Hero image

Sous vide -sirkulaattorit

Sous vide -menetelmällä saa valmistettua tismalleen halutun kypsyysasteen ruokaa. Testasimme 10 sous vide -sirkulaattoria, jotka kypsensivät ruoan pääosin erinomaisesti. Eroja oli kuitenkin kypsennysajassa, lämpötilan tarkkuudessa ja laitteiden käyttömukavuudessa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Sous vide -sirkulaattori.

Lämpötilat eivät ole aina tarkkoja

Sous vide -sirkulaattorien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme sous vide -ruoanlaittoon ja laitteiden ominaisuuksiin.

Lämpötilan tarkkuus on tärkeää sous vide -kypsentämisessä. Jos ruoan lämpötila menee asteenkin yli asetetusta, lopputulos on erilainen kuin toivottiin. Testissä selvisi, että lämpötila voi poiketa asetetusta yli 2 astetta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Sous vide on kypsennysmenetelmä, jossa raaka-aineet tyhjiöpakataan muoviin ja kypsennetään vesihauteessa. Veden lämpötila asetetaan halutun kypsyysasteen mukaiseksi ja pidetään tasaisena koko kypsennyksen ajan. Sous vide -kypsennys sopii hyvin lihan, kalan ja kasvisten valmistamiseen. Ruoka pysyy mehukkaana eikä pääse kuivumaan, kuten paistinpannulla voisi käydä.

Sous vide -laitteita on kahdenlaisia: patamallisia kypsentimiä, joissa on sisäänrakennettu vedensekoitin eli sirkulaattori, sekä tässä testattuja sauvamallisia sirkulaattoreita, joita käytetään kattilan kanssa.

Testaamamme 10 sous vide -sirkulaattoria kypsentävät ruoat pääosin erinomaisesti. Lämpötilojen tarkkuudessa ja kypsennysajoissa on kuitenkin eroja. Lisäksi muutaman laitteen puhdistaminen osoittautui hankalaksi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista laitteista. Näet taulukosta myös sirkulaattorien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.

Sous vide -sirkulaattorien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 30.8.2023 ja painetun lehden numerossa 6/2023.

Lue myös: testissä 15 tyhjiöpakkauslaitetta. Erillisen tyhjiöpakkauslaitteen avulla kypsennettävän ruoan saa helposti vakuumiin.

Kattilassa valmistetaan ruokaa sous vide -sirkulaattorilla. Kattilan vieressä on erilaisia kauhoja sekä levy, jonka päällä on pihvi ja parsakaalia.

Näin testasimme sous vide -sirkulaattorit

Sous vide -kypsentimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskykyä, eli ruoan valmistusta ja lämpötilan tarkkuutta, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua, sähkö- ja lämpöturvallisuutta sekä rakennetta ja materiaalien laatua.

Lue lisää Sous vide -sirkulaattoreiden testauksesta

Nämä sous vide -sirkulaattorit testasimme

Biltema 84-147
Champion CHSV310
Clas Ohlson 44-4253
Emerio SC-122953
Gastronoma 18310009
Melissa 16310224
Menuett 5527
OBH Nordica 7970 Slim
Steba SV 50
Steba SV 80

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.