalla tuotteiden hintoja.
  • Tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi.

Tilaajana hyödyt enemmän

Kuluttaja LEHTI + DIGI -tilaus.

Kuluttaja LEHTI + DIGI, kestotilaus

59€/12 kk
59
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Kuluttaja DIGI -tilaus.

Kuluttaja DIGI, kestotilaus

46€/12 kk
46
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse

Rekisteröitynyt käyttäjä

Ilmainen
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Mahdollisuus ostaa lukuoikeus yksittäiseen lehteen, testiin tai artikkeliin
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.