Hero image

Ikkunanpesuaineet

Testasimme 12 kaupasta ostettua ikkunanpesuainetta sekä 3 kotitekoista tai pesuaineetonta verrokkituotetta. Testissä selvisi, miten kotitekoiset ikkunanpesuaineet pärjäävät kaupan tuotteille.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Suihkepullo.

Kaupan oma vai itse tehty pesuaine?

Ikkunanpesuaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme muun muassa eri pesuaineiden testituloksiin ja vertaamme niitä itse tehtyyn pesuaineeseen sekä mikrokuituliinaan. Itse tehty pesuaineseos on selvästi kaupan tuotteita halvempaa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä ikkunanpesuaine puhdistaa ikkunan tehokkaasti, ei jätä ikkunaan raitoja ja suojaa pisarajälkiä vastaan. Otimme testiin mukaan myös itse tehdyt ikkunanpesuaineet. Löydä testimme avulla kotiisi paras ikkunanpesuaine!

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pesuaineesta.

Ikkunanpesuaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 20.4.2020 sekä painetun lehden numerossa 3/2020.

Lasipurkissa 0,5 litraa vettä, lasipullossa 0,5 desilitraa etanolia, suihkepullossa 0,7 desilitraa etikkaa, lasipullossa 4,5 desilitraa vettä, lusikassa 2 tippaa astianpesuainetta, mikrokuituliina ja ikkunanpesulasta.

Näin testasimme ikkunanpesuaineet

Ikkunanpesuaineet testattiin puolueettomasti laboratoriossa. Tuotteiden puhdistuskykyä tutkittiin lisäämällä lasiruutuihin testilikaa ja puhdistamalla lasi jokaisen tuotteen kanssa samalla tavalla. Sitten viisi asiantuntijaa arvioi tulosta: paljonko jälkiä tai raitoja lasiin jäi, miten paljon lasit kiilsivät ja minkälaisen suojan testatut tuotteet antoivat pisarajälkiä vastaan.

Lue lisää ikkunanpesuaineiden testauksesta

Nämä ikkunanpesuaineet testasimme

Kaupassa myytävät ikkunanpesuaineet

Ajax Optimal 7, Crystal Clean Glass Spray
Biltema Ikkunanpesuaine
Cif Power & Shine
Clas Ohlson Window Cleaner
Heti Lasinpesuaine
Kiilto Airi ikkunapuhdistaja spray
Pirkka Ikkunapuhdistussuihke
Rainbow Window Lasinpuhdistusaine
Softcare Kristallin ja lasinpesuaine
Tolu ProNature Lasi & Ikkuna
W5 Eco Window & Glass Cleaner
W5 Window & Glass Cleaner Classic

Verrokkituotteet

Kotiresepti: vesi ja etanoli
Kotiresepti: vesi, tiskiaine ja etikka
Mikrokuituliina ilman pesuainetta

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.