Hero image

Konetiskitabletit

Testasimme 25 konetiskitablettia. Testitulosten perusteella all-in-one-tyyppiset tabletit pesevät tiskit selvästi paremmin kuin perinteiset konetiskitabletit. Vain kolme konetiskitablettia pesi astiat erittäin hyvin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kolme konetiskitablettia.

Parhaan konetiskitabletin valinta

Konetiskitablettien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Perehdymme muun muassa siihen, mihin kannattaa kiinnittää huomiota konetiskitablettia valitessa. Eri tuotteet sopivat erilaisiin likoihin. Jos oma astianpesukone tuntuu pesevän tietynlaiset liat huonosti, sopivalla pesuaineella pesutulos voi parantua. Testitulosten perusteella proteiinilian peseminen osoittautui kaikista vaikeimmaksi.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä konetiskiaine puhdistaa astiasi kirkkaan puhtaiksi jättämättä lautasiin puurontähteitä tai laseihin pisarajälkiä. Olemme testanneet eri konetiskitabletit ja vertailleet ne puolestasi.

Testatuista tuotteista 20 on all-in-1-tyyppisiä konetiskitabletteja, joita voi käyttää sellaisenaan. Ne sisältävät pesuaineen lisäksi sekä huuhtelukirkasteen että suolan. Loput 5 ovat tavanomaisia konetiskitabletteja. Vertailun vuoksi testasimme myös, miten astianpesukone pesee astiat pelkällä puhtaalla vedellä.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pesuaineesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Joillakin testatuilla astianpesutableteilla on ympäristömerkki tai allergiatunnus. Testissä on mukana myös hajusteettomia konetiskitabletteja. Näistä löytyy tieto kätevästi samasta testitaulukosta.

Konetiskitablettien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 19.4.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 3/2023.

 

Näin testasimme konetiskitabletit

Konetiskitabletit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä analysoitiin tablettien puhdistuskykyä ja lasien kalvottumista. Laboratorion asiantuntijat arvioivat puhdistuskykyä ja kirkkautta visuaalisesti. Pesuainetablettien pesukykyä testattiin neljällä erityyppisellä testilialla: valkaistava lika, pinttynyt lika, proteiinilika ja tärkkelyspitoinen lika.

Lue lisää konetiskitablettien testauksesta

Kolme viinilasia testilaitteen päällä.

Testilaitteen kirkas valaistus tuo kalvottumisen ja pisarajäljet selkeästi esiin.

Nämä konetiskitabletit testasimme

All-in-1-konetiskitabletit

Clean at home All in 1
Ecover Konetiskitabletteja All-in-one Lemon & Grapefruit
Fairy Original All in one
Fairy Platinum All in one
Fairy Platinum Plus All in one Anti-dull
Fairy Platinum Plus All in one Deep clean
Finish Power All in 1
Finish Quantum All in 1
Finish Ultimate All in 1
Kiilto Konetiski All in 1 tabletti
Lumme Konetiskitabletti
LV All-in-1 konetiskitabletti
Mulieres Eco Dishwasher tablets All in 1
Perfekt+ Konetiskitabletti All in One
Pirkka All in 1 konetiskitabletti
Rainbow All in 1 konetiskitabletti
Sun Konetiskitabletti All-in-1 Lemon
Sun Konetiskitabletti Optimum All-in-1
W5 All-in-1 Power
W5 Platinum Power

Classic-konetiskitabletit

Coop Xtra Konetiskitabletti
Finish Classic
K Menu Konetiskitabletti
Pirkka Konetiskitabletti ecocert
Sun Classic

Verrokki

Pelkkä vesi

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.