Hero image

Lataushybridit

Testasimme 28 ladattavaa hybridiä, joiden hinnat vaihtelevat noin 35 000 euron ja 97 000 euron välillä. Lataushybridi tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää sähkön ja bensiiniajon parhaita puolia – jos vain omat ajot ovat sen kanssa yhteensopivia.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

BMW-merkkinen lataushybridi.

Päivittäisajot sähköllä

Lataushybridi on parhaimmillaan käytössä, jossa suuri osa ajosta koostuu päivittäisestä työmatka- ja asiointiajosta. Jos akkua on mahdollista ladata yön yli kotipihalla, onnistuu päivittäisautoilu pääosin tai jopa täysin sähköllä.

Kaikkeen käyttöön hybridiauto ei kuitenkaan ole paras valinta. Mitä pidempiä päivittäiset ajomatkat ovat ja mitä useammin pitkiä matkoja ajetaan, sitä vähemmän hyötyä lyhyehköstä sähköajomahdollisuudesta on. Artikkelissa käsittelemme auton valintaan vaikuttavia asioita ja avaamme testituloksia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Ladattava hybridi on autotyyppi, joka sijoittuu perinteisten polttomoottoriautojen ja niistä kehiteltyjen hybridiautojen sekä täyssähköautojen välimaastoon. Ladattavassa hybridissä on perinteisen auton tapaan polttomoottori ja vaihteisto, mutta myös melko kookas ajoakku latausliitäntöineen sekä sähkömoottori. Auto voi liikkua sekä pelkän sähkön, pelkän polttomoottorin että näiden automaattisen yhteiskäytön avulla.

Ladattavia hybridiautoja kutsutaan esimerkiksi myös töpselihybridiksi tai englanninkielistä termejä mukaillen plugareiksi (plug-in hybrid) tai phev:ksi (plug-in hybrid electric vehicle).

Eri valmistajien, mallien ja mallisukupolvien lataushybridien välillä on huomattavia eroja. Esimerkiksi kokonaiskulutuksessa ja sähköajon toimintamatkassa ilmeni suuria eroja testattavien autojen välillä. Testimme antaa sinulle tärkeää tietoa auton hankintaan liittyvistä asioista, sekä auttaa selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras ladattava hybridi.

Kattavasta testitaulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin lataushybridistä. Samasta taulukosta löytyy myös tietoja eri automallien ominaisuuksista. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, hinnan, yhdistetyn kulutuksen (tyhjällä ajoakulla), toimintamatkan ja vetotavan perusteella.

Lataushybridien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 25.7.2023 sekä painetun lehden numerossa 5/2023.

Lue myös polttomoottoriautojen ja sähköautojen testit!

Näin testasimme lataushybridit

Ladattavat hybridiautot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti kuluttajaorganisaatioiden ja autoliittojen kansainvälisenä yhteistyönä. Osa testeistä tehtiin laboratoriossa, ja lisäksi testiryhmä arvioi autoja eri ajoympäristöissä.

Autoista arvioitiin niiden rakennetta, tavaratilaa, matkustamoa, mukavuutta, moottoria ja vaihteistoa, ajettavuutta, turvallisuutta, ympäristövaikutuksia ja sopivuutta eri käyttäjäryhmille.

Eri arviointikohteiden painoarvot kokonaisarvosanaan ovat nähtävissä kattavassa testitaulukossamme!

LUE LISÄÄ LATAUSHYBRIDIEN TESTAUKSESTA

Autolla ajetaan. Autossa on melumittari.

Melu mitattiin ajon aikana. Lisäksi testaajat arvioivat moottorin, tuulen ja renkaiden aiheuttaman melun häiritsevyyttä.

Nämä lataushybridit testasimme

Perheautot

Citroen C5 Aircross Plug-in-hybrid 225
Cupra Formentor VZ 1.4 PHEV 180 kW e-HYBRID DSG
Ford Kuga 2.5 Ladattava hybridi (PHEV) 225hv
Kia Ceed 1,6 GDI Plug-In Hybrid SW DCT
Kia Sportage 1,6 T-GDI AWD Plug-in Hybrid AT 265hv
Kia Xceed 1,6 GDI Plug-In Hybrid DCT
Mercedes-Benz B 250 e A
Mini Cooper SE All4 Countryman
Mitsubishi Eclipse Cross 2.4 PHEV 4WD
Opel Astra 180 A PHEV
Opel Grandland 225 PHEV FWD A8
Peugeot 3008 Hybrid4 300 EAT8-automaatti
Peugeot 308 SW Hybrid 180 EAT8-automaatti
Renault Captur E-Tech plug-in hybrid 160
Volvo XC40 T5 Twin Engine

Isot perheautot

BMW 330e A
BMW X3 xDrive 30e A
DS Automobiles DS 7 E-Tense 300 4×4 Plug-in Hybrid
DS Automobiles DS 9 E-Tense Plug-in-hybrid 225
Kia Sorento 1,6 T-GDI Plug-in Hybrid AWD AT
Mazda CX-60 2.5 PHEV 8AT AWD
Mercedes-Benz C 300 e T A
Peugeot 508 SW Hybrid 225 EAT8-automaatti
Skoda Superb Combi 1.4 TSI PHEV iV DSG
Suzuki Across 2.5 Plug-in-Hybrid 4WD CVT
Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD-i
Volvo XC60 Recharge T6 AWD Long range
Volvo XC90 Recharge T8 AWD Long Range

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.