• Siirrettävät ilmastointilaitteet
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Artikkeli
 • Hero image

  Siirrettävät ilmastointilaitteet

  Testasimme 12 siirrettävää ilmastointilaitetta. Viilennystuloksissa on eroja. Yhdellä laitteella kestää yli kaksi ja puoli tuntia viilentää lämpötilaa 10 asteella.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Siirrettävä ilmastointilaite.

  Viileää huoneilmaa nopeasti

  Siirrettävä ilmastointilaite ohjaa lämmön poistoilmaputkea pitkin ulos, ja se on edullisempi hankkia ja helpompi asentaa kuin viilentävä ilmalämpöpumppu. Monet testin laitteista viilentävät huoneen nopeasti ja tasaisesti, mutta melussa ja käyttömukavuudessa on olennaisia eroja. Ilmastointilaitteet ovat myös melkoisia sähkösyöppöjä.

  Artikkelissa avaamme testin tuloksia tarkemmin ja kerromme, mitä ilmastointilaitetta ostaessa kannattaa ottaa huomioon.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Jos kesällä asuntosi tai kesämökkisi tuntuu tukahduttavan kuumalta, siirrettävästä ilmastointilaitteesta voi saada helpotusta. Hyvä ilmastointilaite viilentää tehokkaasti, ja laitteen käyttö on helppoa. Siirrettävien ilmastointilaitteiden hinnoissa on satojen eurojen eroja. Testissä muun muassa kerromme, mikä ilmastointilaite on paras ominaisuuksiltaan.

  Testimme ilmastointilaitteissa on pyörät, joten niitä voi siirtää huoneesta toiseen. Sijoittelua suunniteltaessa kannattaa kuitenkin huomioida, että laitteet painavat noin 27–36 kiloa ja poistoilmaputket ovat pisimmillään 137–183 senttimetrin mittaisia. Kaikkien testattujen ilmastointilaitteiden mukana toimitetaan kaukosäädin.

  Kaikki testin laitteet poistavat huoneilmasta kosteutta, ja tätä ominaisuutta voi käyttää myös ilman, että viilennys on päällä. Viilennyksen voi ajastaa, mutta ajastustoiminnon käyttämisen helppoudessa on kuitenkin suuria eroja. Laitteita voi käyttää myös pelkästään tuulettimena, ja kolmessa testin laitteessa on lisäksi lämmitystoiminto.

  Kattavasta testitaulukosta löydät arvosanat ja tarkat mittaustulokset jokaisesta testin laitteesta. Näet taulukosta ilmastointilaitteiden ajantasaiset hintatiedot ja voit katsoa, mistä ilmastointilaitteen saa ostettua halvimmalla.

  Siirrettävien ilmastointilaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 19.5.2022 sekä painetun lehden numerossa 4/2022.

  Electrolux-merkkinen siirrettävä ilmastointilaite, jonka päällä on laitteen kaukosäädin.

  Näin testasimme siirrettävät ilmastointilaitteet

  Ilmastointilaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin viilennysnopeutta sijoittamalla laite 35 asteiseen huoneeseen ja mittaamalla aika, joka kului huoneen keskimääräisen lämpötilan laskemiseen ensin 30 asteeseen ja sen jälkeen 25 asteeseen. Viilennysnopeuden lisäksi arvioitiin lämpötilan tasaisuutta, melua, sähkonkulutusta ja käyttömukavuutta.

  Lue lisää ilmastointilaitteiden testauksesta

  Nämä siirrettävät ilmastointilaitteet testasimme

  Biltema Art. 84-0531
  Electrolux EXP26U338CW
  Electrolux EXP26U758CW
  Electrolux EXP34U338CW
  Electrolux WP71-265WT
  Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 14 Wifi
  Olimpia Splendid Dolceclima Compact 9P
  Sandström SAC10C19E
  Whirlpool PACW212CO
  Whirlpool PACW212HP
  Whirlpool PACW29COL
  Wood’s A/C Cortina Silent 12K

  katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: Laura Oja ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.