Hero image

Lattialiedet

Testasimme 4 keraamista liettä ja 6 induktioliettä. Testaamamme keraamiset liedet maksavat 600–800 euroa, kun induktioliesistä halvinkin on 900 euron hintainen. Testitulosten perusteella induktioliesien kovemmalle hinnalle saa kuitenkin vastinetta, ainakin mitä tulee keittotason suorituskykyyn.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Lattialiesi.

Induktioliedet ovat suorituskykyisempiä kuin keraamiset liedet

Liesitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa liesien suorituskykyyn.

Induktioliesien keittotasot ovat nopeampia ja kypsentävät ruoat tasaisemmin kuin keraamisten liesien keittotasot. Uunien suorituskyvyssä vastaavia eroja ei ole.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Ruoanlaitto on helpompaa, kun käytössä on hyvä ja tehokas liesi. Lattialiesi ei ole kalusteisiin integroitava kodinkone, vaan se seisoo omilla jaloillaan sille varatulla paikalla. Lattialiedessä on uuni ja keittotaso, joka voi olla keraaminen tai induktioteknologiaa hyödyntävä.

Testasimme 10 lattialiettä, joista kuudessa on induktiokeittotaso ja neljässä keraaminen keittotaso. Kaikki testaamamme liedet ovat noin 90 senttimetriä korkeita ja leveydeltään sekä syvyydeltään noin 60-senttisiä. Uunien tilavuus vaihtelee 57 ja 70 litran välillä. Joissakin uuneissa on myös erikoistoimintoja kuten höyrytoiminto tai pyrolyysipuhdistus.

Induktioliedet osoittautuivat testissä nopeammiksi ja energiatehokkaammiksi kuin keraamiset liedet. Induktioliedet ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia, eikä hinta aina kerro laadusta.

Testimme avulla saat selville, mikä on omaan budjettiisi ja tarpeisiisi paras liesi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista liesistä. Näet taulukosta myös tuotteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä lattialieden saa ostettua halvimmalla.

Lattialiesien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.9.2023.

Mikäli haluat keittiöösi erillisen liesitason ja uunin, tutustu induktiotasojen ja erillisuunien testeihin.

Päällä oleva uuni sisältäpäin.

Näin testasimme lattialiedet

Liedet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa keittotason ja uunin suorituskykyä sekä niiden helppokäyttöisyyttä, sähkönkulutusta, turvallisuutta ja melua.

Lue lisää liesien testauksesta

Nämä lattialiedet testasimme

Induktioliedet

Bosch HLT59E020U
Bosch HLT79Y321U
Electrolux LKI66441NW
Gorenje GEIT6D61WPG
Siemens HL9S5E020U
Smeg SPSK60IB9

Keraamiset liedet

AEG CCS6662ABW
Bosch HKR39A220U
Electrolux LKR6200N1W
Electrolux LKR66440NW

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.