Hero image

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja

Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain, jotta sinä voisit tehdä hyviä ostopäätöksiä.

Valkoinen ja musta älypuhelin.

Vain fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Kuvittele, että olet ostamassa pesukonetta, mutta et uskalla luottaa vain myyjän suosituksiin tai netistä löytyviin arvioihin. Äkkiä muistat, että insinööriystäväsi osti tovi sitten pesukoneen. Tiedät, että hän on perinpohjainen tyyppi, joten päätät pirauttaa hänelle. Kysyttyään sinulta budjettisi ja toiveesi hän kertoo rehellisesti sopivien mallien plussat ja miinukset. Keskustelun seurauksena tiedät täsmälleen mihin kauppaan marssia. Kuluttaja on kuin tuo insinööriystäväsi.

Testiemme luotettavuus on Suomen huippua

Olemme lyömättömiä kolmessa asiassa: testaamiemme tuotekategorioiden laajuudessa, tuotteiden määrässä ja testien luotettavuudessa. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin, ja julkaisemme joka vuosi yli tuhannen tuotteen testitulokset.

Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise lainkaan mainoksia lehdessä tai verkkosivuillamme. Kuluttajan testit tehdään aina tarkoin valituissa laboratorioissa, täysin riippumatta valmistajista ja myyjistä. Emme myöskään ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit.

Puhelimen testausta laboratoriossa.

Testiemme läpinäkyvyys auttaa tekemään lukijoistamme valveutuneita kuluttajia. Samalla se pakottaa valmistajat kehittämään tuotteitaan paremmaksi.

Kun seuraat testejämme, ymmärrät paremmin mikä tekee hyvästä hyvän ja huonosta huonon. Opit kiertämään kaukaa tuotteet, joissa on laatuvirheitä ja turvallisuuspuutteita. Löydät nopeasti ne helmet, jotka antavat rahallesi parhaan vastineen. Kuluttajan avulla vältät hutihankinnat ja teet tietoisia valintoja.

lue lisää testauksesta

Meistä on sinulle rahallista hyötyä

Selvitämme puolestasi kunkin tuotekategorian varteenotettavimmat tuotteet, paljastamme brändit joiden mielikuva ei vastaa laatua ja kaivamme tiukkojen testien avulla esiin kirkkaimmat helmet. Kuluttajan avulla löydät kestävimmät ja helppokäyttöisimmät tuotteet sekä hinta-laatusuhteeltaan fiksuimmat hankinnat. Kuluttaja.fissä voit myös vertailla tuotteiden hintoja.

Kuluttaja-lehtiä.

Voit lukea sisältöjämme diginä ja printtinä. Painettu lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa tuhtina 60-sivun lukupakettina, ja sen tilaus sisältää myös verkkopalvelun lukuoikeuden. Myymme verkkopalvelussamme lukuoikeutta myös yksittäisiin testeihin ja artikkeleihin.

Tehtävämme on entistä ajankohtaisempi

Kuluttaja syntyi vuonna 1967 ratkaisemaan isoa ongelmaa, joka on edelleen ajankohtainen. Tuolloin kuluttajille myytävien tuotteiden määrä kasvoi rajusti. Kodinkoneinnovaatioista – kuten jääkaappi, sähköliesi ja astianpesukone – oli tulossa kotien vakiovaruste. Tuotteiden ja tuoteominaisuuksien kirjo oli kuitenkin valtava, eikä vertailevaa tietoa ostopäätösten tueksi ei ollut saatavilla mistään. Ihmiset eivät myöskään kauppoja tehdessään tienneet omia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan. Tarvittiin media, joka antaisi kuluttajille sen, mitä he olivat vailla: luotettavaa ja kattavaa tietoa ymmärrettävästi esitettynä.

Ensimmäinen Kuluttaja-lehti, joka ilmestyi vuonna 1967.

Tänään, puoli vuosisataa myöhemmin, maailma on yhä monimutkaisempi ja uusia tuoteinnovaatioita tulee markkinoille enemmän kuin ennen. Siksi Kuluttajan painoarvo ei ole vähentynyt. Päinvastoin. Nyt jos koskaan tarvitaan luotettavaa ja ajantasaista tietoa, jotta sinä ja kaltaisesi kriittiset ihmiset voivat tehdä valistuneita ostopäätöksiä – eivätkä eksy tuoteviidakkoon.

Kuluttajan taustalla on kaupallisesti riippumaton yhdistys

Kuluttajaa julkaisee Kuluttajamedia ry, jonka tehtävänä on edistää kuluttajatietoisuutta ja parantaa kuluttajien toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa. Kuluttajamedia ry on kaupallisesti ja poliittisesti riippumaton yhdistys, eikä tavoittele voittoa. Merkittävin osa sen rahoituksesta tulee lukijoiden tilaajamaksuista ja yksittäisten sisältöjen tuotoista.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on Kuluttajan julkaiseminen. Sen lisäksi yhdistys on järjestänyt vuosina 2017–2022 valtakunnallisen Hävikkiviikko-viestintäkampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa ruuan arvostusta, tuoda ruokahävikin vaikutukset näkyviin ja antaa vinkkejä hävikin vähentämiseen erityisesti kotitalouksissa.

Luottamuksesi arvoinen

Some ja internet ovat täynnä tarkistamatonta tietoa ja huhupuheita. Kuluttajan sisällöt perustuvat tarkistettuihin faktoihin ja tutkittuun tietoon. Olemme Aikakausmedia ry:n jäsen. Kuluttaja on Julkisen sanan neuvostoon sitoutunut media, joka noudattaa JSN:n journalistin ohjeita.

Vastuullista journalismia -merkki.

Mikäli jutussa havaitaan virhe, korjaamme sen reilusti ja läpinäkyvästi. Olemme sitoutuneet ansaitsemaan luottamuksesi yhä uudelleen.

Hyvät ostopäätökset kuuluvat kaikille

Haluamme että hyvät ostopäätökset ovat myös heidän ulottuvilla, jotka eivät heikentyneen näkökyvyn takia voi lukea Kuluttajaa suoraan painetusta lehdestämme tai verkkopalvelustamme.

Tarjoamme Kuluttajan ääniversion näkövammaisille maksutta, kun näkökyky on heikentynyt vähintään 50 prosentilla. Näkövamman voi osoittaa näkövammaiskortilla tai lääkärintodistuksella. Toteutus on tehty yhteistyössä Näkövammaisten keskusliiton kanssa, joka antaa lisätietoja palvelun käyttöönotosta ja vastaa palvelun käyttöä koskeviin tiedusteluihin.

LISÄTIETOJA

Monta tapaa lukea Kuluttajaa

Kuluttaja tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Tilaajana pääset käsiksi kaikkiin asiantunteviin testeihin, vertailuihin ja artikkeleihin, joiden avulla teet fiksuja valintoja.

  • Teet parempia ostopäätöksiä.
  • Löydät helposti laadukkaat tuotteet.
  • Säästät rahaa vertailemalla tuotteiden hintoja.
  • Tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi.

Tilaajana hyödyt enemmän

Kuluttaja LEHTI + DIGI -tilaus.

Kuluttaja LEHTI + DIGI, kestotilaus

59€/12 kk
59
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Kuluttaja DIGI -tilaus.

Kuluttaja DIGI, kestotilaus

46€/12 kk
46
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse

Rekisteröitynyt käyttäjä

Ilmainen
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Musta lista
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Mahdollisuus ostaa lukuoikeus yksittäiseen lehteen, testiin tai artikkeliin
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.