Hero image

Tietokoneen näytöt

Testasimme 9 tietokoneen näyttöä, joiden hinnat vaihtelevat 180 ja 535 euron välillä. Neljän näytön kärki erottuu edukseen testissämme. Selkeimmät erot löytyvät muusta kuin kuvanlaadusta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin. Artikkelissa avaamme testin tuloksia tarkemmin.

Tietokoneen näyttö.

Mitä testi sisältää?

Mikäli etsit näyttöä kotona työskentelyyn tai verkkoselailuun, hyvä tietokoneen näyttö löytyy helposti testistämme. Jos näyttöä haluaa käyttää muuhun kuin nettisurffailuun, kannattaa hankinnassa olla tarkka. Arvioimme 27-tuumaiset tietokoneen näytöt ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin näytöstä. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Testitaulukosta löydät kätevästi myös tietoja näyttöjen ominaisuuksista, kuten mitä liitäntöjä niissä on, voiko näyttöjä käyttää pystyasennossa ja onko niissä kaiuttimet.

Tietokoneen näyttöjen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 30.10.2019 sekä painetun lehden numerossa 7/2019.

Tietokoneen näyttö, näppäimistö ja hiiri.

Näin testasimme tietokoneen näytöt

Tietokoneen näytöt testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin kuvanlaatua, käyttömukavuutta, näyttöjen monipuolisuutta, sähkönkulutusta ja äänenlaatua.

Asiantuntijat arvioivat kuvanlaatua valokuvien, grafiikan ja selainkäytön perusteella. Kaikilla näytöillä katsottiin teräväpiirtotarkkuuden videokuvaa. Niin sanotuilla 4K-näytöillä katsottiin myös Ultra HD-tarkkuuden kuvaa.

Teknisiin mittauksiin perustuen arvosteltiin muun muassa kuvakulmat, kirkkaus ja kontrasti, värientoistokyky ja värien sekä harmaasävyjen toiston tasaisuus.

Lue lisää näyttöjen testauksesta

Nämä tietokoneen näytöt testasimme

Acer ED276U
AOC 27V2Q
Asus MX279HE
BenQ PD2700U
Dell U2719DC
HP 27q
LG 27UK850
Philips 271B8QJEB
Samsung LC27JG50

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.