Mitä testi sisältää?
Sous vide on kypsennysmenetelmä, jossa raaka-aineet tyhjiöpakataan muoviin ja kypsennetään vesihauteessa. Veden lämpötila asetetaan halutun kypsyysasteen mukaiseksi ja pidetään tasaisena koko kypsennyksen ajan. Sous vide -kypsennys sopii hyvin lihan, kalan ja kasvisten valmistamiseen. Ruoka pysyy mehukkaana eikä pääse kuivumaan, kuten paistinpannulla voisi käydä.
Sous vide -laitteita on kahdenlaisia: patamallisia kypsentimiä, joissa on sisäänrakennettu vedensekoitin eli sirkulaattori, sekä tässä testattuja sauvamallisia sirkulaattoreita, joita käytetään kattilan kanssa.
Testaamamme 10 sous vide -sirkulaattoria kypsentävät ruoat pääosin erinomaisesti. Lämpötilojen tarkkuudessa ja kypsennysajoissa on kuitenkin eroja. Lisäksi muutaman laitteen puhdistaminen osoittautui hankalaksi.
Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista laitteista. Näet taulukosta myös sirkulaattorien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.
Sous vide -sirkulaattorien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 30.8.2023 ja painetun lehden numerossa 6/2023.
Lue myös: testissä 15 tyhjiöpakkauslaitetta. Erillisen tyhjiöpakkauslaitteen avulla kypsennettävän ruoan saa helposti vakuumiin.
Näin testasimme sous vide -sirkulaattorit
Sous vide -kypsentimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskykyä, eli ruoan valmistusta ja lämpötilan tarkkuutta, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua, sähkö- ja lämpöturvallisuutta sekä rakennetta ja materiaalien laatua.
Lue lisää Sous vide -sirkulaattoreiden testauksesta