Hero image

Kokkiveitset

Testasimme kokkiveitset. Huippuveitsestä saa maksaa yli satasen, mutta hyvän saa halvemmallakin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kokkiveitsi.

Haasteita vesimelonin leikkaamisessa

Kokkiveitsien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa eri veitsien vahvuuksiin ja heikkouksiin. Osalla veitsistä oli vaikeuksia vesimelonin leikkaamisessa ja osa hajosi tai taipui lattialle pudottaessa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kaikki tietävät sen tunteen, kun voileivän päälle yrittää siivuttaa mehukasta ja kypsää tomaattia, mutta veitsi ei läpäisekään kuorta vaan painaa tomaatin lyttyyn. Hyvä kokkiveitsi säästää monelta turhautumiselta. Kaupassa voi kuitenkin olla vaikea tietää, mikä on oikeasti hyvä veitsi. Olemme vertailleet kokkiveitset puolestasi.

Veitsien hinnat vaihtelevat noin 20 ja 170 euron välillä. Testiin valittiin noin 20 senttimetrin terällä varustettuja veitsiä. Lisäksi testasimme verrokkituotteena 15-senttisen keraamisen kokkiveitsen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin veitsestä.

Kokkiveitsien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 1.8.2018 ja painetun lehden numerossa 5/2018.

Näin testasimme kokkiveitset

Kokkiveitset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa veitsien terävyyttä, kestävyyttä ja terän materiaalin kovuutta.

Lue lisää kokkiveitsien testauksesta

Nämä kokkiveitset testasimme

Noin 20-senttinen terä

Fiskars Norr
Fiskars Functional Form+
Heirol Pro 20 cm 61164
Ikea 365+ (102.835.22)
Kyocera FK-180WH-BK
OBH Nordica Arctic
Tefal Ingenio 20 cm
Tojiro Zen black FD 21cm
Victorinox Kokkiveitsi 5.2063.20
Wüsthof Classic Ikon 4596
Zwilling Miyabi Gyutoh 7000D

Verrokkituote, 15 sentin terä

Tefal Ingenio Ceramic Chef Knife 16 cm

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.