Hero image

WC-paperit

Testasimme 8 wc-paperia sekä laboratoriossa että käyttäjätesteillä. Vessapaperirullien pituudessa on huomattavia eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Neljä WC-paperirullaa.

118 metriä enemmän paperia

Vessapaperitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, kuinka paljon paperin määrä vaihtelee eri tuotteissa. Lyhimmän ja pisimmän rullan välillä on yli 8 metrin ero, ja yhdessä pakkauksessa ero on jo  118 metriä. Riittävyyteen vaikuttaa muukin asia, kuten imukyky.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Yksi suomalainen käyttää vessapaperia keskimäärin 60 rullaa vuodessa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Wc-paperi on jokaiselle tärkeä tuote, eikä ole yhdentekevää, millaista paperi on. Vessapaperin hinta vaihtelee eri merkkien välillä hieman, ja pitkällä aikavälillä hintaero korostuu.

Testaamistamme papereista 7 oli kolmikerroksisia ja yksi oli kaksikerroksinen verrokkituote.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin paperista.

Vessapaperien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 14.3.2018 sekä painetun lehden numerossa 2/2018.

Kaksi WC-paperirullaa.

 

Näin testasimme wc-paperit

Vessapaperit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa sekä käyttäjätesteillä. Laboratoriossa tutkittiin paperien lujuutta, imukykyä sekä hajoamista vessanpönttöön heittämisen jälkeen. Viemärin tukkiutumisen välttämiseksi paperin hajoavuus on tärkeää. Käyttäjätesteissä arvioitiin paperien pehmeyttä, imukykyä, kestävyyttä sekä arkkien repäisemisen helppoutta.

Lue lisää vessapaperien testauksesta

 

Nämä wc-paperit testasimme

3-kerroksiset vessapaperit

Floralys Soft & Strong 10 rll
K-menu WC-paperi 8 rll
Lambi WC-paperi 8 rll
Lotus Soft Embo 8 rll
Pirkka Kuvioitu WC-paperi 6 rll
Rainbow WC-paperi 8 rll
Serla Hellä Valkoinen WC-paperi 8 rll

2-kerroksiset vessapaperit

X-tra WC-paperi 8 rll

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.