Kaksi puhelinta.

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja

Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain, jotta sinä voisit tehdä hyviä ostopäätöksiä.

Kaksi puhelinta.

Vain fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Kuvittele, että olet ostamassa pesukonetta, mutta et uskalla luottaa vain myyjän suosituksiin tai netistä löytyviin arvioihin. Äkkiä muistat, että insinööriystäväsi osti tovi sitten pesukoneen. Tiedät, että hän on perinpohjainen tyyppi, joten päätät pirauttaa hänelle. Kysyttyään sinulta budjettisi ja toiveesi hän kertoo rehellisesti sopivien mallien plussat ja miinukset. Keskustelun seurauksena tiedät täsmälleen mihin kauppaan marssia. Kuluttaja on kuin tuo insinööriystäväsi.

Testiemme luotettavuus on Suomen huippua

Olemme lyömättömiä kolmessa asiassa: testaamiemme tuotekategorioiden laajuudessa, tuotteiden määrässä ja testien luotettavuudessa. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin, ja julkaisemme joka vuosi yli tuhannen tuotteen testitulokset.

Olemme ylpeästi puolueeton toimija. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Kuluttajan testit tehdään aina tarkoin valituissa laboratorioissa, täysin riippumatta valmistajista ja myyjistä. Emme myöskään ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit.

Puhelimen testausta laboratoriossa.

Testiemme läpinäkyvyys auttaa tekemään lukijoistamme valveutuneita kuluttajia. Samalla se pakottaa valmistajat kehittämään tuotteitaan paremmaksi.

Kun seuraat testejämme, ymmärrät paremmin mikä tekee hyvästä hyvän ja huonosta huonon. Opit kiertämään kaukaa tuotteet, joissa on laatuvirheitä ja turvallisuuspuutteita. Löydät nopeasti ne helmet, jotka antavat rahallesi parhaan vastineen. Kuluttajan avulla vältät hutihankinnat ja teet tietoisia valintoja.

lue lisää testauksesta

Meistä on sinulle rahallista hyötyä

Selvitämme puolestasi kunkin tuotekategorian varteenotettavimmat tuotteet, paljastamme brändit joiden mielikuva ei vastaa laatua ja kaivamme tiukkojen testien avulla esiin kirkkaimmat helmet. Kuluttajan avulla löydät kestävimmät ja helppokäyttöisimmät tuotteet sekä hinta-laatusuhteeltaan fiksuimmat hankinnat. Kuluttaja.fissä voit myös vertailla tuotteiden hintoja.

Voit lukea sisältöjämme diginä ja printtinä. Painettu lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa tuhtina 60-sivun lukupakettina, ja sen tilaus sisältää myös verkkopalvelun lukuoikeuden. Myymme verkkopalvelussamme lukuoikeutta myös yksittäisiin testeihin ja artikkeleihin.

Tehtävämme on entistä ajankohtaisempi

Kuluttaja syntyi vuonna 1967 ratkaisemaan isoa ongelmaa, joka on edelleen ajankohtainen. Tuolloin kuluttajille myytävien tuotteiden määrä kasvoi rajusti. Kodinkoneinnovaatioista – kuten jääkaappi, sähköliesi ja astianpesukone – oli tulossa kotien vakiovaruste. Tuotteiden ja tuoteominaisuuksien kirjo oli kuitenkin valtava, eikä vertailevaa tietoa ostopäätösten tueksi ei ollut saatavilla mistään. Ihmiset eivät myöskään kauppoja tehdessään tienneet omia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan. Tarvittiin media, joka antaisi kuluttajille sen, mitä he olivat vailla: luotettavaa ja kattavaa tietoa ymmärrettävästi esitettynä.

Ensimmäinen Kuluttaja-lehti, joka ilmestyi vuonna 1967.

Tänään, puoli vuosisataa myöhemmin, maailma on yhä monimutkaisempi ja uusia tuoteinnovaatioita tulee markkinoille enemmän kuin ennen. Siksi Kuluttajan painoarvo ei ole vähentynyt. Päinvastoin. Nyt jos koskaan tarvitaan luotettavaa ja ajantasaista tietoa, jotta sinä ja kaltaisesi kriittiset ihmiset voivat tehdä valistuneita ostopäätöksiä – eivätkä eksy tuoteviidakkoon.

Kuluttajan taustalla on kaupallisesti riippumaton yhdistys

Kuluttajaa julkaisee Kuluttajamedia ry, jonka tehtävänä on edistää kuluttajatietoisuutta ja parantaa kuluttajien toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa. Kuluttajamedia ry on kaupallisesti ja poliittisesti riippumaton yhdistys, eikä tavoittele voittoa. Merkittävin osa sen rahoituksesta tulee lukijoiden tilaajamaksuista ja yksittäisten sisältöjen tuotoista.

Luottamuksesi arvoinen

Some ja internet ovat täynnä tarkistamatonta tietoa ja huhupuheita. Kuluttajan sisällöt perustuvat tarkistettuihin faktoihin ja tutkittuun tietoon. Olemme Aikakausmedia ry:n jäsen. Kuluttaja on Julkisen sanan neuvostoon sitoutunut media, joka noudattaa JSN:n journalistin ohjeita.

Vastuullista journalismia -merkki.

Mikäli jutussa havaitaan virhe, korjaamme sen reilusti ja läpinäkyvästi. Olemme sitoutuneet ansaitsemaan luottamuksesi yhä uudelleen.

Hyvät ostopäätökset kuuluvat kaikille

Haluamme että hyvät ostopäätökset ovat myös heidän ulottuvilla, jotka eivät heikentyneen näkökyvyn takia voi lukea Kuluttajaa suoraan painetusta lehdestämme tai verkkopalvelustamme.

Tarjoamme Kuluttajan ääniversion näkövammaisille maksutta, kun näkökyky on heikentynyt vähintään 50 prosentilla. Näkövamman voi osoittaa näkövammaiskortilla tai lääkärintodistuksella. Toteutus on tehty yhteistyössä Näkövammaisten liiton kanssa, joka antaa lisätietoja palvelun käyttöönotosta ja vastaa palvelun käyttöä koskeviin tiedusteluihin.

LISÄTIETOJA

Monta tapaa lukea Kuluttajaa

Kuluttaja tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Tilaajana pääset käsiksi kaikkiin asiantunteviin testeihin, vertailuihin ja artikkeleihin, joiden avulla teet fiksuja valintoja.

  • Teet parempia ostopäätöksiä.
  • Löydät helposti laadukkaat tuotteet.
  • Säästät rahaa vertailemalla tuotteiden hintoja.
  • Tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi.

Tilaajana hyödyt enemmän

Kuluttaja LEHTI + DIGI.

Kuluttaja LEHTI + DIGI, kestotilaus

59€/12 kk
59
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Musta lista
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Kuluttaja DIGI.

Kuluttaja DIGI, kestotilaus

46€/12 kk
46
/ 12 kk
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Musta lista
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse

Rekisteröitynyt käyttäjä

Ilmainen
Painettu lehti kotiin kannettuna
Näköislehtien lukuoikeus
Testien lukuoikeus
Artikkelien lukuoikeus
Musta lista
Pääsy valmistajan ilmoittamaan tietoon testeissä
Ostajan oppaat
Vaihtuva maksuton sisältö rekisteröityneille
Tieto uusista sisällöistä sähköpostitse
Mahdollisuus ostaa lukuoikeus yksittäiseen lehteen, testiin tai artikkeliin

Tutustu myös

Hiekkaranta, jolla on ihmisiä.

Suomessa uv-säteilyltä olisi syytä suojautua ainakin toukokuusta elokuuhun: ota talteen kolmen V:n muistisääntö

Tuulisena ja viileänäkin keskikesän päivänä iho voi palaa. Selvitimme asiantuntijoiden kanssa keinoja ultraviolettisäteilyltä suojautumiseen.

Auringonvalon määrän kasvaessa pitää alkaa pohtia myös liialliselta säteilyltä suojautumista. Auringon ultraviolettisäteily eli UV-säteily on sähkömagneettista säteilyä, joka vaikuttaa esimerkiksi ihon solujen perimäainekseen.

UV-säteily voi vahingoittaa myös muita ihon rakenteita, kuten ihon tukirankaa ja solukalvoja. Näiden vaurioiden muodostuminen käynnistää ihossa ruskettumisen, joka on ihon suojamekanismi säteilyvaurioita vastaan. Rusketus on merkki siitä, että UV-säteily on jo vaurioittanut ihon soluja.

Iho voi palaa voimakkaasta altistumisesta. Silloin UV-säteilyn aiheuttamien soluvaurioiden takia käynnistyy tulehdusreaktio: iho punoittaa, kirvelee, turpoaa ja siihen voi nousta rakkuloita.

UV-säteily lisää myös riskiä sairastua silmäsairauksiin kuten harmaakaihiin.

Ihon solut pystyvät korjaamaan niihin tulleita vaurioita, mutta osa vaurioista voi jäädä korjaamatta. Toistuvan UV-säteilylle altistumisen takia DNA-vaurioita voi alkaa kertymään ihoon, mikä voi lopulta johtaa ihosyövän kehittymiseen.

Ihon tukirankaan kertyvät vauriot taas näkyvät ajan kuluessa ihon ennenaikaisena vanhenemisena, kuten sen rypistymisenä ja veltostumisena.

UV-säteily luokitellaan aallonpituuden perusteella. Lyhyempiaaltoinen UVB-säteily vahingoittaa ihon solujen perimäainesta eli aiheuttaa DNA-vaurioita suoraan ja pidempiaaltoinen UVA-säteily välillisesti muodostamalla reaktiivisia happiyhdisteitä, jotka edelleen vaurioittavat DNA:ta. Maahan tulevasta auringon UV-säteilystä 95 prosenttia on UVA-säteilyä ja noin 5 prosenttia UVB-säteilyä.

Milloin auringolta kannattaa alkaa suojautua Suomessa?

UV-säteilyn voimakkuutta kuvaa UV-indeksi. UV-säteilyltä on syytä suojautua, kun UV-indeksi ylittää arvon 3.

Kuvakaappaus Finnolo Helsinki -kaupan verkkosivuilta.

Helsinkiläiseltä vaikuttavan verkkokaupan tilaus tuleekin ulkomailta: mainostaa omistajapariskunnan lopettamisaikeilla

Kuluttaja selvitti suomalaiselta vaikuttavan verkkokaupan toimintaa.

Mainos kertoo omistajapariskunnan joutuvan lopettamaan taloudellisen tilanteen takia ja myy loppuvarastonsa alennuksella. Herättää sympatiaa, mutta mitä jos omistajapariskunnasta ei löydy mitään todisteita?

Ensi silmäyksellä suomalaiselta vaikuttava verkkokauppa Finnolo Helsinki myy pääasiassa naisten vaatteita ja asusteita osoitteessa www.finnolo-helsinki.com. Lähemmän tarkastelun perusteella nimestään huolimatta sillä ei ole juuri siteitä Suomeen. Verkkotunnus on rekisteröity heinäkuussa 2024, ja sen omistajatiedot on piilotettu kanadalaisen Contactprivacy-palvelun avulla.

Kuluttajaan yhteyttä ottanut asiakas kertoo, että väitetystä loppuunmyynnistä tehdyn tilauksen jälkeen hänelle ilmoitettiin loppuvaraston sijaan ostosten lähtevän hänelle Kiinasta.

Vaikka EU:n kuluttajansuojalainsäädännön mukaan verkkokaupassa on 14 vuorokauden peruutusoikeus, palauttaminen on vaikeaa, koska vastaanottajaa ei tavoita. Asiakas ei saanut sähköpostilla yhteyttä kauppaan peruakseen tilausta. Puhelinnumeroa tai y-tunnusta ei löydy sivustolta. Sivustolla luvataan vastata kaikkiin tiedusteluihin 24 tunnin aikaikkunassa, mutta myöskään Kuluttajan haastattelupyyntöihin ei saatu vastausta useiden arkipäivien kuluessakaan.

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.