Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Sous vide -sirkulaattorit

Sous vide -menetelmällä saa valmistettua tismalleen halutun kypsyysasteen ruokaa. Testasimme 10 sous vide -sirkulaattoria, jotka kypsensivät ruoan pääosin erinomaisesti. Eroja oli kuitenkin kypsennysajassa, lämpötilan tarkkuudessa ja laitteiden käyttömukavuudessa.
Julkaistu: 30.08.2023
Sous vide -sirkulaattori.

Lämpötilat eivät ole aina tarkkoja

Sous vide on kypsennysmenetelmä, jossa raaka-aineet tyhjiöpakataan muoviin ja kypsennetään vesihauteessa. Veden lämpötila asetetaan halutun kypsyysasteen mukaiseksi ja pidetään tasaisena koko kypsennyksen ajan. Sous vide -kypsennys sopii hyvin lihan, kalan ja kasvisten valmistamiseen. Ruoka pysyy mehukkaana eikä pääse kuivumaan, kuten paistinpannulla voisi käydä.

Sous vide -laitteita on kahdenlaisia: patamallisia kypsentimiä, joissa on sisäänrakennettu vedensekoitin eli sirkulaattori, sekä tässä testattuja sauvamallisia sirkulaattoreita, joita käytetään kattilan kanssa.

Lämpötilan tarkkuus on tärkeää sous vide -kypsentämisessä. Jos ruoan lämpötila menee asteenkin yli asetetusta, lopputulos on erilainen kuin toivottiin. Testissä selvisi, että lämpötila voi poiketa asetetusta yli 2 astetta.

Testaamamme 10 sous vide -sirkulaattoria kypsentävät ruoat pääosin erinomaisesti. Lämpötilojen tarkkuudessa ja kypsennysajoissa on kuitenkin eroja. Lisäksi muutaman laitteen puhdistaminen osoittautui hankalaksi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista laitteista. Näet taulukosta myös sirkulaattorien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.

Lue myös: testissä 15 tyhjiöpakkauslaitetta. Erillisen tyhjiöpakkauslaitteen avulla kypsennettävän ruoan saa helposti vakuumiin.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Näin testasimme

Sous vide -kypsentimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskykyä, eli ruoan valmistusta ja lämpötilan tarkkuutta, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua, sähkö- ja lämpöturvallisuutta sekä rakennetta ja materiaalien laatua.

Suorituskyky
Käyttömukavuus
Sähkönkulutus
Melu
Rakenne ja materiaalien laatu
Turvallisuus
Testatut tuotteet
Näin luet tuloksia