Hero image

Ostajan oppaat

Ostajan oppaiden tarkoituksena on auttaa sinua vertailemaan tuotteita sekä tekemään valintoja, jotka kestävät. Kerromme tuoteryhmittäin yleisellä tasolla, mitä asioita kannattaa huomioida ostopäätöstä tehdessä.

Kaikki ostajan oppaat

ostajan-opas-kylmalaitteet

Kylmälaitteen ostajan opas

14.9.2023Koti ja piha

Kylmälaitteen ostajan oppaassa kerromme, mitä sinun on hyvä tietää, kun olet ostamassa jääkaappia, pakastinta, jääkaappi-pakastinta, side by side -yhdistelmälaitetta tai arkkupakastinta. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Kylmälaite on yksi kodin tärkeimmistä ja monille myös hintavimmista kodinkonehankinnoista, joten vertailuun kannattaa käyttää aikaa. Kuluttaja-lehti testaa kylmälaitteita säännöllisesti. Uusimmat testitulokset jääkaapeista ovat heinäkuulta 2023, tuorein pakastintesti on julkaistu elokuussa 2023, arkkupakastimien testi syyskuussa 2023 ja jääkaappi-pakastimien testi huhtikuussa 2022. Kun luet testituloksiamme netistä, voit halutessasi rajata näytettäviä kylmälaitteita esimerkiksi valmistajan, hinnan tai kokonaisarvosanan mukaan.

ruohonleikkuri-ostajan-opas

Ruohonleikkurin ostajan opas

21.6.2023Koti ja piha

Tässä oppaassa kerromme, millaisia asioita kannattaa pohtia ruohonleikkurikauppoja tehdessä. Oppaan pohjana ovat Kuluttajan tekemät ruohonleikkuritestit.

Tuoreimmassa ruohonleikkuritestissämme olemme testanneet peräti 68 ruohonleikkuria. Lisäksi olemme testanneet erikseen itsenäisesti toimivat robottiruohonleikkurit. Uusimassa robottiruohonleikkuritestissämme on mukana 32 laitetta.

Tässä ilmaisessa ostajan oppaassa kerromme kattavien testitulostemme perusteella, miten erilaiset ruohonleikkurityypit eroavat toisistaan, ja mitä asioita kannattaa pitää mielessä ruohonleikkuria hankittaessa.

Testissämme on huomioitu ruohonleikkurin suorituskyvyn osalta esimerkiksi leikkuuaika määriteltyä pinta-alaa kohden, leikatun ruohikon siisteys, pitkän ja kostean ruohikon sekä heinikon leikkuu, leikkuutulos haastavalla alustalla kuten epätasaisella tai kaltevalla nurmikolla, nurmikoiden reunustojen ja seinänvierustojen leikkuu sekä ruohon silppuaminen ja kerääminen. Lisäksi testissä on huomioitu käyttömukavuuden eri osa-alueet, leikkurin kestävyys, turvallisuus ja rakenteen laatu, ominaisuudet ja säädöt, sekä melu ja energiakustannus. Tarkemmin ruohonleikkureiden testaamisesta voit lukea testin Näin testasimme -osiosta.

Robottiruohonleikkureissa olemme huomioineet muun muassa suorituskyvyn, käyttömukavuuden, melun, rakenteen laadun sekä turvallisuuden. Suorituskyvyssä olemme huomioineet esimerkiksi robotille soveltuvan pihan koon, leikkuujäljen sekä perusnurmikolla että erilaisten esteiden kuten puiden, aidan ja kukkapenkin vieressä, epätasaisen nurmikon leikkaamisen, leikkuutehokuuden ja akkukeston sekä akunlatausajan. Turvallisuustesteissä olemme huomioineet sekä sähköturvallisuuden että jalkaterän tunnistuksen, eli mitä käy, jos robotti yrittää kiivetä esteen kuten jalan päälle. Tarkemmin robottiruohonleikkureiden testaamisesta voit lukea testin Näin testasimme -osiosta.

ostajan-opas-wearables1

Älykellon ja aktiivisuusrannekkeen ostajan opas

Mihin käyttöön eri älyrannelaitteet on suunnattu? Huomioi nämä asiat valitessasi älykelloa tai aktiivisuusranneketta.

Älykellojen serkkuja ovat aktiivisuusrannekkeet. Ne eivät yleensä tarjoa aivan kaikkia älykellojen ominaisuuksia, mutta soveltuvat älykelloja paremmin liikunnan seuraamiseen. Lisäksi niiden akkukestot ovat tyypillisesti älykelloja parempia.

Kevyimmin älyä ranteeseen saa askelmittareista jatkokehitetyillä aktiivisuusrannekkeilla. Ne soveltuvat arkiliikkumisen seurantaan, mutta eivät ominaisuuksiltaan yllä älykellojen tasolle.

ostajan-opas-liesituuletin

Liesituulettimen ostajan opas

15.5.2023Koti ja piha

Liesituuletinta valittaessa on kiinnitettävä huomiota asennustapaan sekä poistoilmaratkaisuun.

Hyvä liesituuletin imaisee kokkauksessa ilmaan pölähtävät hajut, rasvan ja kosteuden. Kotikokin kannalta tärkeitä ominaisuuksia ovat myös riittävän kirkas työvalaistus ja hiljainen käyntiääni.

Kuluttajan testeissä liesituulettimista on mitattu laboratoriossa hajun- ja rasvansuodatuskyky, ilman virtauma, höyrynpoistokyky, työvalon kirkkaus ja tasaisuus sekä laitteen melutaso. Lisäksi testeissämme on huomioitu asennuksen helppous, liesituulettimen käyttömukavuus sekä suodattimien vaihtamisen ja puhdistamisen helppous.

puhelimen-ostajan-opas1

Puhelimen ostajan opas

25.11.2022Ostajan oppaat

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä puhelimia. Lue ostajan oppaastamme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota puhelinta ostettaessa.

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä älypuhelimia. Uusimmassa puhelintestissämme marraskuussa 2022 mukana oli 93 puhelinta.

Parhaan kokonaisarvosanan ansainneelle puhelimelle tai puhelimille myönnämme Kuluttajan Testivoittaja-merkin. Hinta-laatusuhteeltaan parhaille puhelimille myönnämme Hyvä ostos -merkin.

Testivoittaja-merkin ansainneet puhelimet ovat tyypillisesti todella kalliita, selvästi yli tuhannen euron hintaisia. Lähes yhtä hyviä, Hyvä ostos -maininnan ansainneita puhelimia voi saada huomattavasti halvemmalla: uusimmassa puhelintestissämme Hyvä ostos -merkin keränneet puhelimet maksoivat noin 250-500 euroa. Kuluttajan puhelintestin avulla voit säästää siis selvää rahaa.

Testaamme ja arvioimme puhelimista kameran ja videokuvauksen, näytön, akun, suorituskyvyn, äänentoiston, kestävyyden, käyttömukavuuden, liitännät ja verkot, äänenlaadun puheluissa, tietoturvallisuuden, kuuluvuuden heikossa kentässä sekä yksityisyyden.

Puhelintesteissämme kerromme, mitkä ovat parhaat kamerapuhelimet, akkukestoltaan parhaat puhelimet, parhaat puhelimet eri hintaluokissa, kestävyydeltään parhaat puhelimet ja puheluiden äänenlaaduiltaan parhaat puhelimet, myös heikossa kentässä.

Ladataan...

Monta tapaa lukea Kuluttajaa

Kuluttaja tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Tilaajana pääset käsiksi kaikkiin asiantunteviin testeihin, vertailuihin ja artikkeleihin, joiden avulla teet fiksuja valintoja.

  • Teet parempia ostopäätöksiä.
  • Löydät helposti laadukkaat tuotteet.
  • Säästät rahaa vertailemalla tuotteiden hintoja.
  • Tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi.

Tilaajana hyödyt enemmän

tuote-tilaus-lehti-digi2

Kuluttaja LEHTI + DIGI, kestotilaus

54€/12 kk
54
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
tuote-tilaus-digi

Kuluttaja DIGI, kestotilaus

44€/12 kk
44
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse

Rekisteröitynyt käyttäjä

Ilmainen
0
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Mahdollisuus ostaa lukuoikeus yksittäiseen lehteen, testiin tai artikkeliin
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.