Hero image

Matkalaukut

Testasimme 8 pientä matkalaukkua. Moni matkalaukku rullaa sujuvasti, mutta kaikki päästävät sateella vettä sisään.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Matkalaukku.

Ohjattavuudessa suuria eroja

Matkalaukkujen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, kuinka helppoa laukkuja oli vetää perässä. Moni testatuista laukuista kulki hyvin esimerkiksi kuoppaisella tiellä. Yhtä laukuista piti kiskoa jopa lentokentän sileällä lattialla.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Pieni matkalaukku on kätevä lyhyellä matkalla. Hyvä matkalaukku kulkee perässä vaivattomasti eikä hajoa matkan aikana. Joskus matkalla voi myös sataa, jolloin laukun vedenkestävyys on tärkeää. Kaupassa on helppo saada jonkinlainen yleiskuva laukusta, mutta joskus on vaikea itse arvioida kaikkia ominaisuuksia, kuten kestävyyttä. Olemme vertailleet puolestasi pienet matkalaukut, jotka voi ottaa mukaan lentokoneen matkustamoon. Mukana on sekä pehmeitä että kovia laukkuja, ja useimmissa on neljä pyörää alla.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin matkalaukusta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Matkalaukkujen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.3.2016 sekä painetun lehden numerossa 2/2016.

Näin testasimme matkalaukut

Matkalaukut testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin monipuolisesti laukkujen käyttömukavuutta ja kestävyyttä. Ennen testiä matkalaukut täytettiin painoilla ja vaahtomuovilla 10-kiloisiksi. Laukuille rakennettiin vaativat esteradat ulos ja sisälle. Ergonomiaan perehtyneet asiantuntijat vetivät laukkuja esimerkiksi kivilaatoilla, ramppia ylös ja alas ja kuoppaisella polulla.

Lue lisää matkalaukkujen testauksesta

Nämä matkalaukut testasimme

American Tourister Lightway 4 Wheel Cabin Baggage Spinner Suitcase
American Tourister Bon Air 4 Wheel Cabin Baggage Spinner Suitcase
Asaklitt Lightweight (Clas Ohlson)
Delsey Vavin Securite
Ikea UPPTÄCKA lentolaukku pyörällinen
Samsonite B-Lite 3 Spinner 55 cm
Samsonite Lite-Shock Spinner 55 cm
Visa Delsey Aero bis

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.